• onze waardering

Recensie: Recepten uit Wenen RECENSIE

Recensie: Recepten uit Wenen – Antonia Kögl

In Recepten uit Wenen verzamelde Antonia Kögl traditionele en moderne Weense recepten in twee grote hoofdstukken. Beide hoofdstukken zijn onderverdeeld in kleinere hoofdstukken die bestaan uit recepten voor snacks, voorgerechten, hoofdgerechten en desserts.

Ook zitten er telkens hoofdstukken tussen met recepten van lokale restaurants en eethuizen. Zo krijg je meteen de recepten en achtergrondinformatie mee over de leuke zaken die er te vinden zijn in Wenen.

Duik in de Weense keuken en geniet van het uitgebreide geuren- en smakenpalet dat Wenen te bieden heeft.

Voor ik Recepten uit Wenen doorbladerde, kende ik helemaal niets van de Weense keuken. Ik kende wienerschnitzel en sachertaart maar daar bleef het bij, ik wist ook echt niet wat ik me moest voorstellen bij de Weense keuken.

Bij het doorbladeren ontdekte ik dan ook dat Wenen een enorm uitgebreide en rijke keuken heeft. De recepten zien er allemaal even lekker uit en bestaan uit ingrediënten die eenvoudig te vinden zijn in de lokale supermarkt, wat het boek erg toegankelijk maakt voor iedereen.

Elk recept wordt ook begeleid door een mooie, duidelijke foto dus je hebt meteen een idee hoe het gerecht eruit hoort te zien. Mijn oog viel bij het doorbladeren meteen op de gevulde paprika en de Abrikozentaart, ik besloot deze recepten dan ook uit te testen.

Recept 1: Gevulde paprika

Gevulde paprika is een heerlijk ovengerecht dat vlees en groenten combineert. We maakten het ooit al eens met rijst maar nooit eerder met enkel gehakt dus dit was het geschikte moment om dit eens uit te testen.

Het gehakt werd gemengd met ui, mosterd en kruiden en op smaak gebracht. Hiermee werden de paprika's gevuld en deze werden in een braadslede gebakken. Intussen werden de aardappelen en de tomatensaus gemaakt.

Het recept was eenvoudig en duidelijk waardoor de bereiding van het gerecht vlot ging en ik binnen de kortste keren een heerlijke maaltijd op tafel getoverd had. Ook de smaak van de gevulde paprika's was erg goed en zeker voor herhaling vatbaar.

Recept 2: Abrikozentaart

Als ik kan bakken, dan ben ik gelukkig dus ik kon het natuurlijk niet laten om voor de allereerste keer eens een Weens gebak te maken. Ik had mijn zinnen helemaal op de abrikozentaart gezet tot ik in de winkel kwam en ontdekte dat het nog helemaal geen abrikozen seizoen is en deze dan ook nergens te vinden zijn.

Omdat gedroogd fruit niet zo sappig is als vers fruit besloot ik de abrikozen dan maar te vervangen door pruimen. Verder verliep het bereiden van de taart gelukkig heel vlot. Het deeg was snel klaar en de taart werd echt heel mooi in de oven.

Na het bakken liet ik hem afkoelen en bestrooide ik hem met poedersuiker en werd hij uiteraard meteen gesneden en geproefd. De citroen en rum gaven echt een bijzondere smaak aan de taart en iedereen was het erover eens dat hij erg geslaagd was. Deze zomer maak ik hem nogmaals als de abrikozen weer in de winkels liggen zodat we de originele versie ook eens kunnen proeven.


Dit boek krijgt van mij 5/5 hartjes. Recepten uit Wenen is echt een prachtig vormgegeven boek met een rijk aanbod aan realiseerbare recepten. Door de duidelijke beschrijving van Antonia Kögl kan echt iedereen aan de slag met dit boek. Het is een echte aanrader en het boek zal hier vaak uit de boekenkast genomen worden.

Recensie: Recepten uit Wenen – Antonia Kögl

Recepten uit Wenen

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Wenen, de Oostenrijkse hoofdstad bekend uit het decor van keizerin Sissi, is momenteel een van de meest opkomende reisbestemmingen. Wie aan Wenen denkt, denkt aan 'Wiener Schnitzel' en 'Sachertorte'. Toch heeft de stad in culinair opzicht zoveel meer te bieden: van spinaziestrudel met mierikswortelsaus tot gepaneerde haantjes.

    'Recepten uit Wenen' is door de prachtige sfeerfotografie meer dan alleen een kookboek. Na het bezichtigen van de Stephansdom en Schloss Schönbrunn, geniet je van een maaltijd in een van de vele traditionele of moderne restaurants die worden uitgelicht in dit boek.

    Proef braadstuk met aardappelpuree, Weense goulash, 'krautfleckerl', vijgen met rilette van spek, ijs van ricotta met peer & dille en de legendarische abrikozenknödel. Bovendien zijn de beste recepten van de meest iconische restaurateurs van deze prachtige stad aan de Donau opgenomen.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen