• onze waardering

Recensie: Circe RECENSIE

Circe is gerecenseerd in het Engels.

Circe is het verhaal van de dochter van één van de Titanen uit het oude Griekenland. Circe blijkt bij de geboorte al anders te zijn dan de andere kinderen van Helios. Ze is minder knap en lijkt geen speciale krachten te hebben als de godin die ze is. Ze groeit op in een harde liefdeloze omgeving terwijl Circe eigenlijk heel veel liefde heeft om te geven. Ze verlangt dan ook zo naar liefde dat dit lijd tot situaties die niet altijd goed voor haar zijn.

Circe heeft het moeilijk onder de andere goden omdat ze anders is dan de andere en hier ook op wordt aangekeken. Op een dag maakt ze een beslissing die ervoor zorgt dat ze verbannen wordt. Maar als ze eindelijk op haar eigen twee benen staat kan ze eindelijk meer over zichzelf en het leven gaan ontdekken.

Het is een verhaal over hoe Circe wordt geboren, opgroeit en hoe ze zichzelf ontdekt en erachter moet komen wie zij is en wat ze wil doen in haar onsterfelijke leven. Madeline Miller is de award winnende auteur van dit boek en haar vorige boek “The Song of Achilles” heeft zelfs de Orange Prize gewonnen. Madeline Miller staat erom bekend dat ze over Griekse mythologie schrijft in groot detail. Ook dit boek is gebaseerd op de Griekse mythologie en er komen dan ook veel verhalen, monsters, helden, goden en godinnen in terug die je vast wel kent.

Zo lees je in dit boek uit het perspectief van Circe en zoals vele weten is zij nauw verbonden met het verhaal van Odysseus. Want Odysseus strand op een gegeven moment op haar eiland. Het is heel verfrissend om zijn verhaal te horen via het perspectief van Circe. Dit zorgt voor een hele nieuwe insteek in een welbekend verhaal. Ook andere mythische verhalen worden op deze manier verteld van iemand die er echt bij is. Dit maakt dit boek tot een echte aanrader voor iedereen die houdt van Griekse mythologie. Madeline Miller haar schrijfstijl is zeer onderhoudend. Ze beschrijft alles uitvoerig en je blijft geboeid doorlezen. Natuurlijk is de Griekse mythologie soms wel een depressieve bende en ik moest het boek dan ook af en toe wegleggen om heel even iets vrolijkers te lezen.

Maar het verhaal is uitstekend geschreven en naast dat het heel interessant is, heeft Madeline echt een goed boek neergezet die ook nog eens heel mythologisch correct is als je leest over de verschillende evenementen.

Circe zelf is een prachtig karakter waar je veel emoties mee zult beleven. Ze ontwikkeld zich steeds dieper in het verhaal. Dit is ook mogelijk omdat ze zoveel beleefd als onsterfelijke godin. Op het boek zijn geen minpunten aan te merken en voor iedereen die houdt van de oude Grieken met al hun prachtige en tragische verhalen is dit boek zeker een aanrader.

Circe

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  From the Orange Prize-winning, internationally bestselling author of The Song of Achilles comes the powerful story of the mythological witch Circe, inspired by Homer's Odyssey

  In the house of Helios, god of the sun and mightiest of the Titans, a daughter is born. But Circe has neither the look nor the voice of divinity, and is scorned and rejected by her kin. Increasingly isolated, she turns to mortals for companionship, leading her to discover a power forbidden to the gods: witchcraft.

  When love drives Circe to cast a dark spell, wrathful Zeus banishes her to the remote island of Aiaia. There she learns to harness her occult craft, drawing strength from nature. But she will not always be alone; many are destined to pass through Circe's place of exile, entwining their fates with hers. The messenger god, Hermes. The craftsman, Daedalus. A ship bearing a golden fleece. And wily Odysseus, on his epic voyage home.

  There is danger for a solitary woman in this world, and Circe's independence draws the wrath of men and gods alike. To protect what she holds dear, Circe must decide whether she belongs with the deities she is born from, or the mortals she has come to love.

Meer info

Toegevoegd door:

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • De Godinnentest

 • In gesprek met Nathalie Pagie

 • Godin bij vergissing

 • Recensie: Een sprong in het diepe

 • Recensie: Circe

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen