• onze waardering

Recensie: Vanaf nu wordt alles beter RECENSIE

Recensie: Vanaf nu wordt alles beter – Maartje Willems

Adem in, adem uit. Als dertiger heb je  tegenwoordig altijd haast. Altijd stress of prestatiedruk. Ikzelf ben ook zo’n (nog net niet) dertiger die probeert altijd het onderste uit de kan te halen. Maar wanneer is het genoeg?

Maartje Willems schopt even flink tegen deze wereld aan in Vanaf nu wordt alles beter. Ieder hoofdstuk schetst ze een ‘dertigersdilemma’ die niet alleen op haarzelf van toepassing is maar op alle leeftijdgenoten. Heerlijk luchtig beschrijft ze onze eerste wereldproblemen.

Bijvoorbeeld over het kantoorleven. Wat nu als niemand tampons bij zich heeft, maar je op doorlekken staat? Of ken jij ook die collega die veel te openhartig is en veel teveel info met je wil delen? Hallo, we zijn collega’s hoor.

252 pagina’s over de keuzestress van ons als millennials. Hoe kan het dat een foute man zo aantrekt en hoe kom je nu van een ongewenste vriendschap af. Maartje Willems vertelt je hoe het zit. Deze struggles zijn herkenbaar en onze luxeproblemen. Hoe vaak heb jij je wel niet afgevraagd of je aardig of goed genoeg bent? Stop met deze straf voor jezelf.

Wil je even lachen om alle – eigenlijk onnozele – problemen die wij hebben? Vanaf nu wordt alles beter laat je de humor inzien van alle – eerst nog – problemen die jouw leven met zich meebrengt. Maartje schetst situaties uit haar leven die voor de meeste dertigers zeer herkenbaar is. Maar hoe erg jij er waarschijnlijk over hebt lopen piekeren, hoe hard je tijdens het lezen van dit boek erom kan lachen. Relativeer.

Maartje is heerlijk sarcastisch en schrijft dingen op die je nooit hardop tegen jouw vriend, collega etc. kan zeggen. Heerlijk aan Vanaf nu wordt alles beter is het ’laat maar lullen’-gehalte. Want ja, wij als eerste wereld land, hebben wij eigenlijk wel zulke grote problemen? Lees dus een hoofdstuk wanneer je met je handen in het haar zit en geen uitweg meer ziet voor jouw ‘luxeprobleem’ en lach erom.

Zie je door de bomen het bos niet meer vanwege de enorme hoeveelheid zelfhulpboeken en de anti-stress cursussen die je worden aangeboden? Ik zou zeggen lees dit boek: geef jouw leven dat beetje lucht die het af en toe nodig heeft. Maartje Willems leert je je leven te relativeren. Aan te raden: geen zweverige cursus mindfulness, maar het nuchtere exemplaar Vanaf nu wordt alles beter. Ook jij zult beseffen dat jouw leven geen derdewereldramp is. Geloof me, echt.  

Recensie: Vanaf nu wordt alles beter – Maartje Willems

Vanaf nu wordt alles beter

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Waarom verstop je eten voor jezelf? Waarom zit iedereen om de drie maanden in een vorm van persoonlijke crisis? Waarmee vul ik in godsnaam mijn Instagramaccount? Hoe ga ik om met sociale verplichtingen? En moet ik een auto kopen of blijf ik sukkelen met de NS?
    We wonen in een eerstewereldland, we staan steevast bovenaan in de lijst van gelukkigste volken ter wereld, maar toch zijn er nog allerlei grote en kleine vraagstukken waar we regelmatig tegenaan lopen.

    Maartje Willems beschrijft in haar boek Vanaf nu wordt alles beter de vele momenten in haar leven waarop ze even met de handen in het haar zit. De vraagstukken die ze in haar boek beschrijft leiden tot tal van hilarische ontdekkingen, praktische oplossingen en weggeredeneerde problemen (die je eigenlijk met goed fatsoen geen problemen zou kunnen noemen, hooguit hinderlijke hobbels op een op zich goed aangelegd wegdek).

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen