• onze waardering

Recensie: Gezonder met Viv RECENSIE

Recensie: Gezonder met Viv - Vivian Reijs

De eerste negentig pagina’s van dit kookboek zijn allemaal regels die Vivian Reijs je denkt te kunnen opleggen. Als je haar niet gelooft moet je het toch even zelf uitproberen want zij heeft, volgens haarzelf, gelijk. Als dan eindelijk de recepten beginnen, blijken er tal van fouten in te staan en veel smaak zit er ook niet aan. 

Laten we maar beginnen bij wat wel goed is gegaan bij Gezonder met Viv: de vormgeving. De foto’s zijn neutraal gehouden en er komen dan ook veel pastelkleuren in voor. Bij de meeste recepten staat een foto, hier en daar is er gebruik gemaakt van een foto die twee pagina’s bevat. Verder is ook duidelijk welke ingrediënten je moet halen en wat de uitleg is. 

Oké laten we weer teruggaan naar de 96 pagina’s aan regels die Vivian Reijs zichzelf heeft opgelegd en aangezien jij nu haar kookboek Gezonder met Viv hebt gekocht jij je er ook maar aan moet gaan houden. Zo mag je geen gluten meer eten, behalve spelt (hype-alert). Zo zou je ook eigenlijk geen melkproducten meer mogen eten en al helemaal geen suiker meer. Ik vraag me af wat je nog wel zou mogen eten. De manier waarop ze het heeft opgeschreven komt heel dwingend over, alsof alleen haar manier van eten gezond is. Daarbovenop kan je op verschillende medische en diëtetische sites haar beargumentering om bijvoorbeeld geen melkproducten te gebruiken of glutenvrij te eten onderuithalen. 

Nog een minpuntje is dat er bij sommige recepten staat ‘’Tip voor vaders: …’’ Alsof moeders altijd beter kunnen koken dan vaders en komt door de dwingende toon in de rest van het boek nogal denigrerend over.

Nadat ik Gezonder met Viv van onder tot boven en van links naar rechts doorgespit had ben ik begonnen met een recept voor een ontbijtje: Bananen Mug Cake. Het recept is vrij simpel om te maken, de uitleg echter niet. Vivian Reijs maakt gebruik van korte zinnen die haar tekst niet leesbaarder maken. Toen de Mug Cake uit de oven kwam was het vrij smakeloos en meer een soort havermoutpap dan een echte cake. Geen aanrader dus.

Als tweede besloot ik de pasta met groene groentesaus, kalkoenfilet en avocado uit te proberen. Hier viel me al gelijk op dat in de ingrediëntenlijst geen peper en zout staat, maar dit later in het recept wel gebruikt wordt. Nou heeft iedereen dit meestal wel in huis, maar lijkt me toch wel handig om te vermelden dat je dit ook daadwerkelijk nodig hebt. Tijdens het maken van dit recept heb ik me weer geërgerd aan de kromme en lompe zinnen die Vivian Reijs gebruikt. Ook het eindresultaat was niet echt een succes. Hoewel de courgette, doperwten en avocado een goede combinatie was bleef de pastasaus nogal flauw van smaak.

Naar mijn mening kan je beter een diëtist benaderen om je te helpen een gezonder eetpatroon aan te nemen dan dit kookboek. Ook voor de recepten kan je het beter laten. De dwingende toon, fouten gezondheidstips en het mindere eindresultaat van de recepten nodigen niet uit om dit boek ooit nog een keer van de plank af te pakken.

 

Recensie: Gezonder met Viv - Vivian Reijs

Gezonder met Viv

 • Auteur:

 • Verschenen:

  23 december 2017
 • Uitgave:

  ISBN 9789021566719
  Uitgever Kosmos
  272 pagina's
 • Uitgever:

  Kosmos
 • Genre:

  Kookboeken
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Genieten van lekker eten en tegelijk gezonder, blijer en slanker worden, daar gaat het om! Met Gezonder met Viv kook je snel, slank & makkelijk voor het hele gezin. Met Vivians 10 gouden regels, duidelijke adviezen over gezond eten voor je kinderen, tips voor moeders die willen afvallen, en maar liefst 80 inspirerende recepten (suiker-, tarwe- en koemelkvrij), inclusief weekmenu's. Voor iedereen die de leefstijl van zichzelf en het gezin wil verbeteren.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Spider-Man 3 titel en eerste beelden onthuld

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met De verborgen apotheek

 • Luca trailer onthuld door Disney Pixar

 • Deze films en series verschijnen in maart op Amazon Prime Video

 • Deze films en series verschijnen in maart op Netflix

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Herstel je hormonen in 10 stappen 

 • Jouw persoonlijke cyclusplanner - Vivian Reijs

Zoek in artikelen