• onze waardering

Recensie: Het allermakkelijkste kookboek ter wereld Light RECENSIE

Recensie: Het allermakkelijkste kookboek ter wereld Light - J.F. Mallet

"Super lekker. Super snel. (Bijna) geen afwas." Dat is waar dit gloednieuwe en enorme kookboek voor pleit. J.F. Mallet brengt met Het allermakkelijkste kookboek ter wereld light een manier waardoor iedereen wel een lekker gerecht op tafel kan zetten. Dit boek is een vervolg en heeft daarmee een toevoeging, namelijk dat de gerechten allemaal light zijn, dus ook nog hartstikke gezond! Het boek bevat 185 recepten. Ieder recept bestaat uit maximaal 4 bereidingsstappen en 5 ingrediënten. 

Het eerste wat opvalt is de grootte van het boek. Daarmee is het boek ook behoorlijk zwaar en daardoor wat minder prettig in het gebruik. Wanneer je het boek open slaat zie je echter wel een mooi vormgegeven boek. Op de linker pagina vind je telkens de praktische informatie, zoals het aantal kcal per persoon, informatie over allergieën, de ingrediënten en hoeveelheden, voor hoeveel personen het gerecht is en hoe lang het duurt qua voorbereiding en kooktijd. Ook vind je hier de stappen van bereiding. Op de rechterpagina bevindt zich een grote, kleurrijke foto van het eindresultaat, het gerecht. Al met al ziet het boek er, afgezien van de grootte en zwaarte, aantrekkelijk uit.

Ieder recept gaat uit van maximaal 5 ingrediënten. Een voordeel van dit Het allermakkelijkste kookboek ter wereld light is dat de ingrediënten vrij basic zijn. In iedere supermarkt kan je slagen met dit boodschappenlijstje! Toch zijn de recepten niet per se basic, maar staan er originele combinaties in van ingrediënten. De moeilijkheidsgraad ligt echter niet hoog. 

Bijzonder is wel dat bij ieder gerecht zout en peper moet worden toegevoegd. Je kan je afvragen of, met name het zout, wel zo gezond is om bij ieder gerecht aan te raden. Dat vond ik nogal raar. Zelf kook ik vrijwel nooit met zout en maak ik gebruik van lekkere kruiden, zoals rozemarijn, tijm, oregano, paprikapoeder en kerrie om smaak te geven aan gerechten. Dat is wel een tekortkoming in dit kookboek. Door het begrenzen van het aantal van maximaal 5 ingrediënten, loop je daarmee de verfijning van gerechten wel mis. 

Het eerste recept wat ik heb uitgeprobeerd is een kipsalade met ananas. Het gerecht op zich en de instructie waren prima. Echter, de kip moest worden gekookt. Als je als lezer de exacte stappen volgt van het recept is de kip wat taai. Dit heeft mogelijk te maken met het fornuis wat je gebruikt. Extra informatie hierover zou fijn zijn geweest.

Het tweede recept was kip met paprika en basilicum. Dit gerecht was eenvoudig te bereiden en ook erg lekker. Een pluspunt was dat hier verse basilicum moest worden toegevoegd, dus het gerecht proefde vers! Het was wel wat onduidelijk of je de kip in paprikasaus nu alleen moest eten of dat je er nog iets bij moest maken, maar verder was het een succes!

Al met al is Het allermakkelijkste kookboek ter wereld light een tof kookboek voor eenieder die weleens iets anders wil koken met basic ingrediënten. Het boek past daarmee wel vooral bij de beginnelingen in de keuken. Als je wel houdt van wat moeilijkere gerechten en wat specialere recepten, dan is dit boek geen uitdaging (en daarmee geen goede aankoop) voor jou.

 

Recensie: Het allermakkelijkste kookboek ter wereld Light - J.F. Mallet

Het allermakkelijkste kookboek ter wereld light

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Met Het allermakkelijkste kookboek ter wereld light van J.-F. Mallet kan iedereen leren koken. Met 185 recepten (van vlees tot vegetarisch en van pasta tot glutenvrij), maximaal 5 ingrediënten per maaltijd, bij elk gerecht duidelijke foto's en (bijna) geen afwas. Ideaal voor kinderen, beginners en studenten... ofwel iedereen die wil leren koken en wel wat inspiratie kan gebruiken!

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Recensie: Wat we niet wisten

 • De bonusmoeder

 • Dit zijn de winnaars van de Golden Globes 2016

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen