• onze waardering

Recensie: Hartslag RECENSIE

Recensie: Hartslag - Gail McHugh

Het huwelijk van Emily en Dillon komt er bijna aan, maar Emily heeft besloten hun huwelijk af te blazen. De manipulatieve Dillon is niet goed voor haar, door zijn jaloerse en bezitterige gedrag. Emily heeft geaccepteerd dat er een andere man in haar leven is aan wie haar hart toebehoort: Gavin. Gavin is echter nog in de veronderstelling dat Emily met Dillon gaat trouwen, dus hij is als het ware gevlucht en onbereikbaar. Emily is vastbesloten hem te vinden en de rest van haar leven met hem door te brengen. Echter laat Dillon haar niet zomaar gaan...

Hartslag is het tweede deel in de Tweestrijd-serie van Gail McHugh. In het eerste deel, Tweestrijd, leerden we Emily kennen als de verloofde van Dillon. Ze had niet in de gaten hoe slecht hij voor haar was, totdat ze Gavin leerde kennen. Hartslag gaat direct door waar Tweestrijd is geëindigd: hoe Emily Gavin afwees, waardoor hij dacht dat ze voor Dillon zou gaan. Echter maakt ze ook een eind aan de verloving met Dillon, en gaat op zoek naar Gavin. Het verhaal van Hartslag begint dus gelijk goed, aangezien Tweestrijd toch wel met een cliffhanger eindigde.

Na het lezen van Hartslag zal iedere lezer een relatie willen zoals die van Emily en Gavin. Emily was gebroken na de relatie met Dillon. Haar hart was niet gebroken, maar zijzelf als persoon. Dit komt doordat Dillon haar zo slecht behandelde, maar dan komt Gavin in beeld. Gavin wordt door Gail McHugh neergezet als de perfecte man die Emily weer kan helen. Hierdoor kan iedere vrouwelijke lezer niet anders dan verliefd te worden op Gavin. Gedurende het lezen krijg je dan ook een zweverig, dromerig gevoel. Dit komt omdat de perfecte Gavin alles voor Emily doet; hij zou er alles aan doen om haar te beschermen, alles om haar gelukkig te maken.

Het verhaal is zeer romantisch, maar er gebeuren verder geen spannende dingen. Verwacht bij het lezen van Tweestrijd dus geen enorme plottwists of iets dergelijks. Daarentegen gaat het verhaal over twee volwassenen die de liefde bij elkaar vinden. Desondanks er geen spannende scènes in het verhaal verwerkt zitten, wil je als lezer toch door blijven lezen. Dit komt vooral door de fijne schrijfstijl van Gail McHugh. Ze schrijft luchtig, maar toch allesomvattend. Met simpele woorden weet ze mooie zinnen te vormen, waardoor je de prachtigste quotes in dit boek terug zult vinden. Maar ook weet ze door deze fijne en vlotte schrijfstijl de aandacht van de lezer vast te houden, omdat je als lezer door het boek vliegt.

Uit het einde van Hartslag is niet op te maken of er nog een deel volgt in deze serie, omdat het einde afgesloten voelt. Desalniettemin hoop ik dat er nog een deel verschijnt in deze serie, want ik heb genoten van deze boeken!

 

Recensie: Hartslag - Gail McHugh

Hartslag

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Emily Cooper heeft eindelijk ingezien dat haar relatie met de manipulatieve Dillon niet goed voor haar is. Ze durft nu haar ware gevoelens onder ogen te zien: ze houdt van Gavin. Ze is bereid alles op het spel te zetten om de liefde van haar leven terug te winnen. Ze blaast haar geplande huwelijk met Dillon af en gaat op zoek naar Gavin in de hoop dat het nog niet te laat is. Ondertussen is Dillon niet van plan Emily zonder slag of stoot te laten gaan…

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Recensie: Tweestrijd

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen