• onze waardering

Recensie: Skinnyminds RECENSIE

Recensie: Skinnyminds – Mieke Kosters

Acht jaar geleden verloor Mieke Kosters flink wat gewicht door het eetgedrag van haar slanke vriendinnen te kopiëren. Haar ervaring werkte ze samen met psycholoog Anne de Jong uit tot een unieke afslankmethode, waarvan er al een aantal boeken op de markt staat. Skinnyminds is de verzamelbundel van Kosters afslanktheorie, inclusief de beste en lekkerste van ‘XS tot L’-recepten.

Hoe fijn zou het zijn om gewoon te kunnen eten wat je wilt, zonder die extra kilo's. Om je vrij te voelen, fit en energiek. Om op het strand te lopen zonder direct een handdoek om te willen slaan, omdat je blij bent met jezelf. Als jij de theorie uit dit boek toepast val je gegarandeerd af en blijf je slank voor altijd. Skinnyminds is níet het zoveelste dieet. Het is dé aanpak waarmee je stopt met lijnen en start met afvallen. Jij ontwikkelt een slanke mindset en kijkt weer lachend in de spiegel. De theorie is gebaseerd op principes uit de cognitieve gedragstherapie, geen dieet! Het is bewezen effectief en werkt voor mensen die ook vinden dat het leven niet bedoeld is om af te zien, die houden van een goed glas wijn en een stuk chocola. 

Skinnyminds is geen kookboek dat ontzettend handig is in gebruik. Het boek is dik, zwaar en groot. Je keuken zal een opgeruimd aanrecht of desnoods kookeiland moeten hebben om het boek open neer te kunnen leggen tijdens het koken. Het voordeel van zo’n groot kookboek is dat de afbeeldingen van de pagina’s spatten wat betreft kleur. Ook zorgen de maaltijden en andere lekkere hapjes ervoor dat het water je in de mond loopt.

Toch zijn de recepten niet zo fantastisch dat ze ervoor zorgen dat je meteen een schort omdoet en de keuken betreedt. Eigenlijk zijn de recepten in twee categorieën in te delen. De ene categorie vertegenwoordigd ultrasimpele recepten. Zo is het allereerste recept een croissantje met chocoladepasta en aardbeien. Waarom moet dit lekkere ontbijtje is zo’n dik, bijzonder kookboek staan? Dit kan toch ieder mens zelf bedenken? Gelukkig neemt dit niet weg dat een croissantje met chocolade en aardbeien ontiegelijk lekker is! Hetzelfde geldt voor een plakje roggebrood met houmous en rucola. Zulke easy recepten kom je niet vaak in kookboeken tegen. Aangezien de combinatie op dit roggebroodje wellicht wat frappant is, verdient dit ontbijtje of deze lunch wel een plekje in het boek. De andere categorie bevat recepten met ingrediënten als chiazaad en andere superfoods – recepten waarvoor je sowieso eerst een paar supermarkten moet doorzoeken voor je de ingrediënten gevonden hebt.

De 'Sushibowl' ziet er Instagram-proof uit, alsof je het gerecht zo voorgeschoteld krijgt in een restaurant. Rode kool, worteltjes, avocado en zalm vormen de basis voor deze bowl. Als finishing touch wordt soya saus met eventuele sesamzaadjes gebruikt. De maaltijd is in een mum van tijd klaar om gegeten te worden. Indien je de kool en worteltjes al kant en klaar gesneden hebt gekocht, hoef je enkel nog de avocado te snijden, de zalm te bakken en de ingrediënten dan netjes te schikken. Het is de kleine moeite waard, want deze sushibowl smaakt naar nóg een sushibowl. Daarnaast de 'Salade in een potje'. Ook dit recept is makkelijk, met voldoende mogelijkheid tot variaties. Het originele recept bevat onder andere sla, kipfilet en sinaasappel. Gooi alles is een potje en klaar is kees! Het uitdagende aan deze salade in een potje is de sinaasappel als dressing. Een kapot partje sinaasappel is al genoeg om de salade een originele en vooral frisse smaak te geven.

De theorie die Kosters achter haar dieet heeft geplaatst is makkelijk toe te passen in je alledaagse leven. Kosters heeft de mindset op een natuurlijke en rustige manier uitgelegd in de eerste helft van het Skinnyminds. Daarnaast geeft ze handvatten en korte oefeningen die je kunt uitvoeren om de mindset je eigen te maken en om de onderliggende gedachte eronder te begrijpen. Deze rustige manier van uitleggen geeft de lezer precies dat wat hij of zij nodig heeft om deze nieuwe eet- en drinkstijl toe te passen. Er is ruimte voor reflectie, maar ook voor goed kijken naar de wereld om je heen. En uiteindelijk draait het om daar waar Kosters zelf mee is begonnen: het eetgedrag van haar slanke vrienden kopiëren.

Recensie: Skinnyminds – Mieke Kosters

Skinnyminds

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Elke dag chocola, 12 kilo eraf? Het kan!

  'Dan hoorde ik zo'n dun type zeggen: ''Ik eet wat ik wil en ik kom niet aan.'' Oneerlijk vond ik dat; ik kwam van de wind al aan.'

  Denk jij ook bij elk glas wijn en stukje kaas, dat mag ik eigenlijk niet, ik moet afvallen? Wanneer was de laatste keer dat jij in de spiegel keek zonder focus op je vetrolletjes? En baal jij ook dat er ieder jaar, bijna ongemerkt, toch weer een paar kilo bijkomen?

  Hoe fijn zou het zijn om gewoon te kunnen eten wat je wilt, zonder die extra kilo's. Om je vrij te voelen, fit en energiek. Om op het strand te lopen zonder direct een handdoek om te willen slaan, omdat je blij bent met jezelf.

  Als jij de theorie uit dit boek toepast val je gegarandeerd af en blijf je slank voor altijd. Skinnyminds is níet het zoveelste dieet. Het is dé aanpak waarmee je stopt met lijnen en start met afvallen. Jij ontwikkelt een slanke mindset en kijkt weer lachend in de spiegel.

  De theorie is gebaseerd op principes uit de cognitieve gedragstherapie, geen dieet! Het is bewezen effectief en werkt voor mensen die ook vinden dat het leven niet bedoeld is om af te zien, die houden van een goed glas wijn en een stuk chocola.

  Probeer het zelf. Je hebt niets te verliezen, behalve gewicht!

   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De leukste Perkamentus memes

 • De beste sterke vrouwelijke hoofdrollen in een fantasyboek

 • 15 herkenbare tweets over het vertrek van Regé-Jean Page uit Bridgerton

 • Zo staat het ervoor met deze boekverfilmingen o.a. Huis van nacht, Clueless en Hitchhikers Guide to the Galaxy

 • Ik vergeet je niet - Gillian King

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen