• onze waardering

Recensie: Eeuwige Leven RECENSIE

Recensie: Eeuwige Leven - Gena Showalter

“Toen ik nog gevangenzat in het Prynne-gesticht en niets liever wilde dan ontsnappen, had ik in mijn stoutste dromen nooit gedacht dat ik uiteindelijk hier terecht zou komen, samen met Killian. Maar op de meest duistere momenten van mijn leven zag ik uiteindelijk het licht, en door de diepste diepten van mijn pijn vond ik groot genoegen.” - p. 494

Levensbloed van Gena Showalter eindigde natuurlijk met een ontzettend grote cliffhanger; Killian en Ten stonden namelijk op het punt om met elkaar te gaan trouwen. Eeuwige Leven gaat hier (gelukkig) meteen op verder, alleen blijkt de verbintenis die de twee met elkaar aangaan niet zo rooskleurig te zijn als Ten had gedacht, Killian kan zich haar helemaal niet herinneren. Nog een obstakel om te overwinnen, terwijl ze er ook voor moet zorgen dat Troika en Myriad vrede met elkaar gaan sluiten. Lukt haar dit op tijd? En krijgen zij en Killian de happy ever after waar ze van dromen?

Eeuwige Leven is een heel ander soort boek dan Eerste Leven en Levensbloed. Dit komt omdat Killian zich niks meer kan herinneren van zijn relatie met Ten. Ze moeten opnieuw elkaars vertrouwen zien te winnen en daar komen toch wel de nodige problemen bij kijken. Dit zijn andere problemen dan in de eerdere boeken en daardoor geeft Gena Showalter toch een twist aan dit verhaal. Ik zag het zeker niet aankomen! En je gaat toch hier en daar twijfelen aan Killians loyaliteit.

Gelukkig lees je Eeuwige Leven weer vanuit de Tenleys en Killians perspectief. Door deze afwisseling krijg je een nog betere band met beide personages en kom je erachter waarom het voor Killian zo moeilijk is om relaties met anderen aan te gaan. Je sluit hem en al zijn onvolmaaktheden gewoon in je hart en daar gaat hij zeker niet meer weg. Gena Showalter heeft een prachtig, realistisch personage weten te creëren!

Er zit weer ontzettend veel spanning in Eeuwige leven verwerkt. Hierdoor leest het boek echt als een trein, voor je het weet ben je alweer door het boek heen. Gena Showalter weet de spanning in het plot op twee manieren te verwerken: 1. De strijd tussen Troika en Myriad & 2. De verbintenis tussen Ten en Killian. Bij beide verhaallijnen hoop je gewoon dat het goed komt, maar of dat gaat gebeuren is nog maar de vraag!

Kortom, Eeuwige Leven is een mooie afsluiter van een turbulente serie over twee rijken die de strijd met elkaar aangaan. Het zit vol met pieken en dalen en elke keer weet Gena Showalter weer twijfel bij de lezer te zaaien. Je weet nooit wie er te vertrouwen is en wie niet. Dat maakt deze serie zo goed!

Ben je een Troikaan of Myradiaan? Gebruik je liever je gevoel of je verstand? Maak je keuze, anders kom je in Vele Eindes terecht en dat is pas de hel.

Recensie: Eeuwige Leven - Gena Showalter

Eeuwige leven

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Hoop is het enige wat ze heeft...

  De oorlog tussen Troika en Myriad, de twee rijken van het Eeuwige leven, is nog lang niet voorbij. Tenley heeft gekozen voor Troika, maar werkt in het geheim samen met Killian. Hoewel hij bij de vijand hoort, kan Tenley
  hem maar niet uit haar hoofd zetten. Zal haar liefde voor Killian hen redden of betekent die juist de ondergang wanneer de duisternis van Myriad steeds dichterbij komt?

  In het slot van de Everlife-trilogie moet Tenley alles op alles zetten om de rijken van het Eeuwige leven tot elkaar te brengen en de mensen van wie ze houdt te redden.

  Actie, verraad en een verboden liefde zorgen voor een bloedstollend einde van deze populaire serie.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Schrikkeldag - Inge Spaan

 • Dwaalspoor - Colin Dexter

 • De terugkeer van Rachel Price - Holly Jackson

 • Het hart van een giraf is ongelooflijk groot - Sofia en Amanda Chanfreau

 • Al het blauw van de hemel - Mélissa Da Costa

Gerelateerde artikelen

 • Winnen: 5x Koud als sneeuw van Gena Showalter

 • Recensie: Alice in Zombieland

 • Young Adult top 5: januari

 • YA boeken box sets

 • Recensie: Eerste leven

Zoek in artikelen