• onze waardering

Recensie: De miljonair zoekt een bruid RECENSIE

Recensie: De miljonair zoekt een bruid – Jessica Clare

Terwijl de moeder van Sebastian geniet van de aandacht die hun familie krijgt door hun eigen reality-show, moet hij er niks van hebben. Sebastian vindt het vreselijk om altijd de camera’s om hem heen te hebben. Wanneer er voor een nieuwe verhaallijn gedaan moet worden alsof zijn moeder kanker heeft, is voor hem de maat vol: hij wil niets meer met hun tv-serie te maken hebben. Bij de voorbereidingen van een bruiloft komt Sebastian de knappe Chelsea tegen. Chelsea is een doodnormaal meisje dat ook niets moet hebben van de schijnwerpers. Om niet meer in de spotlichten te staan, wil Sebastian met Chelsea trouwen. Tot Sebastians ongeloof stemt Chelsea hiermee in, als de relatie maar wel platonisch blijft. Dit gaat goed, totdat Sebastian echte gevoelens voor Chelsea begint te krijgen…

De miljonair zoekt een bruid is het derde deel in de Miljonairs en bruidsmeisjes-serie van Jessica Clare. Een groot voordeel aan dit boek is dat je niet de eerdere delen van deze serie gelezen moet hebben om dit boek te snappen. De verhalen in deze serie staan namelijk allemaal op zich. Je zou kunnen denken dat het moeilijk is om na twee delen in deze setting een nieuw origineel verhaal op papier te zetten, maar niets is minder waar! De hoofdpersonages uit dit deel, Sebastian en Chelsea, hebben alleen gemeen met de eerdere hoofdpersonages dat zij een miljonair en een bruidsmeisje zijn, maar verder niets meer. Daardoor gaat deze serie zeker niet vervelen. Sterker nog, ikzelf vind dit boek tot nu toe het leukste deel van deze serie. Dit komt vooral door de hoofdpersonages en hun achtergrond.

Sebastian verschilt vooral van de eerdere mannelijke hoofdpersonages door het feit dat alhoewel hij erg rijk is, hier vrijwel niets om geeft. Juist door de reality-show heeft hij zich gerealiseerd dat er veel belangrijkere zaken in het leven zijn dan geld en beroemdheid. Chelsea is een jonge vrouw die iets tragisch heeft meegemaakt in het verleden, waardoor zij het moeilijk vindt om intiem met een man te zijn. Door aan derby skaten te doen, weet zij haar verdriet weg te stoppen. Het was vooral interessant om over twee verschillende versies van Chelsea te lezen: de Chelsea die overdag bang is voor mannelijk contact, en de stoere chick die gedurende het derby skaten de ene na de andere stoot uitdeelt. Hierdoor laat ze toch zien dat er een sterke vrouw binnen haar schuilt, alleen moet die tijdens het dagelijks leven ook naar buiten komen…

Vooral de personages en hun achtergronden maken het verhaal van De miljonair zoekt een bruid, maar ook het verhaal zelf is uniek. Sebastian en Chelsea trouwen al onwijs snel, terwijl ze elkaar amper kennen. Zijzelf zien het probleem niet, want op deze manier wordt Sebastian uit de schijnwerpers geholpen en wordt Chelsea als getrouwde vrouw niet meer lastiggevallen door mannen. Daarnaast krijg je als lezer, desondanks Sebastian uit de schijnwerpers probeert te blijven, toch veel mee uit de wereld van reality-shows. Het was vooral leuk om te lezen dat in zo’n reality-show niets is wat het lijkt. Natuurlijk weten we dat allemaal al, maar het was humoristisch (en soms ook wel zielig) om te lezen wat sommige mensen doen voor aandacht. Ze verzinnen de gekste dingen om hun leven interessant te maken, zoals de moeder van Sebastian.

De miljonair zoekt een bruid van Jessica Clare is een super leuk derde deel van deze serie. Laten we hopen dat de volgende delen snel vertaald worden!

Recensie: De miljonair zoekt een bruid – Jessica Clare

Miljonairs en bruidsmeisjes 3 - De miljonair zoekt een bruid

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Miljonair Sebastian Cabral houdt van zijn familie, maar hij heeft een hekel aan hun reality-tv-show, The Cabral Empire. Als zijn ex-vriendin probeert om hun relatie nieuw leven in te blazen voor het oog van de camera, besluit Sebastian dat het tijd is voor drastische maatregelen.

  Overdag is Chelsea Hall een ogenschijnlijk zorgeloze, springerige rollerskater. 's Avonds wordt ze achtervolgd door angsten uit haar verleden. Er zijn twee dingen die ze echt niet aankan: ze kan niet alleen zijn, en ze wil niet daten.

  Als de organisatie van de bruiloft van een gezamenlijke vriendin Chelsea en Sebastian bij elkaar brengt, ontdekken ze al snel dat ze allebei hun problemen kunnen oplossen met één simpele maar doeltreffende leugen: een nephuwelijk. Maar één kus is genoeg om ze te doen inzien dat hun "relatie' misschien meer te bieden heeft dan ze hadden gedacht…

   

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: nieuwe recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: #Selfie

 • Ule

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen