• onze waardering

Recensie: Frisse start RECENSIE

Recensie: Frisse Start – Martha Stewart

Frisse Start van Martha Stewart is naast een kookboek met recepten ook een handboek om je lichaam opnieuw een goede start te geven. Er staan recepten in, maar ook onderbouwende informatie over alles wat je nodig hebt om je lichaam en geest te voeden. Daarnaast staan er tips in voor een gezonde voorraadkast, lijstjes met de beste detoxifiers, anti-oxidanten en andere voedingsstoffen die de gezondheid een boost geven. Daarnaast kan er een detox gevolgd worden van 3 of 21 dagen.

Frisse Start bestaat uit twee delen. Resetten en recepten. In het eerste deel worden de elf gouden regels voor gezond eten uitgebreid uitgelegd. Elk deel staat vol met tips en weetjes over gezonde voeding en hoe je jouw eetpatroon hiermee kan aanpassen. Ook wordt er in dit deel uitgebreid ingegaan op de producten die wij allemaal in onze voorraadkast zouden moeten hebben én welke producten vervangen kunnen worden voor gezondere opties. Als afsluiter wordt er een actieplan beschreven voor een schone geest in een schoon lichaam. Het eerste deel gaat vooral over detoxen en er worden veel tips gegeven voor een gezondere leefstijl. De tips zijn handig en helemaal niet zo moeilijk te onthouden. Voor deze recensie heb ik de detox niet gedaan, maar wel twee recepten uit het boek geprobeerd.


De recepten bestaan uit verschillende thema's: aanvullen, herstarten, opladen, meer energie, herstellen en ontspannen. Bij ieder thema staan bijpassende recepten, zo staat aanvullen in het teken van een goed begin van de dag: ontbijtjes, en bij ontspannen staan lekkere (gezonde) snacks die je kunt nemen als je lekker wil relaxen. De twee recepten die ik heb gemaakt zijn afkomstig van deze thema's. Gestoomde zalm met avocado (aanvullen) en gevulde dadels met pistache en kokos (ontspannen).

Ik vond het gek dat het recept voor de gestoomde zalm als ontbijt werd voorgesteld. Het is namelijk een warme maaltijd en alleen voor degenen die flink kunnen eten 's ochtends. Zelf heb ik het als avondmaal gegeten, want voor in de ochtend was het toch iets te zwaar op de maag. Martha Stewart is wel een voorstander van goed ontbijten, want ook de andere recepten bij dit thema zijn uitgebreid. Voor de zalm met avocado had ik niet veel hulpmiddelen nodig, alleen een stoombakje voor boven de pan om de zalm in klaar te maken. Het recept was heel simpel en super snel klaar, maar alsnog heerlijk.

Het tweede recept dat ik heb geprobeerd waren de gevulde dadels. Deze at ik als snack en zijn erg makkelijk te maken en mee te nemen! Dadels zijn van zichzelf al zoet, maar dankzij de lekkere vulling van pistache en kokos krijgt het een extra lekkere smaak. Het is een verantwoorde snack, dus helemaal geen gevoel alsof je aan het 'zondigen' bent.  

Al met al is Frisse start een erg overzichtelijk kookboek, met handige tips en heel veel recepten die dagelijks te bereiden zijn. Omdat er zoveel variatie in zit geef ik dit kookboek 5 hartjes!

Recensie: Frisse Start – Martha Stewart

Frisse Start

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Gezond, fit en energiek het nieuwe jaar in met Frisse Start van Martha Stewart Living

    Frisse start van Martha Stewart is het kookboek voor iedereen die na de feestdagen een kleine reboot nodig heeft. Met praktische informatie en lekkere recepten voor een gezond, 'clean', vrijwel plantaardig en voedzaam menu. Martha Stewart laat, juist ook aan de normale man of vrouw, zien hoe je je gezond, fit en energiek kan voelen, fysiek en mentaal. Met o.a. een simpele 3-day cleanse en een 21-dagen detox. De complete go-to guide voor een energyboost zodat je je op je allerbest voelt!

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen