• onze waardering

Recensie: Bloed Kruipt RECENSIE

Recensie: Bloed Kruipt - Ann van Loock

Hannah Maes is na haar burn-out eindelijk klaar om weer aan het werk te gaan. Al snel heeft ze een baan bij Europol. Voor haar eerste opdracht wordt ze naar Londen gestuurd en Hannah vraagt zich af waarom ze haar bij deze zaak gevraagd hebben. Totdat haar broer een belangrijk verdacht persoon in deze zaak blijkt te zijn.

Bloed Kruipt is alweer het tweede boek na de succesvolle serie code 37 over Hannah Maes. Ook dit verhaal is weer sterk en superspannend. Er zit een goede spanningsopbouw in doordat er steeds gedoseerd informatie wordt gegeven. Tot het einde weet Ann van Loock hiermee de lezer te boeien en verrassen. Ook in dit boek is er voor een goede combinatie gekozen van oude bekenden en nieuwe personages. Zo wordt de nieuwsgierigheid naar hoe het bepaalde personages is vergaan bevredigd, zoals oud-collega en goede vriend Charles, maar is er toch genoeg variatie om het interessant te houden. Ook is het mooi te zien dat Hannah persoonlijke groei doormaakt maar toch haar kenmerkende rebelse kant niet verloren heeft. Dat is natuurlijke ook hetgeen waarmee ze de harten van de code 37 fans mee gewonnen heeft. Het enige minpunt aan dit boek is dat het lastig op zichzelf te lezen is zonder de voorkennis van code 37 en het voorgaande boek. Er wordt wel wat informatie gegeven maar net iets te weinig om het hele verhaal te kunnen begrijpen.

Ook dit vervolg leest weer als een trein. Door de combinatie van de gemakkelijk leesbare schrijfstijl van Ann van Loock en het superspannende verhaal van Bloed kruipt ben je op de laatste bladzijde aangekomen voor je het in de gaten hebt.  Wel is het weer even wennen om in het Vlaams te lezen. Het kost even tijd om hier weer in te komen waardoor in het begin sommige zinnen en uitdrukkingen wat vreemd lijken. Dit went echter weer snel en is dan ook weer een pluspunt te noemen omdat het zich hiermee onderscheidt van andere detectives. Complimenten voor de lay-out van het boek, met name de zwarte beginpagina's zijn erg stijlvol en passend bij het verhaal.

Bloed kruipt is een must-read voor alle code 37 en Hannah Maes fans. Maar ook voor liefhebbers van politieseries en boeken is deze boekenserie in wording een aanrader. Door de keuze om Hannah voor Europol te laten werken boort van Loock meteen een bijna onuitputbare bron voor vervolgboeken aan. En dat mogen er wat mij betreft heel wat zijn.

Recensie: Bloed Kruipt - Ann van Loock

Bloed kruipt

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Na haar burn-out, ontslag en relatiebreuk staat Hannah Maes voor een nieuw begin. Tot haar verbazing krijgt ze snel de kans om bij Europol te gaan werken. Hannah stort zich in het avontuur en trekt naar Londen, waar een nieuwe zaak en misschien ook wel een nieuwe liefde wachten.Maar de moord op een luxe-callgirl in het Mandarin Oriental blijkt slechts het topje van de ijsberg en beetje bij beetje komt ze erachter waarom Europol koste wat het kost háár wilde aannemen.Wat doet Hannah als ze moet kiezen tussen gerechtigheid en haar eigen familie?

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Six More Months of June

 • Campinggasten – Liz Ouwens

 • Escape from a game 1: Het geheim van spookeiland - Dustin Brady

 • Liefde in het spel - Elena Armas

 • Voor altijd regen - Meke Levenga

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen