• onze waardering

Recensie: De flirtcursus RECENSIE

Recensie: De flirtcursus – Laura de Koning

Wanneer Ted besluit haar leven een andere wending te geven gaat ze resoluut bij haar man weg. Ze gaat dit allemaal wel even doen: een nieuw huis, zelf voor de kinderen zorgen, een nieuwe baan, misschien nog wat afvallen… Dat gaat allemaal prima lukken! Dan slaat de realiteit toe en Ted realiseert zich wanhopig dat haar leven toch wel een grote puinhoop is. Hoe kan ze zorgen dat haar kinderen gelukkig zijn? Kan ze eigenlijk wel een leuke baan vinden? En hoe hou je een huis schoon wanneer je lichaam schreeuwt dat het genoeg is voor vandaag? Ted merkt dan maar weer hoe belangrijk het is om met de mensen in haar omgeving de lasten te delen. Om samen te kijken naar wat wel mogelijk is. Maar is het genoeg? Kan de flirtcursus haar door deze moeilijke tijd heen slepen?

De flirtcursus is vooral een laagdrempelig en leuk boek. Laura de Koning schrijft op een grappige en herkenbare manier over het verschil tussen de realiteit en de droom. Kinderen en trouwen lijkt misschien erg leuk, maar chronisch energie tekort is een gegeven. Hoe ga je dan prioriteren en minder belangrijke zaken achter je laten? En wanneer ben je weer klaar voor een nieuwe vlam? Het herkenbare aspect van het verhaal zorgt dat je met een glimlach op je gezicht door leest. Je ziet precies voor je wat er gebeurd. Er is sprake van veel humor en een makkelijke schrijfstijl waardoor je lekker snel door kan lezen. Daar staat wel tegenover dat het niet een erg origineel verhaal is en je vrij makkelijk voorspelt wat er in het volgende hoofdstuk gaat gebeuren.

Wat betreft personages is er sprake van een aantal goed uitgedachte hoofdpersonen waar je echt contact mee voelt. Het gaat niet heel diep, maar iedereen heeft wel zijn eigen thema’s en problemen. Deze mensen komen leuk samen en kunnen elkaars mindere eigenschappen aanvullen. Dat maakt dat niemand ‘de sukkel’ is maar dat iedereen zijn aandeel mag hebben. Een mooie parallel met het normale leven. Dit is sowieso een sterk punt van het boek; de realiteit. We hebben allemaal wel die ene vriend die alles op een rijtje lijkt te hebben, de man die maar niet wil settelen en de persoon die vreemd gaat. Laura de Koning brengt positieve en normale personen in ons leven die ons laten zien wat wel mogelijk is.

En dan natuurlijk de titel; De flirtcursus! Het is leuk om te lezen hoe een vrouw niet afhankelijk hoeft te zijn van haar man, maar met haar eigen creativiteit een nieuw concept verzint. Samen met al die leuke mensen in haar leven zet ze de flirtcursus op: een cursus waar mensen omgang met anderen kunnen leren. De kracht van het samen zijn wordt besproken. We hebben allemaal wel een groepje nodig met mensen waar we het kunnen hebben over wat ons dwarszit. In de huidige maatschappij zijn we alleen steeds meer op onszelf gericht waardoor dit soort plekken echt een aanvulling zijn op het leven. Je leert er dus ook nog iets van!

Kortom, lees De flirtcursus wanneer je behoefte hebt aan een leuk, makkelijk en positief boek. Een boek wat je inspireert om naar het positieve te kijken.

Recensie: De flirtcursus – Laura de Koning

De flirtcursus

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    In 'De flirtcursus' van Laura de Koning heeft Ted haar buik vol van de liefde, ze heeft heel andere zorgen nu ze er met haar twee dochters alleen voor staat. Hoe moet ze de huur voor de komende maand bijvoorbeeld betalen? En wanneer heeft ze eens een moment voor zichzelf? Vriendin en fitgirl Soraya is al járen op zoek naar een leuke man, maar het lijkt alsof ze alleen maar hopeloze types tegenkomt. Samen komen ze op het idee om een flirtcursus voor mannen op te zetten. Ted bedenkt een slim concept, het moét wel een succes worden. Dat niet alles zich laat plannen, merken ze allebei al snel. Laura de Konings 'De flirtcursus' is vrolijkmakend tot het einde, vol humor en herkenbare situaties. 

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen