• onze waardering

Recensie: Venetië RECENSIE

Recensie: Venetië – Russell Norman

Iedereen droomt er wel van om met een bootje door Venetië te varen, er door de authentieke straten te lopen en natuurlijk ’s avonds in een restaurantje de Venetiaanse keuken te proeven. In het boek Venetië met 130 recepten brengt Russell Norman deze droom iets dichterbij. Van pasta tot Fritole het staat er allemaal in.

Op eerste oogopslag ziet het boek van Russell Norman er niet uit als een kookboek. Het is helemaal zwart met een Venetiaanse masker op de voorkant. Ik zou er niet raar van opkijken als de boekhandelaar dit boek per ongeluk bij de reisboeken zou zetten. Want dat is precies wat dit kookboek uitstraalt. Ook de rest van de vormgeving is niet echt geslaagd. De foto’s zijn in verschillende formaten, staan op verschillende plekken op de pagina en zijn de ene keer horizontaal en de andere keer verticaal uitgelijnd.

De indeling van het boek en de recepten is ook niet heel handig gedaan. Het boek is ingedeeld in de seizoenen, terwijl je de meeste recepten het hele jaar door kan eten. Hierdoor moet je het hele boek doorbladeren als je een pasta recept nodig hebt, dit kan absoluut handiger. Bij de recept uitleg staan gelukkig alle ingrediënten in het rijtje en er staat netjes voor hoeveel personen het recept is. Ook staat er een leuk stukje over Russell Norman’s ervaring met dit gerecht. Echter doordat de ingrediënten en de handleiding daar direct onder staan lijkt het één grote lap tekst en ben je tijdens het maken van het recept elke keer weer op zoek naar het juiste stukje uitleg.

Nou hou ik zelf heel erg van pasta dus kon ik het niet laten om als eerste de Spaghetti met uien uit te proberen. Of nou ja, eigenlijk was dat al mijn tweede keus, want ik wilde de Linquine met krab en chilipeper uitproberen. Er is alleen nergens wit en bruin krabvlees te verkrijgen. Dat moet je zelfs bij de visboer speciaal bestellen. De Spaghetti met uien was gelukkig wel heel erg lekker.

Als tweede probeerde ik de Fritole. Ook wel Italiaanse oliebollen genoemd. Voor even hing de geur van oud en nieuw in de keuken toen de Fritole in de olie gebakken werden. Ik was erg benieuwd naar deze variatie op de Nederlandse oliebol en was vooral geïnteresseerd in de fruitige smaak die er aan zou zitten. Dat viel vies tegen. Er zat wel iets van een tintje fruit aan, maar dat was niet noemenswaardig. Maar dat is een kwestie van smaak. Bij mij gaat er in ieder geval meer citroen- en sinaasappelrasp in volgende keer.

Venetië van Russell Norman lijkt van de buitenkant absoluut niet op een kookboek en de binnenkant is absoluut niet overzichtelijk. Als je daar geen last van hebt of er makkelijk doorheen kan kijken is het kookboek zeker wel een aanrader vanwege de lekkere recepten. Venetië van Russell Norman krijgt van mij drie hartjes.

Recensie: Venetië – Russell Norman

Venetië - 4 seizoenen genieten van de authentieke Venetiaanse keuken

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Venetië van Russell Norman biedt een zeldzaam en intieme kijk in het leven en de keuken van Venetië. Het biedt 4 seizoenen genieten van de authentieke Venetiaanse keuken.

  Een jaar lang heeft Norman de stad in zich opgenomen, geproefd en beleefd om zo tot de kern van het échte Venetië en de omliggende streek te komen. Zo heeft hij zich de authentieke smaken en culinaire tradities van de regio eigen weten te maken.

  De rustieke keuken in het residentiële deel van de stad, waar de was in de smalle straatjes hangt te drogen en waar de bewoners de moeite niet nemen om hun deuren op slot te doen, is de perfecte plek om het échte Venetië te leren kennen. Venetië neemt je mee in deze Italiaanse sferen en laat je 130 recepten ontdekken die de eenvoudige, maar prachtige smaken van Venetië illustreren. Iedere smaak is vertegenwoordigd in de overheerlijke Italiaanse familiekeuken.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Lupin seizoen 1 part 2 trailer onthuld door Netflix

 • Recensie: Coming 2 America

 • Storm and Fury - Jennifer L. Armentrout

 • Bevroren goud - Cilla & Rolf Börjlind

 • Recensie: Modern Persuasion

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen