• onze waardering

Recensie: Chateau de Provence RECENSIE

Recensie: Chateau de Provence – Marelle Boersma

Julia en haar man besluiten hun gebroken huwelijk op te rapen en te verhuizen naar Frankrijk. Daar hebben ze hun eigen kasteel gekocht, met een olijvenwijngaard om hun geld voor een deel mee te gaan verdienen. Als Julia in de kelder het lijk van de dorpslieveling vindt, lijkt niemand meer veilig. En ook niemand meer onschuldig...

In Chateau de Provence volgen we de start van het nieuwe leven van Julia en haar man, Luuc. In het eerste hoofdstuk komt Julia aan bij hun nieuwe huis, waardoor je het kasteel door haar ogen ziet. Doordat je er al snel achter komt dat er een vrouw vermist is, hangt er al vanaf het begin een gespannen sfeer. Daarnaast is een oud kasteel ook een goede plaats voor een mysterie! En dat is natuurlijk ook wat Marelle Boersma in gedachten had toen ze deze thriller schreef.

De meeste hoofdstukken zijn vanuit Julia geschreven. Zij is dan ook de hoofdpersoon van het boek. Ook zijn er een aantal hoofdstukken in het verleden, zowel vanuit Julia als van Luuc. Er zijn ook een paar hoofdstukken vanuit Luuc in de huidige tijd, maar dit zijn er maar weinig.

Veel van de personages die voorkomen, worden op een mysterieuze manier geschetst. Hierdoor hangt er een gespannen sfeer tussen de mensen die Julia tegenkomt. Het is een logische reactie om mensen te verdenken van moord als er een lichaam gevonden wordt, dus dat wordt op een realistische manier verwerkt door Marelle Boersma.

Er is een hoop voorgevallen tussen de hoofdpersonen van Chateau de Provence, en daarom is het ook goed dat er hoofdstukken zijn die het verleden meepakken. Hierdoor is het makkelijker om de reacties van mensen te begrijpen bij bepaalde gebeurtenissen. Ook dit is weer iets herkenbaars, iets wat in het echte leven ook van toepassing is. Het is relatief makkelijk om je in de gevoelens van de personen in te leven. Dat is zeker een pluspunt aan deze thriller van Marelle Boersma.

Chateau de Provence is het eerste boek in de Ik-vertrek reeks. Dit betekend dat er nog meer volgt, en het wekt nieuwsgierigheid naar de komende gebeurtenissen. Het kan alle kanten op gaan – dat maakt het interessant.

Bij iedere thriller voel je wel dat er iets aan zit te komen, maar Chateau de Provence heeft een goede mysterieuze sluier over zich liggen. Het boek leest makkelijk weg en is daardoor ook snel uit. Voor iedere fan van een spannende thriller is dit een echte aanrader!

Recensie: Chateau de Provence – Marelle Boersma

Chateau de Provence

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  Na een moeilijke periode in hun huwelijk willen Julia en haar man Luuc een nieuwe start maken. Als Luuc een Frans kasteel kan kopen met een grote olijvenboomgaard, vertrekken ze naar de Provence, de streek waar ze elkaar twaalf jaar geleden ontmoet hebben. Hun oude droom om beautyvakanties te gaan organiseren wordt werkelijkheid. Als Julia korte tijd na Luuc arriveert is de plaatselijke bevolking in mineur: de geliefde kunstenares Cherie is vermist. Dan wordt in het kasteel een lijk van een jonge vrouw ontdekt...

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Fictie top 6: maart 2021

 • Golden Globes 2021 winnaars en hoogtepunten

 • Spectaculaire Shadow and Bone trailer onthuld door Netflix

 • Winnen: Bridgerton deel 1 t/m 5

 • Duistere kinderfilms

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen