• onze waardering

Recensie: Natuurlijk! Zonder suiker kookboek RECENSIE

Recensie: Natuurlijk! Zonder suiker kookboek – Anne Marie Reuzenaar

In het Natuurlijk! Zonder suiker kookboek neemt Anne Marie Reuzenaar je mee naar de wereld van de suikers. Goede suikers, slechte suikers, snelle suikers, trage suikers,… Je leert ze allemaal kennen en ontdekt hoe je een teveel aan suikers eenvoudig kan vermijden.

Met haar lekkere en gezonde recepten kan je aan de slag gaan om een eerste stap te zetten naar een leven waarin je minder slechte suikers consumeert en leert om natuurlijke alternatieven te gebruiken.

Het Natuurlijk! Zonder suiker kookboek is niet enkel een kookboek maar een hele gids waarin je werkelijk alles over suikers leert. Je bent je zelden bewust van het aantal suikers dat je binnenkrijgt, soms zelfs via producten die in de winkels bestempeld worden als “gezond”.

Anne Marie Reuzenaar geeft in zeven uitgebreide hoofdstukken de nodige info over de verschillende soorten suikers, waar je deze allemaal tegenkomt, hoe je je suikerinname kan verlagen,… Zelfs babyvoeding blijft niet gespaard en blijkt vele verborgen suikers te bevatten.

Na alle informatie te hebben gelezen en verwerkt kan je aan de slag gaan met de recepten die Anne Marie Reuzenaar in een apart hoofdstuk samenvatte. In deze recepten ontdek je hoe je aan de slag kan gaan met natuurlijke suikers en gezonde alternatieven voor suiker zodat je deze tips kan toepassen in toekomstige recepten.

Ik was erg benieuwd naar de ontbijtmuffins met amandelen en bosbessen en de carrotcake en besloot deze recepten dan ook uit te testen.

Recept 1: Ontbijtmuffins met amandelen en bosbessen

Omdat ontbijten niet mijn sterkste kant is maar ik wel verzot ben op cupcakes en muffins, wilde ik het recept voor deze ontbijtmuffins heel graag testen. Het recept bevat redelijk veel ingrediënten maar deze zijn wel vrij eenvoudig te vinden in de lokale supermarkt of in een bio winkel.

De bereiding van het deeg ging erg vlot, al leek het wel even of ik veel te veel deeg had maar deze muffins blijken amper te stijgen in de oven dus de portie deeg voor twaalf stuks bleek perfect verdeeld te zijn.

Tijdens het afkoelen van de muffins heb ik deze meteen geproefd en ik vond ze warm erg goed smaken. Eens ze afgekoeld waren vond ik de smaak nog steeds oké maar niet meer zo lekker als wanneer ze pas uit de oven kwamen. Ik zou ze voor mij dan ook in kleine porties maken en dezelfde dag nog als ontbijt eten.

Recept 2: Carrotcake

Ik had nooit eerder carrot cake gegeten en al zeker niet gemaakt, maar omdat dit recept blijkbaar een echte aanrader is volgens de lezers van haar vorige boek besloot ik dat ik het ook gewoon eens moest klaarmaken.

De carrotcake bevat net zoals de muffins redelijk veel verschillende ingrediënten maar deze zijn ook weer eenvoudig te vinden in de supermarkt of bio winkel. De bereiding van het deeg nam wel wat tijd in beslag maar dit kwam vooral door het raspen van groenten, de rest ging gelukkig wel vlot.

Ik moet zeggen dat het deeg er absoluut niet smakelijk uit ziet maar gelukkig komt dit wel snel goed eens dit in de oven gaat. In het recept werd de carrotcake een uur gebakken. Helaas was de cake na een uur nog vrij nat en heb ik hem bijna een uur langer moeten bakken. Al had ik het gevoel dat het leek alsof hij zelfs daarna niet goed doorbakken was.

Omdat ik het niet kan vergelijken met andere carrotcake is het moeilijk om in te schatten of de vochtigheid nu de bedoeling is of niet. De smaak was gelukkig wel goed, al moet ik zeggen dat ik niet echt een fan ben en na een stukje dan ook echt genoeg had.

Carrotcake blijkt niet tot mijn favorieten te behoren maar er zijn wel veel liefhebbers van dit soort taarten dus aan hun zou ik zeker aanraden om het recept toch eens uit te testen.

Dit boek krijgt van mij 4/5 hartjes. Het Natuurlijk! Zonder suiker kookboek van Anne Marie Reuzenaar bevat een bron aan duidelijke informatie over suiker. Dit allemaal in een duidelijke, begrijpbare taal waardoor het boek erg toegankelijk is voor iedereen die wat meer wil weten over de inname van suikers. De recepten zijn duidelijk en zetten aan tot het zelf gaan experimenteren. Ik vond het een erg aangenaam boek om mee aan de slag te gaan en heb in korte tijd erg veel geleerd over suikers!

Recensie: Natuurlijk! Zonder suiker kookboek – Anne Marie Reuzenaar

Natuurlijk! Zonder suiker kookboek

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Dit is de paperback editie van het succesvolle boek Natuurlijk! Zonder suiker kookboek van Anne Marie Reuzenaar. Het is het vervolg van het succesvolle Zonder suiker en bevat nieuwe inzichten en recepten voor een leven zonder geraffineerde suiker. Natuurlijk! Zonder suiker kookboek is een gezond kookboek en gaat over echt gezond eten oftewel recepten zonder pakjes en zakjes, zonder suiker en vrijwel geheel koemelk- en glutenvrij. Gezond, maar vooral ook heel lekker en toegankelijk eten voor iedereen.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen