• onze waardering

Recensie: Catfulness RECENSIE

Recensie: Catfulness - Paolo Valentino

Als je je leven wel eens hebt gedeeld, of nog steeds deelt, met één of meer katten, dan weet je hoe katten in het leven staan. Ze leven in het heden. Hun uitgangspunt is 'We eten wanneer we honger hebben, drinken als we dorst hebben en slapen als we moe zijn.' Katten lijken precies te weten hoe je gelukkig moet zijn. Ze beheersen de kunst van het met aandacht in het hier en nu te leven tot in de finesses. Hun uitstraling is mindfulness pur sang. Wat kunnen we daar als mens, als altijd gehaast mens, toch veel van leren! En dat is precies het uitgangspunt van Catfulness. Paolo Valentino is in de huid van een kat gekropen en beschrijft echt kattengeluk op een manier die mensen moeten kunnen begrijpen.

In Catfulness neemt een verstandige poes, vermoedelijk een kater, ons mee in zijn wijze lessen. Deze kat heeft een programma van zeven weken opgesteld. Voor iedere dag is er een wijze les. Zelfs op zondag, eigenlijk een rustdag, krijgen we nog adviezen hoe we er echt een rustdag van kunnen maken. Iedere week sluit af met een oefening in mindfulness, een ademhalingsoefening bijvoorbeeld, of een yogahouding (wat anders dan de kat?).

Catfulness is een boekje over mindfulness met een knipoog. Het kattenperspectief maakt dat je met een beetje afstand naar het concept mindfulness kijkt. Ondertussen staat het wel boordevol zinnige adviezen en observaties. 'Wees geduldig' bijvoorbeeld, of 'blijf nieuwsgierig'. Heel kattig, maar niet minder interessant, is 'kijk naar een aquarium'.

Als je van katten houdt, dat is Catfulness echt een heel leuk boek. Het is namelijk zo herkenbaar. Het is of je je eigen dikke rode theemuts hoort praten. Of je je eigen hyperactieve slanke kater hoofdschuddend naar jezelf ziet kijken.

Naast dat de inhoud leuk en ook echt zinvol is, is Catfulness ook een mooi boekje om te hebben. Het is gedrukt op klein formaat, een hardcover met stevig wit glanzend papier. Voor iedere dag is een eigen bladzijde uitgetrokken. Catfulness van Paolo Valentino staat vol leuke kattenillustraties, die perfect aansluiten op de adviezen. Een leuk detail is dat iedere week voorafgegaan wordt door een illustratie van poes in een doos. Iedere week komt er een poes bij.

Het is een aanrader voor kattenliefhebbers én voor mensen die geïnteresseerd zijn in mindfulness (en die het niet erg vinden als het concept niet altijd al te serieus genomen wordt). Catfulness is vooral heel erg leuk om cadeau te geven of te krijgen.

Recensie: Catfulness - Paolo Valentino

Catfulness

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Hoe een kat ons kan leren gelukkig en mindful te leven

    De internationale bestseller over het bereiken van mindfulness – hét ideale cadeauboek met full colour-illustraties

    Mensen houden ervan om problemen voor zichzelf te creëren. Ik kom het elke dag tegen, mijn soortgenoten ook. Ze stoppen nooit, en een van hun favoriete taken is om meerdere dingen tegelijk te doen. Ze zijn altijd op zoek naar iets, alsof het leven dat ze hebben niet voldoende is. Ze zeggen dat ze op zoek zijn naar geluk: maar weten ze wel wat geluk is?

    Ik vind dat het tijd wordt om jullie mensen de wijsheid bij te brengen. Wij katten kennen de kunst van het leven. We eten wanneer we honger hebben, we slapen als we moe zijn. Het urenlang wachten voor een muizenhol heeft ons geduld geleerd. Het staren naar een aquarium heeft ons meditatie gebracht. En wij weten hoe we onszelf moeten vermaken.

    Catfulness is een mindfulness-programma voor menselijke wezens. Als zij meer kunnen leven zoals wij dat doen, dan zal de wereld een stuk serener zijn. Zoals Sigmund Freud zei: "Tijd die je doorbrengt met katten is nooit verspilde tijd'.

     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen