• onze waardering

Recensie: Het museum mysterie RECENSIE

Recensie: Het museummysterie - Robin Stevens

Het museummysterie gaat over de 12-jarige jongen Ted Spark. Hij lijdt aan een vorm van autisme. Hij gaat op vakantie naar New York om zijn tante Gloria te bezoeken. Uit het museum waar zijn tante werkt wordt echter een schilderij gestolen. Tante Gloria wordt van diefstal beschuldigd en wordt gearresteerd. Ted is daarom vastbesloten om het schilderij te vinden en de echte dief te vinden.

Het museummysterie is het vervolg op het boek Het reuzenradmysterie van de overleden auteur Siobhan Down. Als eerbetoon schreef auteur Robin Stevens daarom Het museummysterie. Hoewel dit een vervolgverhaal is, is het ook prima op zichzelf te lezen.

Wat erg fijn aan dit verhaal is, is dat je een kijkje neemt in het hoofd van iemand die autisme heeft. Je ziet alle gebeurtenissen door de ogen van Ted en krijgt een goed beeld van hoe het is om met autisme te moeten leven. Ted heeft bijvoorbeeld moeite met het begrijpen van zaken die voor andere mensen vanzelfsprekend zijn. Verder ziet hij dingen ook anders dan de andere mensen en is hij erg goed in het oplossen van raadsels. Dat blijkt in het verhaal voor Ted nog eens goed van pas te komen.

Het verhaal zelf is erg spannend geschreven, maar niet op een manier dat het te eng is voor de jongere lezers. Alles wordt gedetailleerd beschreven, waardoor je alles goed voor je kunt zien en het ook erg realistisch lijkt. Het lijkt dan alsof je samen met Ted als een detective het museummysterie probeert op te lossen. Het verhaal zit daarnaast ook vol met humor. Ted neemt uitdrukkingen namelijk soms iets te letterlijk en probeert het voor zichzelf uit te leggen. Dat zorgt soms voor grappige momenten. Hij is een leuk en lief personage dat je graag in je hart wilt sluiten.

De schrijfstijl van Robin Stevens is verder ook heel fijn. Ze neemt je als lezer echt mee in het verhaal van Ted. Ze schrijft vlot, waardoor je het boek zo uit hebt. Je wilt namelijk het liefst de ontknoping van het verhaal zo snel mogelijk meemaken. De aandacht van de lezer wordt dus goed vastgehouden.

Het boek heeft niet alleen een mooie binnenkant. Ook de cover is namelijk waanzinnig prachtig. Het ziet er zo vrolijk uit met al die lichte kleuren, waardoor je het boek gelijk al zou willen lezen en een mooi plekje in de kast zou willen geven.

Het museummysterie van Robin Stevens is dus een erg leuk en spannend boek voor de jongere lezers. De auteur schrijft vlot en beeldend waardoor het lijkt alsof je zelf ook in het verhaal bent. Door het lezen van dit boek kom je daarnaast ook nog te weten over hoe het is om met autisme te moeten leven en leer je dat iedereen speciaal is, hoe verschillend ook mensen van elkaar zijn.

Recensie: Het museummysterie - Robin Stevens

Het museummysterie

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Vervolg op Het reuzenradmysterie
    Mijn naam is Ted Spark. Ik ben 12 jaar en 281 dagen oud. Ik heb zeven vrienden.
    Drie maanden geleden heb ik het mysterie opgelost van de verdwijning van mijn neef Salim uit
    het London Eye. Dit is het verhaal van mijn tweede mysterie.
    Deze zomer ging ik op vakantie naar New York om mijn tante Gloria en neef Salim te bezoeken.
    Toen ik daar was, werd er een schilderij gestolen uit het Guggenheim Museum, waar mijn tante
    Gloria werkt.
    Iedereen was heel ongerust en verdrietig. Ik begreep het probleem niet. Ik zie niet het nut van
    schilderijen, zelfs als ze 9,8 miljoen dollar waard zijn. Misschien komt dat door mijn ongewone
    brein, dat anders werkt dan dat van andere mensen.
    Maar toen werd tante Gloria beschuldigd van diefstal – en tante Gloria is familie. En toen besefte
    ik hoe belangrijk het is om het schilderij te vinden en te ontdekken wie het echt had meegenomen.
     

     

     

     

     

     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: De schaduwschrijver

  • Recensie: Lucifer seizoen 4

  • Rapunzel

Zoek in artikelen