• onze waardering

Recensie: een tuin vol bloemen RECENSIE

Recensie: Een tuin vol bloemen – Katie Fforde

Katie Fforde is de koningin van de eigentijdse romantiek. Al vond ik in Een tuin vol bloemen dat eigentijdse af en toe ver te zoeken eerlijk gezegd… ik vroeg me zelfs af en toe af of dit verhaal eigenlijk wel in het heden speelde. De termen die soms worden gebruikt, vooral in de dialogen tussen Philly en Lucien, doen best ouderwets aan. En dat geldt eigenlijk sowieso wel voor de hele ontwikkeling van hun romance. Het verhaal is nogal traditioneel. Ook valt in Een tuin vol bloemen op dat mobiele telefoons en social media nauwelijks een rol spelen, terwijl die rol in het hedendaagse leven natuurlijk enorm groot is.

Maar hoe dan ook: de kracht van Katie Fforde en van Een tuin vol bloemen, is dat het eigenlijk helemaal niet uitmaakt wanneer het zich afspeelde. Je zou dus kunnen zeggen dat het verhaal tijdloos is. Als lezer volg je twee totaal verschillende vrouwen, elk met hun eigen verhaal en achtergrond. De nog jonge en onervaren Philly is vanuit Ierland met haar opa naar de Cotswolds verhuisd, en probeert een bestaan op te bouwen met het kweken van planten. Lorna werkt als hovenier op het landgoed van Peter, de man op wie ze al jaren een oogje heeft maar die haar niet ziet staan. Door hun gezamenlijke passie voor tuinieren ontstaat een samenwerking, maar vooral ook een vriendschap. Zo kunnen ze lief en leed met elkaar delen. Hun verliefdheden natuurlijk, maar ook de problemen die daarmee gepaard gaan… En terwijl Philly en Lorna opgaan in hun eigen levens, liefdesperikelen en in het werk, gaat opa er uiteindelijk met een adellijke dame vandoor!

Behalve over romantiek, gaat het boek ook over heel veel andere thema’s. Over doorzettingsvermogen, creativiteit, moeilijke familiebanden, over handelsgeest en hard werken, over verschillen tussen rijk en arm, over status en geld, over dromen waarmaken… En ook de omslag van het boek mag ook wel even genoemd worden: prachtige afbeeldingen en zelfs aan de binnenzijde van de omslag is aandacht besteed.

Een tuin vol bloemen is waarschijnlijk extra leuk als je houdt van tuinieren. Maar ook als op je vingers geen enkel spoortje groen te bekennen valt, word je meegesleept in het verhaal en is het moeilijk om dit boek weg te leggen. Ik heb het in enkele dagen uitgelezen. De sfeer van de Engelse Cotswolds wordt schitterend neergezet en door het buitenleven heeft het lezen van dit boek soms zelfs iets rustgevends. Qua beschrijving is er meer aandacht voor de geweldige omgeving dan voor de personages: hoewel over sommigen van hen steeds wordt gezegd hoe knap ze zijn, ontstond er geen beeld van hen in mijn hoofd. Maar de karakters van de personages worden gelukkig wel zó beschreven dat je vanaf het begin al met hen meeleeft en hen het allerbeste gunt. De onvervalste romantiek druipt van de pagina’s. Kortom: een echte aanrader voor de liefhebbers van chicklits en romans. Katie Fforde stelt nooit teleur en heeft, precies zoals we dat van haar gewend zijn, weer een heel fijn feelgood-boek afgeleverd.


Recensie: Een tuin vol bloemen - Katie Fforde

Een tuin vol bloemen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Lorna en Philly zijn elkaars tegenpolen: Lorna is een verlegen vrouw die een nare scheiding achter de rug heeft en lijdt onder een onbeantwoorde liefde; Philly is een jonge spring-in-"t-veld met een onverwoestbaar goed humeur. Maar hun passie voor tuinieren zorgt voor een diepe band tussen de twee vrouwen. Ze krijgen de opdracht de verwaarloosde tuinen van een prachtig Engels landgoed in de Cotswolds in oude glorie te herstellen, en ze storten zich vol overgave op die taak.

  Helaas wil het met de mannen in hun leven niet zo goed lukken. De onverwachte komst van iemand uit Lorna's verleden, Philly's veeleisende moeder en de vondst van een afgesloten en volkomen overwoekerde tuin zorgen voor een heleboel verwikkelingen in hun toch al hectische bestaan. De liefde zal hard moeten vechten voor een plaatsje in hun hart…

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • De prins van Trots (Koninkrijk der Zonden 2) - Kerri Manisalco

 • Juice - Heleen van Royen

 • De Hawthorne-broers - Jennifer Lynn Barnes

 • Eiland van de verloren meisjes - Alex Marwood

 • Recensie: Ehrengard: Forførelsens kunst

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen