• onze waardering

Recensie: The plant pharmacy RECENSIE

Recensie: The plant Pharmacy – Lisette Kreischer

Wauw wat een mooie kaft: het eerste wat je denkt zodra je de The Plant Pharmacy in je handen hebt. Ook wanneer je door de pagina’s heen bladert valt het je op: een mooi design en het beeldmateriaal is van topkwaliteit.

The Plant Pharmacy is dan ook niet zomaar een boek. Alles op het gebied van natuur en koken kun je vinden in deze editie van Lisette Kreischer. Of je nou op zoek bent naar de werking van kamille, of de afkomst van de roos, of een kruid zoekt waardoor jouw verstopping over gaat. In The Plant Pharmacy vind je het.

Je kunt het dan ook wel een medicinaal kookboek noemen, wat dit precies inhoudt? Lisette Kreischer belooft jouw kwaaltjes te laten verdwijnen met producten uit de natuur. Door de brouwseltjes met brandnetel of rozemarijn. Wat weer goed is tegen hoofdpijn, een betere stoelgang of doorbloeding. De boodschap is: je haalt deze middelen gewoon uit de natuur. In het boek is dan ook veel informatie te vinden over de planten, maar ook recepten waarin deze natuurlijke wonderen zijn verwerkt. Helemaal van nu dus. Na de chiazaadjes en de bijenpollen, nu dus ook koken met planten uit de natuur.

Wat stond het mij tegen om het water met rozemarijn te proberen. Het leek me een kruid voor op het eten , maar niet voor in je drankje. Toch moet ik eerlijk toegeven: ik werd verrast. Rozemarijn werkt volgens The Plant Pharmacy opwekkend, versterkend en rustgevend. Of het nu specifiek deze uitwerking had op mij, geloof ik niet. Nog steeds rende ik als een ‘kip-zonder-kop’ van de ene afspraak naar de andere. Ook voor je spijsvertering en je nieren zou rozemarijn de oplossing zijn, ook mijn badkamerbezoekjes zijn niet daadwerkelijk toegenomen.

De pasta met brandnetel was erg bijzonder, of het nu daadwerkelijk een lust voor je maag is, daar op moet ik toch met ‘nee’ antwoorden. Vervang voor mij maar de brandnetel met de oude vertrouwde groenten, zoals spinazie of courgette. Misschien ingrediënten met iets minder geneeskracht, maar nog steeds zelf te laten groeien in jouw eigen moestuintje.

Ik ben een echte groenteliefhebber, maar dit gaat mij misschien toch wel iets te ver. Geloof je in de kracht van natuurlijke producten, dan is The Plant Pharmacy zeker het boek voor jou, dit aangevuld met prachtige afbeeldingen. Dit maakt het dan weer heerlijk om dit exemplaar door te bladeren. Een visueel sterk boek, maar de inhoud moet – letterlijk en figuurlijk – je smaak zijn.

Recensie: The plant Pharmacy – Lisette Kreischer

The Plant Pharmacy

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    In The Plant Pharmacy laat Lisette Kreischer zien hoe je het hele jaar door kunt profiteren van de bijzondere en geneeskrachtige werking van planten en kruiden. Lisette neemt je mee op reis door de seizoenen en zet je heerlijke, plant based gerechten voor. The Plant Pharmacy zit boordevol informatie over de benefits van planten en bevat meer dan 40 vegan recepten.
    Met de inzichten die Lisette de afgelopen jaren heeft opgedaan, zowel aan Kruidenrijk, kennis van bijzondere mensen die ze heeft mogen ontmoeten én informatie uit de meest inspirerende boeken, hoopt ze jou te verleiden en verlekkeren met planten. Planten ademen ons, voeden ons en helen ons, ze verdienen een hoofdrol in ons leven. Met dit boek hoopt Lisette de plant haar rechtmatige plek in de wereld terug te geven en de spotlight te richten op de mogelijkheden de plant het overheerlijk hoofdingrediënt in de keuken te laten zijn en een ondersteunend medicijn door de seizoenen.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen