• onze waardering

Recensie: Slaves Dante 1 RECENSIE

Recensie: Slaves Dante 1 – Miriam Borgermans

Dante 1 is het tweede boek van de spannende serie Slaves geschreven door Miriam Borgermans. In het vorige deel, Raven 1, werd het verhaal door de ogen van Raven verteld. In het tweede deel lezen we het verhaal van Dante.

Nadat Dante twee jaar in de ruimte verbleven is tijdens zijn dodelijke kamikazevlucht, komt hij uiteindelijk geheel onverwachts terug op aarde. Als Dante ontwaakt in het ziekenhuis, krijgt hij de opdracht om als onderzoeksrechter te werken in de moordzaak op Ghassan Aboud.

Tijdens het onderzoek loopt hij tegen verschillende problemen aan, waarbij hij geholpen wordt door zijn oude vrienden. Lukt het Dante om de moordenaar aan te wijzen? En zal het motief ontdekt worden? Wie zit er achter hem aan? Kan hij zijn vrienden beschermen tegen het kwaad?

Dante 1 is een fantasierijk boek. Het verhaal speelt zich af in het jaar 2558. Doordat het verhaal zich in de toekomst afspeelt zijn er middelen, zoals voertuigen, beschreven in het boek wat niet met de realiteit overeenkomt. Dit wordt op een duidelijke manier beschreven, zodat je er een goed beeld bij krijgt.

Door de mooie omschrijving van verschillende attributen zou ik dit boek wel verfilmd willen zien. Ik ben erg benieuwd of mijn gedachtes dan overeenkomen met de bedoelingen van de schrijfster.

Miriam Borgermans heeft het boek op een leuke manier gestructureerd. Ze begint elk hoofdstuk met een spreuk en eindigt het boek met een aantal woorden die ene ‘Cym’ zegt. Je vraagt je gelijk af wie die Cym is en wat hij/zij met de hoofdpersoon te maken heeft. Gaandeweg wordt dit duidelijk, maar blijft het tot het eind spannend.

Dante 1 is met 510 bladzijden een dik boek te noemen. Door de schrijfstijl van Miriam Borgermans heb je niet in de gaten dat je zo’n dik boek aan het lezen bent. Het boek is makkelijk te lezen en je blijft geboeid van het begin tot het eind.

In het begin moest ik wennen aan de rangorde van de personen en de verschillende termen daarvoor. Daarnaast worden er meer onbekende woorden gebruikt waar je nog geen beeld bij hebt. Nadat ze vaker toegepast worden, is het geen belemmering om het verhaal te volgen.

Dante 1 is een spannend verhaal wat je tot het eind boeit. Je leeft gemakkelijk mee met de hoofdpersoon. Doordat je meer informatie hebt dan de hoofdpersoon zelf, is er nog meer spanning opgebouwd. Je zit dan op het puntje van je stoel als Dante wat gaat ondernemen, waarbij je je twijfels hebt of het zo gemakkelijk gaat als hij van te voren denkt.

Het verhaal is goed te volgen als je het vorige deel niet gelezen hebt, doordat het nu vanuit een andere personage beschreven is. Ik ben wel nieuwsgierig geworden naar het verhaal voorafgaand aan dit verhaal. Aan het eind van dit verhaal is de spanning goed opgebouwd en vind je het jammer dat het afgelopen is. Ik kijk dan ook uit naar het vervolg.

Recensie: Slaves Dante 1 – Miriam Borgermans

Slaves - Dante 1

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Dante 1 is het tweede boek van de razendspannende reeks Slaves. De gebeurtenissen in de wrede toekomstwereld van Raven 1 worden ditmaal gezien door de donkere ogen van Dante. Een grandioos verhaal voor young adults.
  Het jaar 2558. Nadat hij op een dodelijke kamikazevlucht naar de ruimte was gestuurd, landt de Trasherslaaf Dante na twee jaar onverwachts weer op aarde.
  Toch komt het Bastion zijn beloftes niet na en krijgt Dante opnieuw een levensgevaarlijke opdracht. Dit keer wordt hij gedwongen om de moord op de machtige Genoot Ghassan Aboud te onderzoeken en moet hij undercover infiltreren
  in het gevaarlijke, mysterieuze Bastion. Gedreven door wraak en schuldgevoel
  betreedt Dante de kringen van macht. Heeft Raven, de beschuldigde slavin,
  de moord wel gepleegd? Dante moet kiezen tussen buigen of breken. Hij heeft geen andere keuze. Toch?

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Argylle - Elly Conway

 • Weekend weg wandelgids - Claudia Straatmans

 • De thuishaven aan de Westerschelde - Marja Visscher

 • De Sneeuwkoningin - Bette Westera & Aida de Jong

 • De wake-up call - Beth O'Leary

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen