• onze waardering

Recensie: Klein klein kleutertje RECENSIE

Recensie: Klein klein kleutertje – M.J. Arlidge

Het verhaal van Helen Grace gaat verder. Hoewel ze al tientallen misdaden oploste en zelf in de val werd gelokt door haar eigen neef, rust krijgt ze niet. Wanneer ze een ritje met de motor maakt en bijna van de baan wordt gereden door een donkere wagen, ontdekt ze in de verte een vrouw die zwaargewond op de grond ligt.

Niet veel later komt de boodschap binnen dat een apotheker in koele bloedde vermoord is. Of het toeval is, of dat er een serie moordenaar in het spel is zal het onderzoek moeten uitwijzen. Één ding is zeker, Helen Grace en haar team zullen hun handen er weer mee vol hebben!

Vol verlangen keek ik uit naar het volgende boek met Helen Grace in de hoofdrol. M.J. Arlidge is intussen één van mijn favoriete auteurs. Hoeveel boeken hij ook schrijft over Helen en haar team, ze blijven stuk voor stuk weer even spannend.

In het vorige boek, deel zes van de reeks, leek het verhaal van inspecteur Helen Grace voor een groot deel afgerond te zijn. Het was dan ook een beetje een raadsel waar deel zeven over zou gaan en of het verhaal niet te langdradig zou worden.

Gelukkig werd in het eerste hoofdstuk meteen duidelijk dat de focus niet verder werd gelegd op Helen haar privéleven en gebeurtenissen maar er weer een nieuwe mysterieuze misdaad de volledige aandacht van het team vereist.

Toch werden het privéleven van helen en de andere teamleden niet volledig geband. Zoals we intussen gewoon zijn van M.J. Arlidge steekt hij niet alleen veel tijd in het huidige verhaal maar blijven zijn personages steeds meer en meer ontwikkelen doorheen de boeken, ook dit was nu niet anders. De band tussen de lezer en de personages wordt hierdoor ook na elk boek weer wat sterker, wat het misschien wel extra moeilijk maakt om afscheid te nemen wanneer er geen nieuw boek meer zou volgen.

Uiteraard hoop ik dat hij nog even doorgaat met de reeks maar aan de andere kant wil ik er ook van blijven genieten en moet het ook spannend blijven. Dan liever een hele nieuwe reeks met andere personages dan verhalen die voorspelbaar worden en in herhaling vallen. Maar voorlopig houdt Arlidge ons daarover nog even in spanning.

Op dit moment kan ik alleen maar zeggen dat ik alleszins weer enorm genoten heb van de avonturen van Helen Grace en haar team en dat Klein klein kleutertje weer zo razend spannend was dat ik hem op 1,5 dag uitgelezen heb omdat ik het boek zoals gewoonlijk weer niet weg kon leggen.

Tegen lezers die twijfelen om aan Klein klein kleutertje te beginnen, omdat het natuurlijk wel al een zevende deel is, kan ik alleen maar zeggen dat ook dit verhaal weer volledig anders is en ze zeker geen spijt zullen hebben wanneer ze dit boek in handen nemen.

Klein klein kleutertje krijgt van mij 5/5 hartjes. Het is intussen misschien al voorspelbaar dat M.J. Arlidge met zijn boeken over Helen Grace meestal een score van vijf hartjes krijgt maar dit is dan ook deze keer weer volledig terecht. Arlidge koos er voor om niet langer dan nodig te blijven hangen bij het privé leven van Helen Grace en verraste ons weer met een gruwelijke en sappige misdaad.

Recensie: Klein klein kleutertje – M.J. Arlidge

Helen Grace 7 - Klein klein kleutertje

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Vroeg in de ochtend wordt het lichaam van een vrouw gevonden. Ze ligt half op de autoweg en het lijkt een tragisch ongeluk. Als Helen Grace op de plaats des onheils arriveert is het voor haar meteen duidelijk dat het om een koelbloedige moord gaat. Maar waarom deze vrouw – een liefhebbende echtgenote en zorgzame moeder – het slachtoffer is, is een raadsel.

  Niet veel later wordt er in het winkelcentrum een apotheker gedood, terwijl hij nog klanten in zijn zaak had. Waarom worden er getuigen levend achtergelaten door de moordenaar? Helen moet al haar kennis van het misdadige brein in de strijd gooien, wil ze achter de identiteit van de dader komen voordat er nog een slachtoffer valt. En als ze zelf het volgende doelwit lijkt, wordt de zaak alleen maar persoonlijker…

   

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • De leukste Alice in Wonderland verhalen en spin-offs

 • Deze films en series verschijnen in juli op Netflix

 • 8 redenen waarom wij van bibliotheken houden

 • Liefde zonder oordeel - Anne May 

 • Lalalanding - Emily Kocken

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen