• onze waardering

Recensie: Waar ik ga RECENSIE

Recensie: Waar ik ga – Gayle Forman

Freya, Harun en Nathaniël hebben alle drie het gevoel dat ze de weg kwijt zijn. Ieder van hen weet even niet hoe ze verder moeten met hun leven. Totdat zij op een dag elkaar vinden in Central Park, New York City. Deze drie onbekenden brengen samen de dag door, en proberen elkaar te helpen met hun problemen. Freya, een bekende zangeres, is namelijk haar stem verloren. Harun is homo, maar hij durft niet tegenover zijn familie uit de kast te komen, omdat hij bang is verstoten te worden uit de familie. Nathaniël’s moeder is weggegaan en zijn vader is – letterlijk – doorgedraaid. Het lot heeft bepaald dat deze drie onbekenden elkaar vinden, zodat zij samen hun problemen kunnen oplossen.

Waar ik ga is de nieuwste jongerenroman van Gayle Forman. We kennen haar al van bijvoorbeeld de boeken Als ik blijf en Hier was ik. Waar ik ga is een indrukwekkend verhaal over drie jongeren die elkaar weten te vinden. Het boek speelt zich af in een tijdsbestek van slechts een enkele dag. Je moet je als lezer niet laten afschrikken van de dikte van het boek tegenover het tijdsbestek waarin het geschreven is. Het boek telt precies 236 pagina’s, waardoor je je af zult vragen of het niet saai is om al die pagina’s over één enkele dag te lezen. Het antwoord is: nee, het verhaal gaat totaal niet vervelen. Alhoewel dit boek gaat over een dag, wordt er continu teruggeblikt naar het verleden.

Door deze terugblikken naar het verleden wordt er veel aandacht besteed aan het opbouwen van banden tussen de lezer en de hoofdpersonages. Je krijgt erg veel mee over de thuissituaties van Freya, Harun en Nathaniël, waardoor je hen nog beter leert kennen. In Waar ik ga zal je als lezer dus zeker een band krijgen met de personages. Ieder van hen heeft een eigen verhaal, en ieder van hen heeft een eigen karakter. Daarom was het leuk om over hen te lezen, omdat ze allemaal iets boeiends meemaken in hun leven. Vooral Freya, die een beroemde YouTube-zangeres is geworden. Maar ook Harun, voor wie het als moslimjongen vrijwel onmogelijk is om uit de kast te komen. Nathaniël is misschien nog wel het meest bijzonder, omdat hij naar Amerika is vertrokken om te backpacken. Of ja, vooral om te vluchten voor zijn thuissituatie.

Dit boek is geschreven in een schrijfstijl zoals we die van Gayle Forman kennen: simpel en eenvoudig, maar toch weet ze je te raken. Door de vlotte schrijfstijl kom je snel door het boek heen. Maar ook het verhaal zelf zorgt ervoor dat je als lezer door wil blijven lezen. Je wil weten of de problemen die de personages hebben opgelost kunnen worden. Met uitzondering van de problemen de ze hebben, gebeurt er niet veel spannends in het boek. Wil je graag nieuwe, unieke en goed uitgedachte personages leren kennen? Dan is Waar ik ga perfect voor jou! Ben je op zoek naar een ultra spannend verhaal waarin van alles gebeurd? Dan zou ik Waar ik ga nog even laten liggen. Maar laat hem niet te lang liggen, want dit boek is zeker de moeite waard!

Waar ik ga is een simpel verhaal over drie onbekenden die elkaar op het juiste pad proberen te brengen. Alhoewel dit verhaal zich afspeelt in een dag, leer je door de flashbacks toch de personages goed kennen.

Recensie: Waar ik ga – Gayle Forman

Waar ik ga

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (4 stemmen)
  • Omschrijving:

    Op het moment dat Freya haar stem verliest tijdens het opnemen van haar debuutalbum, wil Harun weglopen met de jongen van wie hij houdt en komt Nathaniel na een familietragedie aan in New York. De drie ontmoeten elkaar in Central Park waarna hun wegen niet meer scheiden. Door beetje bij beetje delen van hun verleden aan elkaar te onthullen, proberen ze samen de weg terug naar zichzelf te vinden.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen