• onze waardering

Recensie: De mol RECENSIE

Recensie: De Mol – Bart Debbaut

Het verhaal: Een groep van tien kandidaten – waaronder één saboteur – maakt zich klaar voor het nieuwe seizoen van De Mol. Ze hebben allemaal hetzelfde doel: de bedrieger onder hen ontmaskeren. Een prachtige locatie en spannende opdrachten: het avontuur lonkt! Maar vlak na de aftrap van de opnames verdwijnt Mary-Ann, één van de kandidaten, spoorloos. Het productieteam tast in het duister, dit hadden ze niet gepland. Is er een verrader op de set of speelt de mol een dubbelspel?

Bart Debbaut was zelf kandidaat in het tweede seizoen van het programma De Mol. Vanuit de ervaring die hij met dit programma heeft, is het idee ontstaan om deze, fictieve, thriller te schrijven. Als recensent moet ik eerlijk bekennen dat ik het programma nog nooit heb gezien, wat mij daarom juist nieuwsgierig maakte naar het boek. Zou mij dit dusdanig boeien, ook al is het een fictief verhaal, om toch maar eens naar een seizoen te gaan kijken? In het begin van het verhaal maak je kennis met de kandidaten die na een selectie zijn gekozen om mee te doen met het spel, een soort voorstelronde. Mary-Ann blijkt verdwenen te zijn, en je maakt je klaar om te beginnen aan een spannend verhaal. En dat is nu een beetje jammer, de spanning is namelijk ver te zoeken. Het verhaal is prima geschreven, maar niet zo dat je al nagelbijtend op het puntje van je stoel zit. Ieder hoofdstuk wordt verteld uit het perspectief van een andere deelnemer of vanuit het redactieteam. Iedere opdracht die wordt uitgevoerd is een race tegen de klok, waarvan alleen het productieteam weet dat dit een levensbedreigende opdracht is voor één van de kandidaten. Je verplaatst je wel gemakkelijk in het productieteam en vraagt je af wat je in hun positie zou doen, de politie erbij halen of niet? Wie is de saboteur? Als dat duidelijk wordt op het einde van het verhaal, is dat toch een tegenvaller. Het is niet zo'n spectaculair einde als je wel zou verwachten. Het enige wat wel verrassend is, is het epiloog. Bart Debbaut heeft met De Mol er niet voor gezorgd dat ik nu héél graag eens een seizoen van het programma zou willen zien. Maar wie weet...als ik iedereen in mijn omgeving er weer over hoor praten...

De Mol is een leuk boek om mee te nemen op vakantie. Niet te spannend, leest gemakkelijk door de korte hoofdstukken, en bezorgt je geen hoofdbrekens omdat je de misdaad wil oplossen.

Recensie: De Mol – Bart Debbaut

De Mol

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Een prachtige locatie en spannende opdrachten: een groep van tien Vlamingen - waaronder één saboteur - maakt zich klaar voor het nieuwe seizoen van De Mol. Allen hebben ze slechts één doel voor ogen: de bedrieger onder hen ontmaskeren. Het avontuur lonkt!
  Maar vlak na de aftrap van de opnames verdwijnt Mary-Ann, één van de kandidaten, spoorloos. Het productieteam tast in het duister, dit hadden ze niet gepland. Is er een verrader op de set of speelt de mol dubbelspel?

   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Als ik je weer zie

 • Mijn grote flapjesboek van alle dieren - Carrie Love

 • Argylle - Elly Conway

 • Weekend weg wandelgids - Claudia Straatmans

 • De thuishaven aan de Westerschelde - Marja Visscher

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen