• onze waardering

Recensie: De elfde plaag RECENSIE

Recensie: De elfde plaag - Wilbur Smith

In De elfde plaag gaat de magiër Taita samen met zijn beste vriend Meren op reis om de oorzaak van het droogvallen van de Nijl te vinden, en op te lossen. Op deze reis komt hij vele uitdagingen tegen zowel van vijanden als van zijn eigen wensen en dromen.

De elfde plaag is een vervolg van de Egypte-serie. Ondanks dat het een vervolgverhaal is, is het ook een goed los te lezen boek. Het duurt even voordat je in het verhaal zit omdat het midden in een verhaal lijkt te beginnen maar al vrij snel heb je alle informatie die je nodig hebt om het hele verhaal te begrijpen. Wilbur Smith weet als geen ander genoeg informatie te geven om het boek te kunnen lezen zonder de voorgaande delen te hebben gelezen, maar toch niet te veel te herhalen zodat het langdradig wordt. Positief punt aan dit verhaal is dat er een duidelijk einde is, maar er wel ruimte is voor een vervolg. Er zijn boeken van Wilbur Smith waarbij teveel vragen onbeantwoord blijven maar bij De elfde plaag is dit niet het geval.

Het verhaal van De elfde plaag is weer bloedstollend spannend en avontuurlijk. Smith weet de details van de reizen van Taita en Meren zo te beschrijven dat je het als het ware voor je ziet. Helaas doet hij dit ook met gevechten en liefdesverhalen waardoor er een soort 'Game of Thrones' effect ontstaat, de lezer raakt geshockeerd door het expliciete van wat er geschreven staat maar het verhaal is zo spannend dat je wel verder moet lezen. Een sterke maag is zeer handig bij dit boek, zeker als je erg goed bent in visualiseren.

De schrijfstijl van Wilbur Smith is ook in dit boek weer zeer toegankelijk en makkelijk leesbaar. Ondanks de flinke omvang van dit boek (566 pagina's!), is het uit voordat je het in de gaten hebt. De verdeling van de hoofdstukken die niet al te lang zijn helpt ook bij de leesbaarheid van dit boek. Er zijn hierdoor voldoende punten om het boek weer even weg te kunnen leggen zonder dat je de draad van het verhaal kwijtraakt. Er is ook nooit een wisseling van verhaallijn zonder dat er een nieuw hoofdstuk begint. Hierdoor blijft het voor de lezer overzichtelijk.

Alles bij elkaar is De elfde plaag ook weer een must-read voor alle Wilbur Smith fans. Ook voor wie hem nog niet kent maar wel van een boek houdt dat voor ontspanning zorgt en niet al te veel moeite kost is De elfde plaag zeer geschikt. Wederom een prima boek in het snel groeiende oeuvre van Wilbur Smith.

Recensie: De elfde plaag - Wilbur Smith

Egypte - De Elfde Plaag

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Egypte wordt getroffen door een serie plagen die het koninkrijk grote schade toebrengen, maar de ergste moet nog komen: de Nijl houdt op met stromen. Ergens diep in het onbekende hart van Afrika, daar waar de machtige rivier zijn oorsprong vindt, moet iets catastrofaals gebeurd zijn.
  De farao is de wanhoop nabij en stuurt Taita eropuit – de enige man die in staat is door te dringen tot de bron van de Nijl en de oorzaak van alle problemen te vinden. Maar niemand vermoedt welke vreselijke vijand The Warlock ligt op te wachten in dit mysterieuze land aan het einde van hun wereld.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De zeven - Rose Wilding

 • Dolende geesten – Hilda Spruit

 • Wie ik ben zonder jou - Susan Muskee

 • Hart van de Duistere - Beau Charlotte

 • Rendez-vous op Montmartre (Bestemming Parijs #2) - Mirjam Mieserius

Gerelateerde artikelen

 • Populaire boeken die in juli 2020 verschijnen

 • Recensie: De schreeuw van de strijder

 • Recensie: Courtney's oorlog

 • Recensie: De prooi van de tijger

 • Triomf van de koning – Wilbur Smith

Zoek in artikelen