• onze waardering

Recensie: From blog to brand RECENSIE

Recensie: From blog to brand - Laurentine van Landeghem

Fortune favors the brave’

Dit is het motto van de Belgische Laurentine van Landeghem, oprichtster van het succesvolle merk Clouds of Fashion. Het merk begon in 2013 als een klein modeblog maar is in de laatste jaren enorm gegroeid. Er zijn inmiddels drie winkels in Antwerpen, Knokke en Gent en daarnaast is er een goedlopende webshop. Ook heeft het merk een grote online community. Zo heeft Clouds of Fasion op Facebook 55.000 volgers en op Instagram meer dan 90.000! Hoe Laurentine haar merk heeft opgebouwd en haar succes heeft behaald, bespreekt ze in haar boek From blog to brand.

In From blog to brand lees je over de ontwikkeling van Laurentine van Landeghem als zakenvrouw. In het boek vertelt ze in chronologische volgorde wat voor stappen ze allemaal heeft gezet. Eerst komt haar blog aan bod, daarna de beslissing om te stoppen met haar studie om zich te richten op een pop-up winkel. Vanuit die tijdelijke onderneming volgt een echte winkel, en daarna grote evenementen met o.a. catwalks.

Laurentine vertelt eerlijk over haar ondernemingen en praat niet alleen maar over de successen en hoe geweldig het allemaal is. Ook zij maakt fouten en leert ervan. Om als ondernemer te slagen moet je echt achter je project staan en om de juiste redenen een zaak starten. Het is keihard werken en een lange vakantie nemen zit er niet in.

De stukken over de groei van Clouds of Fashion worden afgewisseld met nuttige tips over bijvoorbeeld het aannemen van personeel, het runnen van een goede webshop en tips om je netwerk te vergroten. Tussendoor worden er veel Engelse motiverende quotes gegeven die gaan over je passie volgen en aan de slag gaan.

‘I would rather die of passion, than of boredom – Émile Zola’

Het boek is mooi opgemaakt, helemaal on brand met veel roze wolkjes en met leuke foto’s tussendoor. Door de variatie leest het heel vlot. De doelgroep voor het boek zijn vrouwen die ook ondernemer willen worden. Laurentine hoopt dat vrouwen elkaar ondersteunen, motiveren en inspireren. Deze boodschap van girlpower is erg fijn!

From blog to brand is een inspirerend boek waar met aanstekelijke passie de ontwikkeling van het merk Clouds of Fashion wordt omgeschreven. Als je zelf denkt over het starten van een bedrijf, dan kun je er veel nuttige tips uit halen en raak je vanzelf gemotiveerd om dan nu echt je droom achterna te gaan.

‘If you wait until you’re ready, you’ll be waiting the rest of your life.’

Recensie: From blog to brand - Laurentine van Landeghem

From Blog to Brand

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Wat ooit begon met een modeblog, groeide uit tot een succesvolle pop-up. Ondertussen is Clouds of Fashion (COF) een booming business met winkels in Antwerpen, Gent en Knokke. Maar hoe toverde Laurentine, oprichtster van COF, haar merk om in een sterke community en een geslaagde business? Dat vertelt ze in haar boek From blog to brand.Dit boek biedt een blik achter de schermen van het succesverhaal. Laurentine verklapt je haar handige tips & tricks over het uitbouwen van een community, het opstarten van een blog, webshop en pop-up en de succesvolle omschakeling naar fysieke winkels.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen