• onze waardering

Recensie: Beauty & Food RECENSIE

Recensie: Beauty & Food – Janet Hayward

Gezond van binnen en een stralende huid van buiten: dat willen we allemaal. In Beauty & Food laat auteur Janet Hayward zien hoe makkelijk het is om, naast een maaltijd, ook je eigen beautyproducten te maken. 60 recepten, met 40 verschillende soorten groente, fruit en kruiden, zorgen voor schoonheid van binnen en van buiten. Maak bijvoorbeeld een zuiverend tomatenmasker of kies een perziksalade vol vitamines en antioxidanten.

Door het kleine formaat van het boekje is het erg handzaam. De kaft is fris en fruitig en de recepten worden voorafgegaan door illustraties van het te gebruiken ingrediënt. Ook krijgt de lezer per recept een informatief stukje over de werking van een bepaald ingrediënt. Van papaja tot venkel en van zoete aardappel tot zeewier: niets is te gek voor een maaltijd of beautyproduct. Wees creatief in de keuken en ga aan de slag met je eigen lippenbalsem, tonic, zeezout of decolleté masker!

De salades en andere recepten in Beauty & Food zijn verrassend en verfrissend en geven in de meeste gevallen een boost aan vitaminen en antioxidanten. Veel fruitsoorten zijn echter afhankelijk van het seizoen, waardoor het in een bepaalde periode van het jaar lastig kan zijn om bepaalde recepten te maken.

Om mijn lichaam een boost te geven heb ik twee recepten uitgeprobeerd. Ik ben begonnen met een ontbijtsmoothie met chiazaad. De omschrijving geeft aan dat deze voedzame smoothie voor een goed begin van de dag zorgt. Ingrediënten: banaan, chiazaad, pindakaas, honing, melk en kaneel. Het resultaat: een romige smoothie vol zaadjes, maar wel met een lekkere smaak. De pindakaas haalt de overheersende smaak van de banaan enigszins weg en de combinatie met honing geeft het een zoetere smaak. De smoothie doet zijn werk en stilt de honger vele uren!

Het tweede ‘recept’ dat ik heb geprobeerd was voor een mango-avocadocleanser. Deze moet je huid verrijken met een voedende mix van vitamines en oliën. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een mango, een halve avocado en yoghurt. Hoewel ik het mengsel niet geheel glad kreeg, waardoor het wat lastiger te smeren was, voelde het wel goed. De inwerktijd op het gezicht is slechts 3 minuten. Wanneer je een diepe reiniging wilt, laat het dan 10 minuten zitten. Ik had zeker het idee dat het wat verfrissend werkte en na het afspoelen leek mijn gezicht ook echt iets zachter. Het bad zag er na het afspoelen van het masker overigens wat minder fris uit…

Beauty & Food van Janet Hayward is een origineel boekje vol inspiratie voor in de keuken en badkamer. Nadeel is wel dat niet ieder ingrediënt het hele jaar door makkelijk te vinden is. Sommige ingrediënten zijn daarnaast alleen verkrijgbaar bij een natuurwinkel of online. Dit neemt echter niet weg dat dit een heel leuk boekje is om door te bladeren, op zoek naar een lekker recept of idee voor een stralende huid. 

Recensie: Beauty & Food – Janet Hayward

Beauty & food

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    In Beauty & Food vind je meer dan 30 DIY beautyrecepten en ontdek je de meest gezonde soorten fruit, groente, olie en kruiden. Lees welke unieke eigenschappen deze ingrediënten bevatten, en maak er de lekkerste gerechten of fijne beautyproducten van!
    Ontdek zelf de kracht van natuurlijke ingrediënten. Zelfgemaakte beautyproducten maken je zowel van binnenuit als van buiten nog mooier. 

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Thuiskomst - Reina Crispijn

  • Waar we gaan is nacht - Tracey Rose Peyton

  • De moord in inkt - Helen Cox

  • De boom die een wereld was - Yorick Goldewijk

  • Tussen twee kwaden - Laura Diane

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen