• onze waardering

Recensie: Eat happy RECENSIE

Recensie: Eat Happy – Melissa Hemsley

Melissa Hemsley is de helft van het kokende duo Hemsley + Hemsley. Samen met haar zus Jasmine schreef ze al eerder succesvolle kookboeken en schrijft ze regelmatig recepten voor hun populaire website hemsleyandhemsley.com. Het boek Eat happy schreef ze alleen en ook Jasmine schreef haar eigen (Ayurvedisch) kookboek.

Eat happy is een mooi, 284 pagina's tellend, hardcover boek met feel good gerechten die binnen 30 minuten op tafel kunnen staan. Het begint met een korte inleiding over het principe van de recepten (binnen 30 minuten en nooit meer dan 2 pannen) en over het niet verspillen van voedsel, iets wat steeds terugkomt in het boek. Een nadeel vind ik het kleine lettertype dat ook gebruikt wordt voor alle recepten. De inleidende tekst bij ieder gerecht is in een iets groter lettertype. Een stuk prettiger lezen, al komen verschillende lettertypen ook wel weer wat onrustig over.

Het boek is vooral een receptenboek. En dat er eens niet gesproken wordt over koolhydraten en calorieën is voor mij een verademing. Gewoon gezond, lekker eten zonder pakjes en zakjes en toch snel klaar. De recepten worden afgewisseld met veel foto's van de gerechten maar ook van Melissa Hemsley zelf. Overigens staan niet alle gerechten op de foto, wat ik dan wel weer jammer vind.

Eat happy is onderverdeeld in 10 verschillende hoofdstukken. Deze gaan van ontbijt en lunch tot verschillende voor-, hoofd-, bij- en nagerechten. Bijzonder in dat rijtje vond ik het hoofdstuk 'Eten uit een kom'. Dat zijn veel soepen maar ook stoofschotels en curry's. Een leuk hoofdstukje. Ik maakte er de Toscaanse bonensoep van. Die was snel klaar en erg lekker.

De hoofdgerechten zijn onderverdeeld in vlees, vis en groente. Ieder hoofdstuk wordt voorafgegaan door een inleiding. Zo staat er in de inleiding van het hoofdstuk vlees dat er misschien wat minder vlees wordt gebruikt dan je gewend bent en dat dit wordt opgevangen door andere ingrediënten, maar één kipfilet per persoon vind ik echt niet minder dan dat ik gewend ben. Buiten dat zijn het wel heerlijke recepten. Ik maakte, op de camping, de Italiaanse kipstoofpot. Een heerlijk eenpansgerecht waar we erg van genoten hebben en waarvan het recept ook op de volgende vakantie zeker weer mee gaat.

De recepten uit het hoofdstuk salades kunnen gebruikt worden als lunch maar ook als bijgerecht of met wat toevoegingen als volledige maaltijd. Op mijn verlanglijstje staat nog de boerenkoolsalade in Californische stijl me avocadodressing. Fijn aan dit hoofdstuk vind ik dat bij ieder recept een andere, zelfgemaakte, dressing wordt beschreven die uiteraard ook voor andere salades gebruikt kunnen worden.

Via de bijgerechten en de borrelhapjes belanden we bij de zoete lekkernijen. Ik kook graag voor vrienden en familie. Het dessert is daarbij een ondergeschoven kindje. De kleine chocoladepotjes uit dit hoofdstuk bieden uitkomst. Eenvoudig, vooraf klaar te maken én ook nog eens lekker.

Het laatste en kleinste hoofdstuk met recepten gaat over drank. Vooral gezonde smoothies maar ook wel wat wodka hier en daar.

De laatste 20 pagina's van Eat happy gaan over je voorraadkast, je vries- en koelkast, je keukengerei en tot slot wat basisrecepten voor bijvoorbeeld een bouillon, een (groente)puree of een rijstgerecht. Best handig!

Eat happy is een heel bruikbaar kookboek. Melissa Hemsley laat echt zien dat lekker koken met verse producten niet moeilijk is en niet heel veel tijd kost. Aanrader!

Recensie: Eat Happy – Melissa Hemsley

Eat happy

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Snel, lekker en ook nog gezond eten: Melissa Hemsley laat aan iedereen met weinig tijd zien hoe je dat doet! In Eat Happy geeft ze meer dan 125 eenvoudige recepten voor elk moment van de dag en talloze tips voor het winnen van tijd, het koken met kliekjes en het voorkomen van voedselverspilling. Hemsley's gerechten voor ontbijt, lunch en diner, maar ook haar snacks, desserts,drankjes en versies van populaire afhaalmaaltijden zitten stuk voor stuk bomvol
  goede voedingsstoffen én smaak. Zelfs de meest haastige kok zet in een handomdraai een heerlijke miso-noodlesoep,een pittige gember-visburger of verrassende pompoenpaella op tafel. Dit eten is zo lekker dat je zou vergeten dat het gezond is.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Film & Serie Top 6: februari 2023

 • Fictie top 6: februari 2023

 • It ends with us - Colleen Hoover

 • Word volwassen, Eve Brown - Talia Hibbert

 • Jerks at Work - Tessa West

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen