• onze waardering

Recensie: Glam Nails RECENSIE

Recensie: Glam nails – Elfi de Bruyn 

Mooi gelakte nagels, welke vrouw of meisje wordt daar nu niet vrolijk van?! Dat moet Elfi de Bruyn hebben gedacht toen ze het boek Glam nails ging maken. Elfi wil met haar boek laten zien dat nailart een leuke manier is om creatief bezig te zijn die ook nog eens goedkoop is "want je hebt niet meer nodig dan een paar handen, een flesje nagellak en een beetje geduld". Als je nog een stapje verder durft te gaan, voeg je daar nog glitters, nagelstickers en zelfs tattoos aan toe.

De bedoeling van Glam nails is om je uit te dagen iets nieuws te proberen en je grenzen te verleggen en vooral veel fun te hebben. Met behulp van je nagels, kun je laten zien wie je bent.
In Glam nails gaat Elfi eerst in op wat nailart precies is, welke tools je kunt gebruiken, wat haar favorieten zijn, hoe je het beste kunt vijlen en lakken en hoe je je handen en nagels het beste mooi kunt houden. Zo beschrijft ze onder andere hoe je zelf een handmaskertje kunt maken.

Daarna komt zo ongeveer het belangrijkste gedeelte van het boek: de vele (meer dan dertig!) verschillende nageldesigns met verschillende technieken die je kunnen inspireren en je uitnodigen om aan de slag te gaan. Bij het doorbladeren van het boek, valt het op dat het erg vrolijk en speels is vormgegeven met veel foto's en kleurtjes. Je word direct vrolijk van dit boek en ziet allerlei designs voorbij komen waarvan je denkt 'o, die wil ik wel eens proberen'. De designs lopen uiteen van speels en kinderlijk tot chic en vrouwelijk, voor ieder wat wils dus.

Het leuke van het boek is dat Elfi ook wat alternatieven geeft voor de standaard nailart tools. Zo heb je niet altijd een dottingpen nodig maar kun je kant en klare nailart pennen kopen of kun je soms ook een wattenstaafje dat je ondergedompeld hebt in water (tegen de pluisjes) gebruiken. De uitleg bij de designs is kort en overzichtelijk, maar dit had van mij af en toe wel wat uitgebreider gemogen. Daarnaast miste ik ook wel een beetje de echte 'tips en tricks' als hoe je nu precies die glitters uit je glittertopcoat goed op je nagels krijgt en wat je kunt doen als je topcoat lang nat blijft of je nagellak uitloopt als je hem erop doet. Elfi geeft tussendoor wel standaard tips als 'goed wachten tot je nagellak droog is' maar toch gebeuren dit soort dingen soms nog steeds als je echt lang gewacht hebt.

Zelf heb ik een design uitgeprobeerd waarbij je moest 'smudgen' met een make-up sponsje, maar hierbij miste ik ook wat meer uitleg over hoe je dit het beste kunt doen. Welke kant van het sponsje kun je bijvoorbeeld het beste gebruiken? Breng je de lak op het sponsje aan met het kwastje van je nagellak of op een andere manier? Misschien is het ook gewoon een kwestie van oefenen en proberen, maar het was fijn geweest als pro Elfi haar licht hierover had laten schijnen.

Desondanks is het een vrolijk en leuk boekje boordevol inspiratie. Vooral een leuk cadeautje voor tienermeiden die houden van nailart.

Recensie: Glam nails – Elfi de Bruyn 

Glam Nails

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Hartjes, spiegeleitjes, glitter, regenbogen op je nagels... Nail art is superleuk om te doen en iedereen kan het! Je hebt er alleen een paar handen, een flesje nagellak en een beetje geduld voor nodig. Voor wie een stapje verder durft te gaan, zijn er tal van mogelijkheden: steentjes, nagelstickers en zelfs tattoos. Voeg er nog een portie creativiteit aan toe en je nagels worden, zonder speciale tools, al snel kunstwerkjes.
    Elfi De Bruyn neemt je in dit boek mee in haar wondere wereld van nail art, een plek waar je jezelf kunt ontdekken op een creatieve manier. Nood aan inspiratie? Met een handjevol eenvoudige technieken, tips en trucjes en de duidelijke tutorials maak je van je nagels in een handomdraai unieke exemplaren!

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen