• onze waardering

Recensie: Ik weet alleen mijn naam nog RECENSIE

Recensie: Ik weet alleen mijn naam nog – C.J. Cooke

Het verhaal: Een vrouw wordt wakker op een strand, haar lichaam zit onder de blauwe plekken en schrammen. Ze heeft geen idee wie ze is of hoe ze daar terecht is gekomen. Ze wordt opgevangen door vreemden en probeert er stapje voor stapje achter te komen wat er is gebeurd.

Een man krijgt een telefoontje: zijn vrouw is weg en heeft hun baby en peuter alleen achtergelaten. Haar auto staat op de oprit en haar mobieltje, portemonnee en paspoort liggen nog thuis. Er zijn geen sporen van inbraak of geweld.

Dit overkomt een jong gezin in Londen. Er wordt een landelijke zoekactie georganiseerd. Maar niemand weet het antwoord op de vraag: waar is Eloïse?

C.J. Cooke heeft met Ik weet alleen mijn naam nog een subliem goede psychologische thriller geschreven! Alles zit in erin verwerkt, liefde, verdriet, eenzaamheid, spanning, kortom het boek is een emotionele rollercoaster van jewelste. C.J. Cooke vertelt het verhaal over Eloïse met een vlotte vaart en aarzelt geen moment Er zijn geen rustpauzes te nemen, je móet het verhaal verder en verder lezen!

De hoofdstukken worden om en om verteld door Eloïse, Lochlan (haar man) en af en toe door Gerda (haar grootmoeder) en Mangnus (haar grootvader). De personages zijn erg goed uitgewerkt, zelfs die van de kinderen van Eloïse en Lochlan. Je leeft erg mee met Lochlan nadat hij erachter komt door een telefoontje van zijn overbuurvrouw dat Eloïse niet thuis is en haar twee kleine kinderen van 4 jaar en 3 maanden oud schijnbaar heeft achtergelaten. Het politieonderzoek wat volgt, de machteloosheid en radeloosheid van Lochlan en van de grootouders van Eloïse zijn zeer treffend beschreven.

Aan de andere kant is daar Eloïse die zich, na te zijn aangespoeld op een eiland in Griekenland, niets meer kan herinneren. Ze wordt opgevangen door vier vreemden, twee mannen en twee vrouwen, die haar verzorgen. De vier vreemden, Sharia, Hazel, George en Joe, blijken een groepje schrijvers te zijn die zich op het eiland hebben verschanst om daar in alle rust te kunnen werken. Sharia en Joe zorgen goed voor Eloïse, maar Hazel en George blijken Eloïse niet echt te mogen. Doordat ze zich steeds onveiliger voelt, probeert ze uit alle macht van het eiland af te komen. Hier wordt het verhaal steeds spannender, maar…Je wordt enorm op het verkeerde spoor gezet door C.J. Cooke, maar daar kom je pas heel laat in het verhaal achter.

In Ik weet alleen mijn naam nog worden de problemen van deze tijd goed beschreven, alsook doet het eind van het verhaal aan als een soort uitleg hoe bepaalde psychische problemen ontstaan en hoe deze behandeld kunnen worden. Deze uitleg getuigt van een goed gedegen onderzoek.

Ik weet alleen mijn naam nog is onmogelijk weg te leggen! Kortom, intrigerend, slim en magnifiek geschreven!

Recensie: Ik weet alleen mijn naam nog – C.J. Cooke

Ik weet alleen mijn naam nog

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Een vrouw wordt wakker op een strand, haar lichaam zit onder de schrammen en blauwe plekken. Ze heeft geen idee wie ze is of hoe ze daar terecht is gekomen. Ze wordt opgevangen door vreemden en probeert er stapje voor stapje achter te komen wie ze is.

    Een man krijgt een telefoontje: zijn vrouw is weg en heeft hun baby en peuter alleen thuis gelaten. Wanneer hij thuiskomt blijkt haar auto op de oprit te staan, maar haar mobiel, portemonnee en paspoort zijn er nog. Zijzelf is echter verdwenen.

    Er wordt een landelijke zoektocht georganiseerd. Met de babycamera's van het gezin blijkt te zijn geknoeid: iemand hield hen in de gaten. Wie heeft Eloïse meegenomen? Of is ze uit vrije wil vertrokken? Maar waarom zou ze de drie mensen die het meest van haar hielden in de steek willen laten?

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Dubbel geluk voor Zhong - Ina van der Beek

  • Zomervacht - Jaap Robben

  • Melodie van verlangen - Anne van der Valk

  • Slaves Dante 4 – Miriam Borgermans

  • Thuis - Mark Janssen

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen