• onze waardering

Recensie: Oriental streetfood RECENSIE

Recensie: Oriental Streetfood – Julius Jaspers

Hou je van Aziatische eten? Dan is Julius Jaspers op zoek naar jou! Sinds november 2017 is zijn twaalfde kookboek Oriental Streetfood te koop bij de boekhandel. Van Loempia’s en bao’s tot curry en soep, allerlei verschillende Aziatische recepten komen in het kookboek voor.

Voordat ik een recept uit het kookboek uitprobeer kijk ik altijd eerst naar de vormgeving. De cover van Oriental Streetfood straalt uit wat erin staat: Aziatisch eten. De felroze letters vallen op en nodigen je uit om het kookboek snel open te slaan. In de kaft van het boek zijn portretten van Aziatische mensen te vinden. Dit geeft het kookboek een erg leuk persoonlijk tintje.

Het kookboek is ingedeeld in veertien verschillende hoofdstukken. Elk hoofdstuk richt zich op één specifiek onderdeel van de Aziatische keuken: saus, rijst of bijvoorbeeld loempia’s. De bereidingswijze en ingrediënten zijn gescheiden door een lijn en een kleur bovenin de bladzijde. Dit maakt het extra overzichtelijk. De bereidingswijze is ook nog eens genummerd wat ervoor zorgt dat je makkelijker kan vinden waar je in het recept bent. Erg handig!

Wel is het jammer dat er bij elk recept een foto staat behalve bij de laatste twee recepten in het boek. Hoe zou dat er toch uitzien?

Zelf hou ik heel erg van curry. Het kookboek van Julius Jaspers komt dan ook als geroepen en ik probeer als eerste het recept ‘Gele curry met garnalen uit’. Zoals ik eerder al zei is de bladzijde met de bereidingswijze erg overzichtelijk. Bovenin staat zelfs nog een tip over hoe je de garnalen het best krokant kan houden. Erg handig voor iedere kok om te weten. De curry was in ieder geval erg lekker en zal ik zeker nog een keer maken.

Als tweede probeerde ik het allerlaatste recept in het boek ‘Daan Taat’. Dit zijn custardtaartjes uit Hong Kong. Doordat er geen foto bij stond weet ik eigenlijk nog steeds niet of ik het wel goed gedaan heb, maar volgens de bereidingswijze in ieder geval wel. De kleine taartjes zijn wel heel erg zoet door de hoeveelheid vanille die erin gaat. Als je van zoetigheid houdt is dit recept zeker een aanrader!

Het kookboek Oriental Streetfood van Julius Jaspers is een aanrader voor letterlijk iedereen. Of je al veel ervaring hebt met koken of weinig of je al bekend bent met Aziatische eten of niet. Je moet het natuurlijk wel lekker vinden.

Oriental Streetfood krijgt van mij vijf hartjes.

Recensie: Oriental Streetfood – Julius Jaspers

Oriental Streetfood

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Oriental streetfood staat vol Aziatische gerechten om zelf te maken. Het boek is samengesteld uit een grote selectie lichte, gezonde en lekkere Aziatische hapjes, veelal bedoeld om te delen met je tafelgenoten. Want zo doen ze dat in Azië. Met gerechtjes als Xiao long pao, Nahm jim-oesters en Sichuan Dan Dan Mian waan je je even in dit werelddeel met zijn spannende mix van zoet, zuur, zout, bitter en umami. De culinaire ontdekkingen van Julius Jaspers brengen wereldse avonturen in de keuken van elke thuiskok.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Thuiskomst - Reina Crispijn

  • Waar we gaan is nacht - Tracey Rose Peyton

  • De moord in inkt - Helen Cox

  • De boom die een wereld was - Yorick Goldewijk

  • Tussen twee kwaden - Laura Diane

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen