• onze waardering

Recensie: Verras me RECENSIE

Recensie: Verras me - Sophie Kinsella 

Sophie Kinsella staat bekend als een van de topauteurs in het chicklit segment. Nu moet ik bekennen dat ik pas twee keer eerder een boek van haar had gelezen, maar deze ervaring en de reputatie van Kinsella maakten mij zeker enthousiast om dit nieuwe boek van haar te mogen recenseren.

In Verras me draait het om Sylvie en Dan. Zij hebben het goed voor elkaar, zijn gelukkig samen en met hun twee dochters, ze wonen in een fijn huis en hebben beide een baan.

Wanneer hun zorgverzekering verlengd moet worden, moeten ze naar een dokter om hun gezondheid te laten checken. Deze dokter is zeer enthousiast en vertelt dat zij wel een jaar of honderd kunnen worden. Door die woorden raken Sylvie en Dan in paniek. Nog zo'n 68 jaar getrouwd zijn met elkaar, dan blijft het toch niet meer leuk of bijzonder?! Ze besluiten elkaar wat meer te verrassen zodat ze niet uitgekeken zullen raken op elkaar. Deze verrassingen hebben niet altijd het gewenste resultaat. Uiteindelijk krijgt Sylvie de verrassing van haar leven. Dit zorgt voor een nieuwe start.

Kinsella heeft een vlotte pen en is goed in het beschrijven van herkenbare situaties. Het kan erg fijn zijn om je zo te identificeren met een hoofdpersonage. Verras me was helaas wat minder verrassend dan gehoopt. Vooral de eerste helft van het boek was langdradig en saai. Het gezever over het vele aantal jaren dat Sylvie en Dan nog getrouwd zouden blijven hield maar niet op en echt grappige situaties kwamen niet of nauwelijks voorbij. Gelukkig werd de tweede helft van het boek iets beter. Wat meer leuke situaties zoals een onverwachte reünie en een sexy fotoshoot droegen bij aan het verhaal en zorgen voor toch een glimlach hier en daar.

Hoewel er genoeg leuke personages in het boek voorkomen, heeft Kinsella te weinig gebruik gemaakt van hen. Een aantal hadden wat verder uitgediept kunnen worden en misschien kunnen helpen om veel meer leuke en grappige situaties neer te zetten.

Wat overigens het gehele boek een bron van irritatie blijft is de benaming van Sylvie voor haar ouders; mammie en pappie. Ik begrijp dat het bij het beeld van 'Prinses Sylvie' past maar zelfs dan is het teveel van het goede. De ouders van Sylvie worden ook te vaak genoemd om dit punt door de vingers te zien.

Het kost je even worstelen door het eerste deel van Verras me en dit moet je ervoor over hebben. Het einde was prima en de schrijfstijl is vlot, maar erg bijzonder is dit boek niet. Een leuk tussendoortje wanneer je je verwachtingen laag houdt.

 

​Recensie: Verras me - Sophie Kinsella 

Verras me

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (2 stemmen)
  • Omschrijving:

    Sylvie en Dan zijn al tien jaar gelukkig getrouwd. Ze hebben een schattige tweeling, een mooi huis, en een prima baan. Dat kan zo nog wel 68 jaar doorgaan! Saai! De paniek slaat toe. Om hun huwelijk fris en scherp te houden, besluiten ze elkaar te verrassen. Met sexy photoshoots, dates en onverwachte uitjes. Maar alles gaat mis. De verrassingen brengen meer aan het licht dan wenselijk. Met hilarische gevolgen.
     

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

  • Zombies op school - Marieke Boeijen

  • Thuiskomst - Reina Crispijn

  • Waar we gaan is nacht - Tracey Rose Peyton

  • De moord in inkt - Helen Cox

Gerelateerde artikelen

  • Winnen: 3x Liever verliefd van Sophie Kinsella

  • De beste zomerboeken in 2021

  • 10 interviews van Chicklit.nl die je wilt lezen

  • Speciaal voor Valentijnsdag: Valentijn Blues

  • Feelgood boeken voor als je down bent van de lockdown

Zoek in artikelen