• onze waardering

Recensie: Midnight Sun RECENSIE

Recensie: Midnight Sun - Trish Cook

Midnight Sun is het verhaal van de gelijknamige film die in april in de bioscopen te zien zal zijn. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Katie Price. Omdat ze een levensbedreigende overgevoeligheid voor zonlicht heeft, moet ze overdag thuis blijven. Alleen wanneer de zon onder is gegaan, mag ze naar buiten en speelt ze gitaar bij het plaatselijke treinstation. Op een van deze avonden komt ze Charlie tegen, op wie ze al jaren stiekem verliefd is. De liefde is wederzijds, maar toch besluit ze om haar overgevoeligheid voor zonlicht voor hem geheim te houden.

Midnight Sun is op sommige momenten erg voorspelbaar vanwege de clichés. Toch zal dit je niet van weerhouden om het verhaal verder te lezen. Er zitten namelijk een aantal hele grappige momenten tussen, waardoor je soms spontaan in lachen uitbarst. Tijdens het lezen krijg je ook zo´n band met Katie waardoor je niets liever wilt dan dat zij ook een gelukkig einde kan krijgen met Charlie. Daarnaast bevat het verhaal een hele mooie boodschap, namelijk dat je altijd je dromen moet blijven volgen.

Als lezer krijg je een goed kijkje in het hoofd van Katie, waardoor je goed in haar kunt inleven. Ze staat positief in het leven en probeert van elk moment te genieten. Haar vader is daarentegen erg beschermend opgesteld en doet alles om te voorkomen dat Katie aan zonlicht wordt blootgesteld. Hoewel zijn over bezorgdheid Katie ook wel eens op de zenuwen kan stellen, houden ze onvoorwaardelijk van elkaar. Dat is zo mooi om te zien. Wat wel jammer is, is dat Katie het enige personage is dat goed wordt uitgewerkt. Haar vader, haar beste vriendin Morgan en zelfs Charlie blijven namelijk erg oppervlakkig.

De schrijfstijl van Trish Cook is wel erg fijn. Ze heeft namelijk een vlotte pen en schrijft meeslepend, waardoor je het boek voor je het weet uitgelezen hebt. Ze kan de ontroerende momenten ontzettend goed overbrengen, waardoor de tranen tijdens het lezen van deze momenten al snel in je ogen springen. Daarnaast bevat het boek ook hele prachtige quotes.

Samenvattend is Midnight Sun dus een erg leuk boek voor tussendoor. Ondanks dat het verhaal wat clichés bevat en de personages, afgezien van het personage Katie, heel erg aan de oppervlakte blijven, heb ik er ontzettend van genoten. Het verhaal is op sommige momenten erg grappig, op andere momenten erg romantisch en soms ook erg ontroerend. Het is dus een goed idee om bij het lezen van dit boek tissues bij de hand te houden. Daarnaast heeft auteur Trish Cook een hele fijne en vlotte schrijfstijl, waardoor je het boek zo uit hebt.

Recensie: Midnight Sun - Trish Cook

Midnight Sun

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    De 17-jarige Katie Price heeft een levensbedreigende overgevoeligheid voor zonlicht, zelfs het kleinste zonnestraaltje kan door deze zeldzame ziekte haar doodvonnis betekenen. Overdag is ze aan huis gekluisterd, met alleen het gezelschap van haar vader Jack en haar sarcastische beste vriend Morgan. Pas wanneer het donker wordt opent Katies wereld zich, en speelt ze op haar gitaar voor reizigers bij het plaatselijke treinstation. Op een van deze avonden heeft ze een toevallige ontmoeting met Charlie, die ze in het geheim al jaren bewondert. Ze houdt haar toestand geheim voor hem en samen beginnen ze een heftige romance. Katie is bereid om alles te riskeren voor een romantische zomer.
     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen