• onze waardering

Recensie: Star Wars The Last Jedi - het complete werk RECENSIE

Recensie: Star Wars The Last Jedi - het complete werk

Eind vorig jaar kwam het nieuwste deel van de populaire Star Wars serie uit: Star Wars the Last Jedi. Net als bij de eerdere films kon Het Complete Werk ook deze keer niet uitblijven.

Star Wars The Last Jedi: Het Complete Werk is de ultieme gids voor filmfans en voor iedereen die wat meer wil weten over de Galaxy far, far away. Het boek bevat allerlei extra uitleg, achtergrond informatie en foto's over niet alleen de personages, wezens en locaties, maar ook over voertuigen en wapens.

Elk personage heeft zijn eigen 'hoofdstuk', en naast een korte beschrijving van het karakter wordt er door middel van mooie en scherpe foto's ingegaan op allerlei details. Zo kun je op deze manier eens goed naar de verschillende kostuums en accessoires kijken en alle details zien van zelfs de kleinste voorwerpen die in de film vluchtig voorbij komen. Hierdoor kom je dingen te weten die je anders zouden zijn ontgaan, en dat maakt het een leuke toevoeging op wat we al kennen uit de films.

De afbeeldingen zijn van prachtige kwaliteit en brengen je direct terug naar de sfeer van de film. Gelukkig komen niet alleen de hoofdpersonages aan bod en gaat het boek in op bijna alle karakters uit de film, zelfs al spelen ze geen belangrijke rol in het verhaal.

Natuurlijk staat er naast de mooie foto's ook genoeg informatie in het boek, en het is duidelijk dat de auteurs veel weten over het Star Wars Universum. Afhankelijk van het personage of wezen is er meer te lezen over afkomst, speciale 'krachten' die ze bezitten, en belangrijke momenten uit de eerdere films.

Ook andere hoofdstukken over steden, en met name de planeten zijn ontzettend de moeite waard. Met een prachtige afbeelding is aan het begin het volledige sterrenstelsel te zien, uitgebreid met planeten en werelden uit de nieuwe films. Doormiddel van tekeningen en 'stills' uit de film krijgen we een nauwkeuriger beeld van de plaatsen die we gezien hebben op het grote scherm, en alle wezens die zich daar bevinden.

Om Star Wars The Last Jedi: Het Complete Werk zo toegankelijk mogelijk te maken, worden grote ontknopingen en spoilers vermeden, wat het boek ook leuk maakt voor iedereen die de film nog wil zien. Voor de échte grote fans kan het daardoor als incompleet worden gezien, maar zelfs als je alles denkt te weten over deze films kan je verrast worden door nieuwe feitjes. Door de vertaling van Richard Borgman kan het even schakelen zijn, maar gelukkig blijft alles herkenbaar en zijn er geen grote veranderingen in de belangrijkste namen.

Star Wars The Last Jedi: Het Complete Werk is een absolute aanrader voor iedereen die meer wil weten over de wereld van Star Wars (en nog langer wil nagenieten na het zien van de films) en een absolute must-have voor de allergrootste fans.

Recensie: Star Wars The Last Jedi - het complete werk

Star Wars - The Last Jedi

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Maak je klaar voor de achtste film uit de Star Wars saga: The Last Jedi!

  The Last Jedi - Het complete werk geeft een compleet overzicht met alle details over de achtste Star Wars film. Dit prachtig geïllustreerde en unieke naslagwerk met alle karakters, droïden en aliens is een must-have voor iedere Star Wars fan!

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Recensie: Bakken voor je leven

 • Recensie: Onvergetelijk

 • 21 hilarische tweets over Zweinstein

Zoek in artikelen