• onze waardering

Recensie: De doodsformule RECENSIE

Recensie: De doodsformule – Faye Kellerman

Als Tyler McAdams komt logeren en studeren bij ex-collega Peter Decker, wordt rechercheur Decker aan een nieuwe zaak gezet. Het gaat om een dode man die gevonden is in het bos. Alles wijst op zelfmoord, maar rechercheur Decker vindt de zaak verdacht en gaat op onderzoek uit. Tyler McAdams is ook geïnteresseerd in de zaak en besluit om Peter Decker te helpen.

Nadat een bekende van de overleden man dood gevonden wordt in het bos, onderzoeken Tyler en Peter de overeenkomsten tussen beide zaken. Wie is de dader? Wat is het motief? Is het zelfmoord of moord?

Faye Kellerman heeft een prettige schrijfstijl, waardoor je gelijk in het verhaal getrokken wordt. Ondanks dat De doodsformule het drieëntwintigste deel is, is het boek goed te lezen als je de andere delen niet gelezen hebt. Na het lezen van dit verhaal, ben je wel nieuwsgierig geworden naar de voorgaande delen.

De doodsformule bevat veel wiskundige formules. Maar deze worden in duidelijke taal uitgelegd, waardoor je geen wiskundig genie hoeft te zijn om dit boek te kunnen lezen. Het verhaal gaat meer over het recherche duo dan over wiskunde.

De hoofdpersonen in De doodsformule zijn personages waarmee we ons makkelijk kunnen identificeren. Je leeft met hun mee, je gaat nadenken wat zich afgespeeld kan hebben en hoopt dat ze de dader weten te vinden.

Faye Kellerman zorgt er met haar schrijfstijl voor dat je een duidelijk beeld hebt van het verhaal, de hoofdpersonen en het mysterie. Je raakt betrokken bij het verhaal en krijgt de gelegenheid om zelf mee te denken wie de dader kan zijn. Ze laat je lang in spanning of het nu zelfmoord is of moord. Zelfs aan het eind twijfel je nog of er een wending in het verhaal komt.

Het verhaal wordt voor mijn gevoel een beetje uitgerekt en had wat vlotter kunnen zijn. Hierdoor was ik op een gegeven moment wel toe aan een ontknoping. Maar juist vanwege de fijne schrijfstijl bleef ik wel gemotiveerd om verder te lezen.

Halverwege het boek neemt het verhaal een verrassende wending. Je zag deze wending niet aankomen, waardoor je in eerste instantie niet in de gaten hebt wat de link tussen dader en slachtoffer is. Aan het eind van het verhaal is het wel duidelijk en heb je een totaal beeld gekregen van de situatie.

De doodsformule is een spannend boek. Door de prettige schrijfstijl kom je snel in het verhaal en wil je blijven lezen. De personages zitten goed in elkaar. Er zijn al tweeëntwintig boeken met dit duo geschreven, maar het boek is goed op zichzelf te lezen. Je wordt wel nieuwsgierig naar de voorgaande boeken. Ik ga ze dan ook zeker lezen!

Recensie: De doodsformule – Faye Kellerman

De doodsformule

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Het is een jaar geleden dat de laatste moord in Greenbury gepleegd is. Decker vindt het wel best - na alles stress bij de lapd geniet hij van de rust en regelmaat van zijn nieuwe baan.

    Dan wordt diep in de bossen het naakte lichaam van een onbekende man gevonden. Alles wijst op zelfmoord: de man heeft een schotwond in zijn hoofd en een pistool binnen handbereik. Decker vindt de zaak verdacht en besluit op onderzoek uit te gaan.

    Het slachtoffer is een wiskundestudent van de plaatselijke universiteit en de zaak blijkt ingewikkeld. In de duistere wereld waarin onschuldige nerds transformeren tot ijskoude, kwaadaardige genieën wordt Decker tot het
    uiterste uitgedaagd om raadselachtige formules te ontcijferen...

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen