• onze waardering

Recensie: Mangiamo! RECENSIE

Recensie: Mangiamo! – Antoinette Coops

Mangiamo! bestaat uit een ratjetoe van informatie en recepten. Naast de Delftsblauwe voorkant staan er nog zeer smakelijke afbeeldingen in van de Italiaanse keuken. Verrassend, want de buitenkant maakt je nieuwsgierig naar wat je binnenin kan vinden. Ik was zelf positief verrast: niet bij elk gerecht staat een afbeelding, maar bij de meeste bereidingen, vind je foto’s van goede kwaliteit.

De passie voor Italië spat van het kookboek af Antoinette Coops’ liefde blijkt uit elke pagina. Ze heeft bij ieder gerecht wel een persoonlijk verhaaltje of een leuk weetje.

Puntje van kritiek is dat er niet één lijn is: Antoinette Coops wil het liefste alles van haar liefde voor Italië in Mangiamo! kwijt. Waardoor het soms voor de lezer voelt als een wirwar van informatie samen met recepten.

Zo staan er verhalen van ‘echte’ Italianen in met hun favoriete gerecht. Maar ook vind je informatie: bijvoorbeeld over de Italiaanse kinderen die de dikste zijn van heel de wereld. Soms voelt deze vorm van informatie een beetje als een overkill.

Antoinette Coops verhuisde in 2001 naar Italië, haar grote liefde achterna. Ze leerde er Italiaans koken van haar schoonmoeder en is sindsdien een gepassioneerde thuiskok. Wat later begon ze recepten te delen via haar foodblog (www.italiaanskokenmetantoinette.nl).

Allereerst maakte ik een paprikastoof met – hoe kan het ook anders? – paprika en aubergine. Het persoonlijke verhaaltje bij het recept maakt het helemaal af: ze vertelt over licht verteerbaar voedsel en hoe ze hier nu rekening mee houdt. De stoof is gemakkelijk klaar te maken en smaakt echt heerlijk Italiaans. Ik ben enthousiast: wat voor smaak een gerecht kan hebben met zo weinig ingrediënten. Deze stoof is een blijvertje.

Het tweede gerecht zijn gekookte kikkererwten: een simpele bereiding zorgt ervoor dat ik voor de gekookte kikkererwten kies. Heerlijk om snel als lunch klaar te maken. De zelfgemaakte dressing van olijfolie, knoflook, rozemarijn en salie zorgt voor dat heerlijke Italiaanse gevoel. Twee erg smakelijke recepten dus.

Ook voor de liefhebber van vlees, kun je je lol op in Mangiamo! Denk aan pasta met eend of verschillende stoofpotjes. Dit alles uit de Noord-Italiaanse keuken van Veneto.

Wil je alles weten over de Noord-Italiaanse keuken, de liefde van Antoinette proeven en word je niet afgeschrikt van de kaft en blader je direct door de inhoud? Dan is Mangiamo! een perfect exemplaar. Een kleine ratjetoe van recepten en informatie over Veneto en Italië.

Recensie: Mangiamo! – Antoinette Coops

Mangiamo!

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Mangiamo!
    De heerlijkste streekgerechten en ander lekkers uit de Italiaanse Veneto

    De Venetiaanse keuken is zoveel meer dan polenta, tiramisù en Aperol Spritz en is heel anders dan de Siciliaanse of Toscaanse keuken. In dit boek deelt Antoinette de lekkerste streekgerechten uit de Noord-Italiaanse Veneto en laat ze je uitgebreid proeven van la dolce vita. Geniet van bijzondere gnocchi van de almboerderij, verrassend gevulde pasta, stoofpotjes van verbazingwekkende soorten vlees en ouderwetse peperkoekjes die je vlak voor de maaltijd eet. Elk recept wordt bovendien ingeleid met een verhaal om van te smullen en de inwoners van de streek komen uitgebreid aan het woord.

     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen