• onze waardering

Recensie: Heb jij haar gezien? RECENSIE

Recensie: Heb jij haar gezien – Sophie Hannah

Het verhaal: Cara Burrows verlaat uitgeblust haar man en kinderen en vlucht naar een wellnessresort. Als ze daar haar hotelkamer betreedt blijkt deze al bezet te zijn. Het foutje van de receptionist zet Cara aan het twijfelen; het meisje dat ze springlevend in de kamer heeft gezien is iemand die ze niet gezien kán hebben: de vermoorde Melody Chapa, wier ouders een levenslange gevangenisstraf uitzitten voor de moord op haar. Cara raakt verwikkeld in een web van leugens en intrige, een gevaarlijk web.

Sophie Hannah heeft met Heb jij haar gezien? weer een fantastisch goed boek neergezet. Doordat dit alweer haar 16e thriller is, en er niet één je teleurstelt, heb je haast vanzelfsprekend hoge verwachtingen van een nieuw verhaal van haar hand. Je maakt kennis met Cara Burrows, die halsoverkop haar man en 2 kinderen in Engeland verlaat en naar Arizona vliegt om daar in Swallowtail Resort & Spa, een wellnessresort, tot rust te komen. Daar ziet ze door een foute dubbelboeking van haar kamer een meisje, wat naderhand blijkt dat dit niet kan, omdat dit meisje 7 jaar geleden vermoord zou zijn geweest. Wat volgt zijn de ontmoetingen met de erg sterke persoonlijkheden Tarin Fry en haar dochter Giselia, ook wel Zellie genoemd. Deze Amerikaanse dames vervullen een belangrijke rol in het gehele verhaal. Cara zelf wordt beschreven als een wat onzekere vrouw, die het moeite kost om haar gevoelens te uiten, maar zich ontpopt tot iemand die zich niet helemaal de mond laat snoeren. Door haar nieuwsgierigheid gaat ze zelf op onderzoek uit, met alle gevolgen van dien. Heb jij haar gezien? begint rustig en kabbelt gestaag voort, doet zelfs vrolijk aan. Dit zet je totaal op het verkeerde been, langzamerhand kom je steeds verder in het web van intriges en wil je, alsof je zelf een rechercheur bent, het tot op de bodem uitgezocht hebben. Je hebt je vermoedens hoe het verhaal in elkaar zit, en dit blijkt dan ook te kloppen, totdat je bij het slot bent aangekomen...

Sophie Hannah heeft zich voor dit verhaal laten inspireren door de Amerikaans talkshows en laat zien wat dit teweeg kan brengen in de media en hoe gemakkelijk mensen zich hierdoor kunnen laten beïnvloeden.

Heb jij haar gezien? is onderverdeeld in gespreksverslagen van een zeer bekende, fictieve, talkshow in Amerika die zich jaren heeft beziggehouden met de vermeende moord op Melody Chapa. Ondanks dat dit frequent voorkomt in het boek, haalt dit niet de snelheid uit het verhaal. Je leest het boek dan ook vlot door, zonder een moment verveeld te raken. Het is dan ook een geweldig verhaal van een fantastisch schrijfster!

Met verbijstering sla je het boek dan ook dicht, wat een geniaal slot van deze thriller! Grandioos geschreven!

Recensie: Heb jij haar gezien – Sophie Hannah

Heb jij haar gezien?

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Cara Burrows verlaat uitgeblust haar man en kinderen, en vlucht naar een wellnessresort. Als ze daar uitgeput haar hotelkamer betreedt blijkt die al bezet. Het foutje van de receptionist doet Cara twijfelen; het meisje dat ze springlevend in de kamer heeft gezien is iemand die ze niet gezien kán hebben: de vermoorde Melody Chapa, wier ouders een levenslange gevangenis uitzitten voor de moord op haar. Cara raakt verwikkeld in een web van leugens en intrige, een gevaarlijk web.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • Verborgen gebreken

  • Recensie: Een duister koor

  • Brandschoon

  • Fictie top 6: oktober 2021

  • De lege kamer

Zoek in artikelen