• onze waardering

Recensie: Zomers koken met Yvon RECENSIE

Recensie: Zomers koken met Yvon – Yvon Jaspers

Boer zoekt vrouw en het gezicht van de NPO – Yvon Jaspers. Wie had ooit gedacht dat ze naast televisie maken, ook nog een ster in koken zou zijn? Zomers koken met Yvon is niet haar eerste kookboek: ook verschenen er een exemplaar met recepten uit het Noorden en een editie voor eten met kinderen. Oh, en wacht eens even... na enige research vind je ook diverse kinderboekjes van Yvon Jaspers hand.

De nodige ervaring in de keuken en met het uitgeven van boeken, heeft Yvon dan ook al. En dat straalt van Zomers koken met Yvon af. Een perfect gelikt uitziend exemplaar, met de nodige hoogwaardige kwaliteit afbeeldingen. Daarnaast staat het boek daadwerkelijk bomvol lekkere, gemakkelijke recepten en zal jij als echte hobbykok niet kunnen kiezen.

De hoofdstukken zijn ingedeeld in soepen, salades, mezze, groenten, vlees en vis, pasta en granen, sauzen en kruidenmengsels, zoet en om samen te vieren.

Ikzelf heb nogal een moeilijke eter thuis. Dus deze werd erg enthousiast bij het zien van het ‘Kinderfeest’-gerecht: broodjes worst met friet en kruidenzout. Uiteraard werd dit een groot succes. Ik genoot van de heerlijke Griekse salade die je er als optie bij kon maken en hij was zeer verheugd bij de broodjes worst met friet. Een simpel gerecht, maar erg smakelijk en ideaal voor gezinnen met kinderen (of met een moeilijke eter als vriend). En wat denk je van een grote schaal voor buiten in de tuin?

Daarnaast maakte ik een risotto met spinazie, welke Yvon Jaspers zelf heeft omgedoopt naar: spinazierijst met halloumi en sesamzaad. Nou moet ik zeggen dat ik misschien een klein beetje bevooroordeeld ben, want wat hou ik van halloumi. Eigenlijk kan een gerecht dan al niet meer stuk. Maar wat viel dat bij de Spinazierijst tegen. Het geheel was erg smakeloos en ik miste echt een bouillonblokje en – naast de dille – wat kruiden voor de smaak. Een erg flauw gerechtje dus, waarbij de spinazie erg ‘slijmerig’ wordt naar mijn smaak. Jammer!

Toegegeven, het kan ook aan mij liggen, of dat toevallig net dit gerecht wat tegenviel. Ik vind Zomers met Yvon nog steeds een top exemplaar met zonnige foto’s van Yvon en haar familie. Met een handig overzicht waar bepaalde ingrediënten te koop zijn en bij sommige recepten goede tips hoe je jouw gecreëerde maaltje nog lekkerder kan krijgen.

Kortom, Zomers met Yvon verdwijnt bij mij niet in de kast, maar ligt nog prominent op het aanrecht: hier komen zeer binnenkort nog meer recepten van op de keukentafel. Lekker veel keuze en smaakvolle afbeeldingen: tja, ik ben om. Daarom kan ik niet anders dan toch 5 hartjes geven voor Zomers koken met Yvon.

Recensie: Zomers koken met Yvon – Yvon Jaspers

Zomers koken met Yvon

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Meraki is alles wat je doet met bezieling, met overgave. Meraki is een werkwoord. Het is de hoeveelheid liefde en zorg die je besteedt aan iemand of iets. In de keuken betekent het dat je de simpelste gerechten heerlijk kunt laten smaken als je er maar genoeg meraki in verwerkt. En andersom, als meraki ontbreekt smaakt het nergens naar. Yvon Jaspers neemt je in dit kleurrijke kookboek mee naar een zonnig eiland. Daar staat een oud keukentafeltje met een wapperend kleed in de wind. Niet keurig netjes gedekt, maar een beetje geïmproviseerd. Verschillend servies, verschillende glazen en een bij elkaar geraapt zooitje vorken. En rijk gevuld met de heerlijkste, zonnige gerechten. Iedereen heeft wat meegebracht: van soepen en pasta's tot maaltijdsalades, van zeebaars van de grill tot kip uit de oven, van walnotencake tot citroentaart. Mezze, meraki en vier het leven zo vaak als je kunt!

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Mijn Waarheid - Sandra J. Paul 

 • Dit is geen vrouwenboek - Corina Koolen

 • Het vleermuizenboek - Charlotte Milner

 • Maison Beige - Elke Lenders

 • Recensie: Rogue

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen