• onze waardering

Recensie: Spring rolls RECENSIE

Recensie: Spring rolls - Pauline Dubois

Spring rolls is een klein, compact boek van Pauline Dubois. Dit boek bevat vijfentwintig recepten, waarvan twintig hartige en vijf zoete recepten. Springrolls zijn loempiaatjes gemaakt van rijstvellen met vullingen van groente, vlees, vis, fruit of een combinatie hiervan. De zogenoemde springrolls komen oorspronkelijk uit Azië en dragen hun naam vanwege het gebruik van verse lentegroente bij de start van de nieuwe oogst. In tegenstelling tot de welbekende loempia's frituur je de springrolls niet. Dit is dus een gezondere, licht verteerbare variant. Door het transparante uiterlijk kun je de kleurrijke, fraai uitziende vulling zien, een plaatje voor het oog. Je kunt de springrolls eten als lichte avondmaaltijd, maar ze zijn ook uitermate geschikt als lunchgerecht of snack.

Spring rolls begint met een inhoudsopgave gevolgd door een schematische uitleg hoe je de spring rolls bereid, van weken tot vullen en vouwen. Hierna volgen de recepten. Ieder recept beslaat twee pagina's. De recepten zijn voorzien van bereidingstijd, lijst van ingrediënten (voor 10 stuks) en een stapsgewijze bereidingswijze en serveertip (saus).  De recepten zijn duidelijk. Het boek is mooi vorm gegeven en voorzien van aantrekkelijke foto's.

Ik was vrij sceptisch toen ik dit boek ontving, want ik dacht: 'ach springrolls, saai, zal vast allemaal op elkaar lijken'. Toen ik dit boek aan het doorbladeren was, werd ik toch enigszins enthousiast. Naast de klassieke springroll kwam ik ook verrassende varianten tegen zoals de gerookte eend met ananas en de frambozen met mango en perzik. Ik besloot om in ieder geval een hartige en zoete variant te maken. Als hartige variant koos ik voor de springroll met chorizo, courgette en zongedroogde tomaat. Dit was een smaakvolle combinatie.

De tweede variant die ik maakte, was met banaan, chocolade en karamel. Ik vond de combinatie van de vulling lekker. Ik vind hartige vullingen meer geschikt voor een springroll dan zoete vullingen, maar dat is persoonlijk. Een zoete springroll zal ik om die reden niet meer maken.

Dol op springrolls? Dan is het boek Spring rolls van Pauline Dubois een schot in de roos. Door de diversiteit aan ingrediënten is er voor iedereen wat wils. De meeste ingrediënten zijn gemakkelijk te verkrijgen en wat ook leuk is, is dat je de springroll binnen mum van tijd op tafel hebt staan. Je hoeft echt geen sterrenkok te zijn om deze smaakvolle, kleurrijke springrolls te maken.

Recensie: Spring rolls - Pauline Dubois

Spring rolls

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Maak de lekkerste springrolls zelf met verse rijstvellen, groenten en ander lekkers! Leuk als origineel borrelhapje of als gezonde avondmaaltijd.
    Met rijstvellen die je even in water weekt, maak je zelf de lekkerste verse springrolls. Vul ze met je favoriete rauwe groenten, wat vis, tofu of kip en rol ze op! In Springrolls staan klassieke recepten met kip en avocado of juist bijzondere combinaties met zalm en mango. Ook kun je springrolls zoet eten als toetje met bijvoorbeeld banaan en chocola!

    In Sprinrolls leer je ook hoe je springrolls zelf het beste kunt vullen. In welke volgorde je de psringrolls vult en hoe je ze oprolt. Zelf springrolls maken was nog nooit zo makkelijk!

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

  • Zombies op school - Marieke Boeijen

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen