• onze waardering

Recensie: Evi, Nick en ik RECENSIE

Recensie: Evi, Nick en ik – Anna Woltz

Het lijkt een heerlijke zomer te worden voor Flora. Eindelijk rust, niet moeten praten met andere kinderen en lekker haar vader mee helpen in het tuinbedrijf. Tot ze op een trouwfeest plots Nick leert kennen, die tegen haar begint te praten. En even later ontmoet ze ook nog Evi, die haar vriendin wil worden.

Uiteindelijk verandert de heerlijk rustige zomer in een zomer vol vreemde belevenissen. Van het ontvoeren van een kip tot een eerste verliefdheid en uiteindelijk zelfs een vreselijk ongeluk.

Flora, het hoofdpersonage uit Evi, Nick en ik, is niet zoals alle andere meisjes van haar leeftijd. Ze is een meisje dat sociaal contact het liefst van al vermijdt en graag met haar vader in de tuin werkt. Het verhaal wordt vanuit haar ogen verteld, zij is de verteller van dit verhaal.

Doordat Anna Woltz het verhaal vanuit haar hoofdpersonage vertelt, is het boek erg aangenaam om te lezen voor jonge lezers. Er zijn minder woorden nodig om bepaalde dingen te verduidelijken en voor de lezer is het op die manier ook gemakkelijker om in de rol te kruipen van Flora.

Evi, Nick en ik draait, zoals de titel al aangeeft, om drie belangrijke personages. Dit zijn alle drie kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd en met elk hun eigen gevoelens, problemen en avonturen. De andere personages in het verhaal, zoals de ouders en andere familie of vrienden, komen slechts af en toe heel kort aan bod. Dit houdt het verhaal eenvoudig en overzichtelijk en zorgt ervoor dat je het als lezer goed kan volgen.

Omdat schrijfster Anna Woltz koos voor drie totaal andere kinderen als hoofdpersonages kan iedereen zich wel in iemand herkennen. De stille Flora, de drukke Evi en de behulpzame Nick. In elk kind zit wel iets wat overeenkomt en dit zorgt ervoor dat het boek goed bij hun leefwereld en eigen belevingen aansluit.

De schrijfstijl die gebruikt wordt in het boek is luchtig, eenvoudig en erg aansprekend voor jonge lezers. Er worden geen moeilijke termen gebruikt en ook niet meer tekst dan nodig. De schrijfster maakt veel duidelijk via de beleving en emoties van de hoofdpersonages.

Dit grappige en ontroerende kinderboek is een echte aanrader voor jonge lezers en zeker een aanrader om te lezen tijdens de aankomende zomervakantie omdat dit zo mooi aansluit bij het thema van het boek.

Dit boek krijgt van mij 4/5 hartjes. Evi, Nick en ik is een boek waar kinderen, jongeren en volwassenen zonder twijfel van zullen genieten. Het is een boek met een grappig verhaal dat enkele mooie boodschappen overbrengt naar de lezer. Ik ben er zeker van dat vele lezers deze zomer heerlijk bij dit boek gaan wegdromen.

Recensie: Evi, Nick en ik – Anna Woltz

Evi, Nick En Ik

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Dit boek gaat over de raarste zomer van mijn leven. Het begon ermee dat Nick uit groep acht voor het eerst tegen me praatte. En diezelfde dag wilde Evi opeens vriendinnen worden. Ik begreep er niks van, want dat eigenwijze kind maakt alleen maar ruzie. Daarna gebeurde alles tegelijk: ik ontvoerde een bruine kip, zaagde heel veel bomen om en ontdekte dat ik verliefd was. Toen gebeurde er een vreselijk ongeluk.

  Gek. Kan de raarste vakantie van je leven ook de allerbeste zijn?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Film & Serie Top 6: december 2022

 • Indiana Jones 5 trailer onthuld!

 • Guardians of the Galaxy Vol. 3 trailer is uit!

 • Young adult top 6: december 2022

 • Recensie: Disenchanted

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: Match

Zoek in artikelen