• onze waardering

Recensie: Flashback RECENSIE

Recensie: Flashback – Mariëtte Middelbeek

Vier vrouwen die elkaar uit het oog verloren zijn sinds hun middelbare school, komen weer met elkaar in contact na de vondst van het lichaam van hun vijfde vriendin. Voor de reünie plaats kan vinden slaat echter het noodlot weer toe. Hebben de twee zaken met elkaar te maken of is het toeval? Als het wel met vroeger te maken heeft, wie zal dan de volgende zijn? En wie zit er achter ze aan?

Flashback is de eerste thriller van Mariëtte Middelbeek. Ze heeft hiervoor verschillende romans geschreven. Het boek is ingedeeld in 4 hoofdstukken die overeenkomen met de personen uit de vriendinnengroep. Deze indeling is erg prettig om de verhaallijn duidelijk te krijgen.

Mariëtte Middelbeek geeft een duidelijk beeld van alle personages weer. Elk deel is goed uitgewerkt en de spanning is goed opgebouwd. Haar schrijfstijl is erg prettig waardoor je door het boek vliegt. Het boek is nauwelijks weg te leggen en je pakt het verhaal heel makkelijk weer op.

Flashback is een spannend verhaal waarbij de verhalen van de vier vriendinnen elkaar opvolgen. Na het eerste verhaal was het even lastig om dat verhaal weer los te laten en in het volgende verhaal te duiken. Daarna hebben de verhalen wat meer raakvlakken en is het makkelijker om het grote geheel te zien in plaats van de losse verhalen.

De verhalen zijn voornamelijk in het hier en nu geschreven. Hierdoor krijg je weinig informatie over het motief van de dader. Doordat je zo weinig informatie over vroeger krijgt, zijn er ook weinig vermoedelijke daders. Hierdoor kan je niet meedenken met het onderzoek, wat door de politie ook weinig gedaan wordt.

De spanning zorgt ervoor dat je geboeid blijft en je graag wilt weten wie de dader is en wat het motief is. Aan het eind van het verhaal is het motief echter nog niet heel erg duidelijk beschreven. Je krijgt wel een beeld van hoe het gegaan moet zijn, maar doordat er zo weinig over vroeger vertelt wordt, vraag je je af wat er precies gebeurd is.

Flashback is een goed geschreven thriller, wat je blijft boeien van begin tot eind. Door de verschillende verhaallijnen leef je mee met de personages. De personages zijn goed uitgewerkt en de verhaallijn zit goed in elkaar.

Het motief had verder uitgewerkt mogen worden en er hadden meer flashbacks naar het verleden gedaan mogen worden. Desondanks is het een heerlijk boek wat je in een mum van tijd uit hebt. Maar daarna baal je dat hij uit is.

Ik ben benieuwd of Mariëtte Middelbeek meer boeken in dit genre gaat uitgeven. Deze zou ik dan graag willen lezen, want dit boek is zeker aan te raden!

Recensie: Flashback – Mariëtte Middelbeek

Flashback

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Vier vrouwen, drie moorden, één verleden

  De vriendschap van Ilona, Sanne, Bregje en Anouk die op de middelbare school zo hecht was, is in de loop der jaren verwaterd. Maar als in de duinen bij Bloemendaal het lichaam wordt gevonden van Céline Landgraaff – de vijfde vriendin uit het groepje, die net na het eind¬examen verdween – komt Bregje met het idee een reünie te organiseren. Voor het zover is slaat het noodlot echter ongenadig toe. Want het verleden mag dan ver weg lijken, sinds de vondst van Céline blijkt het ineens dichterbij dan ooit.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Verliefd in het voorjaar - Nora Roberts

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Als ik jou was van Marijke Vos

 • Terschelling - Linda van Rijn

 • De nieuwe achternaam - Elena Ferrante

 • Schrikkeldag - Inge Spaan

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen