• onze waardering

Recensie: Loïc the Rookie Cook RECENSIE

Recensie: Löic the Rookie Cook - Loïc D’Hayer

Waar Loïc, zoals het kookboek zegt een nieuweling is in koken, geldt dat ook voor een nieuweling in het kookboekengenre. Laten we maar beginnen bij de indeling van Löic the Rookie Cook. In de inhoudsopgave staat dat je op pagina 4 het voorwoord: ‘Ik ben Loïc’ kan vinden. Deze pagina valt echter vóór de inhoudsopgave. Verder wordt elk recept apart benoemd, wat ook allemaal benoemd wordt? De stukjes die over Loïc zelf gaan. In het boek worden twaalf pagina’s besteed aan Loïc zijn band. En ik dacht dat dit een kookboek was.

De vormgeving van Löic the Rookie Cook is daarentegen goed gedaan. De pagina met het recept is wit waardoor het duidelijk te lezen is en er staan kwalitatief goede foto’s in. Wel viel me het al snel op, dat er in de recepten gebruik wordt gemaakt van twee verschillende kopjes ingrediënten: ingrediënten die je moet kopen en ingredíënten die blijkbaar iedereen standaard in huis moet hebben. Als je wilt weten welke ingrediënten je moet kopen kan dit tot verwarring leiden. 

Ik heb na het kookboek doorgebladerd te hebben mijn eerste recept uitgekozen: Lasagne verde met pesto en gourgette. Ik kan je vertellen lasagnebladen in de oven koken is niet het beste idee. Ik dacht eerst dat het aan mij lag en heb het dan ook meerdere malen geprobeerd, zelfs met glutenvrije lasagnebladen. Maar elke keer hetzelfde resultaat: een dikke laag deeg. Vervolgens moest ik van de overgebleven restjes courgette pesto maken, welke restjes? Dat hele kleine stukje van de voor en achterkant van de courgette? Het was niet genoeg. Na alle struggels te hebben doorstaan stond er iets op tafel. Met de nadruk op iets, want lekker was het niet.

Het tweede recept dat ik uitgeprobeerd heb is Bifana. En ik moet zeggen dat dit recept behoorlijk fantasieloos is. Een broodje met varkenslapjes en uien, dat kan iedereen verzinnen. Het is dan ook niet echt een recept dat kookboekwaardig is. Het eindresultaat was gelukkig wel lekkerder dan de Lasagne verde met pesto en courgette, maar ook nog niet zo hoogstaand dat je erover naar huis kan schrijven. 

Alles bij elkaar is het kookboek Löic the Rookie Cook van Loïc D’Hayer allesbehalve een aanrader. 

 

Recensie: Löic the Rookie Cook - Loïc D’Hayer

Loïc The Rookie Cook

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Loïc lijkt een doodgewone gast: net aan het werk, trapt weleens tegen een voetbal, speelt in een bandje ... Maar achter het fornuis gaat hij helemaal los, en wordt hij The Rookie Cook!Met zijn flitsende #kotfood-filmpjes (en zijn sympathieke zelf natuurlijk) zette Loïc het leven van tienduizenden studenten op z'n kop. Geen vettige kebab en diepvrieskost bij onze Rookie Cook, wel superlekkere pasta meatballs en een zelfgemaakte panpizza (70.000 keer bekeken!) In zijn eerste boek toont Loïc wie hij is en wat jij zeker snel eens moet uitproberen.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Column: Gewetenloos

 • Gebroken glas - Anja Feliers

 • Recensie: Voor het laatst gezien

Zoek in artikelen