• onze waardering

Recensie: Het huis van je dromen RECENSIE

Recensie: het huis van je dromen – Veronica Henry

In Het huis van je dromen heeft Belinda Baxter een grote wens: ooit haar eigen droomhuis kopen! Tot die tijd houdt ze zich als makelaar bezig met de droomhuizen van anderen. Ze werkt heel hard voor het spaarpotje waarmee ze haar wens wil waarmaken. Tijd voor de liefde heeft (of maakt?) ze niet. Als ze door Alexander en Sally Willoughby wordt ingezet om hun huis genaamd Hunter’s Moon te verkopen, raakt ze er tot over haar oren bij betrokken. Omdat het een schitterend pand is, omdat ze het haar concurrentie niet toevertrouwd, omdat het verhaal van de eigenaren haar raakt, omdat ze de perfecte nieuwe bewoners wil zoeken, maar vooral ook omdat de zoon des huizes haar bepaald niet koud laat…

Het lijkt Belinda absoluut niet mee te zitten in deze periode. Zowel bij Hunter’s Moon als in een andere woning wordt ze geconfronteerd met haar verleden en haar vervelende ex-man. Het opent pijnlijke oude wonden bij Belinda, maar het geeft haar ook de kans om het verleden voorgoed af te sluiten. Het wordt voor haar steeds moeilijker om professioneel te blijven, om werk en privé gescheiden te houden. Gelukkig wordt ze daarbij goed geholpen door haar rechterhand op kantoor Cathy en door Bruce, de fotograaf met wie ze nauw samenwerkt.

Door middel van vele flashbacks leer je de geschiedenis van Hunter’s Moon en de familie Willoughby heel goed kennen. Je krijgt zo de kans om van jongs af aan mee te leven met de romance van Alexander en Sally, van het moment dat ze elkaar ontmoeten tot het moment dat ze in het heden door gezondheidsredenen moeten verhuizen. In feite bestaat Het huis van je dromen uit twee verhalen in één boek. Het verhaal van Belinda, en het verhaal van Sally. Maar ook de andere personages komen helemaal tot leven tijdens het lezen en blijven verre van oppervlakkig. Het drama en de romantiek spatten van de pagina’s. De flashbacks zijn nergens storend, enerzijds omdat de hoofdstukken lang genoeg zijn en anderzijds omdat het telkens boven het hoofdstuk benoemd wordt als we terugkeren naar de jaren zestig. De sfeer van London in die periode wordt treffend neergezet. Kortom: complimenten aan schrijfster Veronica Henry.

Met Het huis van je dromen heeft Veronica Henry een prachtig geschreven roman afgeleverd met een pakkende schrijfstijl die je van begin tot einde geboeid houdt. Door de wijze waarop de omgeving wordt beschreven waan je je als lezer helemaal middenin de Cotswolds en zie je de huizen in kwestie levensecht voor je. Ook fijn is het – zonder iets te willen verklappen – heel mooie, onverwachte maar geweldige einde van het boek.

Dit boek was mijn eerste kennismaking met deze schrijfster maar ik ga haar eerdere boek, Echte liefde vind je in de boekhandel, nu ook zeker lezen! Het huis van je dromen is beslist een aanrader. Zeker voor fans van Jill Mansell en Katie Fforde. Maar ook voor alle lezers die houden van verhalen uit het heden afgewisseld met fragmenten uit het verleden, in combinatie met die typische Cotswolds-sfeer.

Recensie: het huis van je dromen – Veronica Henry

Het huis van je dromen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Hunter's Moon is het perfecte huis in de meest schilderachtige omgeving die iemand zich maar zou kunnen wensen: in een dal naast een riviertje in de mooie, heuvelachtige streek de Cotswolds. Vijftig jaar lang werd het bewoond door de familie Willoughby, maar door onvoorziene omstandigheden moeten er nu nieuwe eigenaren voor worden gezocht.

  Belinda Baxter, de makelaar die het voormalige jachthuis onder haar hoede heeft, voelt zich tot diep in haar ziel aangetrokken tot het prachtige gebouw, en ze wil er heel graag het perfecte gezin voor vinden. Maar als door de verkoop oude geheimen aan het licht komen en Belinda wordt geconfronteerd met een dramatische geschiedenis over een familie die verscheurd wordt door meningsverschillen, zal ze ook eindelijk haar eigen verleden en haar gebroken hart onder ogen moeten zien…
   

   

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Bloedwraak - Marcella Kleine

 • Recensie: Lotgenoten - Sabrine Ingabire

 • Twisted Lies - Ana Huang

 • Koude harten - Gunnar Staalesen

 • De verborgen boekwinkel - Evie Woods

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen