• onze waardering

Recensie: IzzyLove 7 Expeditie vriendschap RECENSIE

Recensie: Expeditie vriendschap - Manon Sikkel

Expeditie vriendschap van Manon Sikkel gaat over het meisje Isabella Strombolov, ook wel Isa, Izzy of IzzyLove genoemd. Isa's beste vriendin Cato verhuist samen met haar moeder naar Amsterdam om te wonen bij Sandokan, de enge vriend van Cato's moeder. Cato ziet daar heel erg tegenop en bedenkt daarom samen met Isa een plannetje om Sandokan te laten verdwijnen. Ondertussen ontmoet Isa in Amsterdam een jongen op wie ze op slag verliefd wordt. Samen met Cato probeert Isa deze jongen te vinden, maar dat blijkt toch niet zo gemakkelijk te zijn.

Expeditie vriendschap is het zevende boek in een serie dat over IzzyLove gaat. Je hoeft overigens niet de andere zes delen te lezen om dit boek te kunnen volgen. De boeken zijn namelijk los van elkaar te lezen. Op de achterkant van dit boek is te lezen dat Manon Sikkel vele prijzen heeft gewonnen met deze boekenserie. Dat schept daarom hoge verwachtingen voor Expeditie vriendschap.

Wat allereerst opvalt is de grote lettertype dat gebruikt wordt in het boek. Samen met de korte hoofstukken en het lage aantal bladzijdes zorgt dit ervoor dat je het boek heel snel uit hebt. De korte hoofdstukken zijn erg fijn, aangezien het dan makkelijk is om even snel een hoofdstukje te lezen als je er even tijd voor hebt. Het is ook erg goed dat er gebruik wordt gemaakt van korte zinnen en eenvoudige taal. Het leest dus zeer vlot. De jongere lezers zullen dit zeker waarderen.

Wat wel jammer is, is dat er af en toe dingen in het verhaal worden genoemd die vervolgens niet worden uitgewerkt. Dat gebeurde vooral aan het begin van het verhaal. Voordat Isa naar Amsterdam ging, ging ze met haar opa en oma naar Parijs. In Parijs komt Isa in een verrassende situatie terecht, maar vervolgens wordt er in de rest van het boek helemaal niet meer over gesproken. Ook later in het verhaal, op bladzijde 120 om precies te zijn, gebeurt er iets heel verrassends, maar ook dat wordt niet verder uitgewerkt. Zo zijn er nog een paar punten waarop dieper op ingegaan had kunnen worden. Er zat dus eigenlijk meer potentie in het verhaal.

Een groot pluspunt is wel dat het boek erg herkenbaar is. Isa wordt namelijk verliefd en haar vriendschap met haar vriendinnen wordt op de proef gesteld.  Dat zijn situaties die vele meiden bekend in de oren zullen klinken. Verder lees je ook dat Cato uit een gezin komt waarin de ouders gescheiden zijn. Dat komt in het echte leven ook vaak voor. De lezers kunnen zich dus makkelijk identificeren met de personages in het boek.

Over het algemeen is Expeditie vriendschap van Manon Sikkel dus wel een goed boek. Op sommige punten in het verhaal kon nog wel iets dieper worden ingegaan. Het verhaal is erg herkenbaar en het leest ook erg vlot. De korte hoofdstukken en eenvoudig taalgebruik zorgen ervoor dat je het boek zo uit hebt. De lezers zullen zeker van dit boek genieten.

 

Recensie: Expeditie vriendschap - Manon Sikkel

IzzyLove 7 - Expeditie vriendschap

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  IzzyLove - Expeditie vriendschap is het zevende boek in de serie over de grappige Isa van Manon Sikkel, die drie keer de Prijs van de Nederlandse Kinderjury en één keer de Pluim van de Senaat won. Dit boek wordt geleverd met een vriendschapsring: om aan je beste vriendin te geven!

  Isa (aka IzzyLove) en Cato zijn vanaf de eerste schooldag allerallerallerbeste vriendinnen. Ze zijn bijna nooit meer dan tien meter bij elkaar vandaan geweest. En nu gaat Cato verhuizen. Naar Amsterdam, 103 kilometer verderop. Ze gaat in het huis van Sandokan wonen, de stinkende, grijnzende vriend van haar moeder. Gelukkig heeft Isa een steengoed plan om Sandokan te laten verdwijnen. Een plan dat eigenlijk niet kan mislukken…

  Eerder verschenen in deze serie: Is liefde besmettelijk?, Is vriendschap 4ever?, Hoelang zijn geheimen houdbaar?, Hoe word ik een koppelaar?, Voor wie doe jij een moord? en Heartbreak Hotel.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Heartbreak hotel door IzzyLove

 • Manon Sikkel wint Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2013

 • Hoe word ik een koppelaar? door IzzyLove wint de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2012

 • Recensie: Heppie Kemper

 • Recensie: Geheim agent oma

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen