• onze waardering

Recensie: Between the Blade and the Heart RECENSIE

Recensie: between the Blade and the Heart – Amanda Hocking

Malin is een Valkyrie in opleiding en ze traint onder begeleiding van haar moeder, die ook een Valkyrie is. Als Valkyrie krijg je de opdracht om een uitgekozen onsterfelijke te vermoorden om de balans in de samenleving te bewaken. Maar dan komt Malin erachter dat haar moeder ooit Tamerlane, een onsterfelijke die ze had moeten doden, heeft laten leven en dat die beslissing verregaande gevolgen gaat krijgen.

Tamerlane heeft namelijk vervolgens meerdere moorden gepleegd, waaronder die op de moeder van een zekere Asher, die naar Malin toe komt omdat hij zijn moeder wil wreken. Malin wil Asher helpen en de fout van haar moeder rechtzetten, en dus maken ze samen een plan om de onsterfelijke Tamerlane alsnog te vermoorden. Maar inmiddels is Tamerlane vele malen sterker geworden en zal dat niet eenvoudig zijn…

Auteur Amanda Hocking heeft onder ander de Trylle-trilogie, de Kanin Chronicles en de Watersong-series geschreven. Haar succes begon in april 2010 en er zijn inmiddels meer dan een miljoen van haar boeken verkocht. Hocking omschrijft zichzelf als ‘John Hughes Mourner. Batman devotee. Unicorn enthusiast. Muppet activist.’ Between the Blade and the Heart is het eerste deel van een duologie over de valkyrie Malin.

‘Nobody really has anybody,’ I told her. ‘We all must die, and we all die alone.’

Malin is negentien jaar. Ze wil zich bewijzen als Valkyrie en ze is erg bezig met de lessen die ze van haar moeder heeft geleerd. Een van de dingen die haar moeder altijd heeft benadrukt is dat Valkyrie niet kunnen liefhebben. Malin heeft met die gedachte in haar hoofd het uitgemaakt met haar vriendin Quinn omdat Quinn te veel van haar vroeg. Toch is ze nog niet helemaal over haar heen. Maar als Asher in beeld komt, vindt Malin hem ook heel aantrekkelijk. Ook in dit boek is er dus geen ontsnappen aan de veel voorkomende YA-driehoeksverhouding.

Jammer is dat de personages niet echt diepgang hebben. Malin heeft bijvoorbeeld wel gevoelens voor zowel Quinn als Asher maar het blijft allemaal erg oppervlakkig en het draait veel om lust. Ook de vriendschapsbanden worden wel benoemd, maar niet echt uitgewerkt. Dat is jammer want zo leef je als lezer minder mee met de personages.

Hocking heeft veel Noorse mythologie in Between the Blade and the Heart verwerkt. De Valkyrie, in het Nederlands ook wel Walkuren genoemd, zijn Noorse strijdgodinnen die werken vanuit opdracht van god Odin. In het boek zijn de Valkyrie geen godinnen, maar ze zijn ook niet helemaal menselijk. Ze zijn extra sterk en geven gehoor aan de roeping om te doden. De opzet van hoe de Valkyrie werken wordt door Hocking al in een proloog uitgelegd zodat de lezer start met de basisinformatie.

De verhaalwereld is leuk opgezet. Naast de vele verwijzingen naar Noorse mythologie zitten er bijvoorbeeld ook futuristische elementen in. Zo heeft Malin een hoverboard waarmee ze reist. Onsterfelijken en sterfelijken wonen naast elkaar en gaan ook vriendschappelijk met elkaar om. Haar huisgenoot Oona, is een tovenares in opleiding en samen gaan ze naar Ravenswood College. Daar volgt Malin bijvoorbeeld het vak Intro to Divinity en Immortality. Ze heeft ook een heel bijzonder huisdier. Bowie is een Wolpertinger, een konijn met vleugels en een klein gewei achter de oren. Hocking heeft dit wezen uit de Beierse mythologie gehaald. De verhaalwereld is dus heel gevarieerd en geïnspireerd op verschillende elementen uit de mythologie.

Between the Blade and the Heart is een leuke en vermakelijke roman met veel Noorse mythologie erin verwerkt. Er ontbreekt echter iets aan diepgang in het verhaal. Wil je echter meer lezen over mythische kickass vrouwen, Bowie de Wolpertinger en sluwe onsterfelijken dan is dit een boek voor jou.

Recensie: between the Blade and the Heart – Amanda Hocking

Between the Blade and the Heart

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Game of Thrones meets Thor: Ragnarok in Between the Blade and the Heart, a gripping story of love and revenge from Amanda Hocking, author of the Trylle trilogy and the Kanin Chronicles.

    Malin is a Valkyrie-in-training. It's her responsibility to slay immortals, returning them to the afterlife to maintain balance in the world. She also struggles to maintain balance in her own life - between her studies, her duties as a Valkyrie and her conflicting feelings for her ex-girlfriend.
    But when a beguiling stranger breaks into her home on a quest for vengeance, Malin's carefully balanced life falls apart. Asher is hunting the rogue immortal who murdered his mother, and he thinks Malin may have information. Her loyalties are tested, as she uncovers a betrayal that unravels everything she thought she knew. And she must decide if helping the mysterious Asher enact his revenge is worth the risk - to the world, and to her heart.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen