• onze waardering

Recensie: Help! Ik word (super) papa RECENSIE

Recensie: Help! Ik word (super) papa – Benjamin Perrier

In Help! Ik word (super) papa heeft schrijver Benjamin Perrier zijn eigen ervaring gebruikt om  maand voor maand de zwangerschap te beschrijven. Dit doet hij op een praktische, no-nonsens manier, speciaal voor de papa’s in spé.

In dit boek vind je geen ellenlange hoofdstukken vol medische termen of belerende opvoedregels. Integendeel! Benjamin Perrier voorziet de aanstaande papa’s van praktische informatie, tips, to-do lijstjes en heel veel humor om deze fantastische periode met een glimlach mee te maken. Na het lezen van dit boek weet de toekomstige vader alles wat hij moet weten over negen maanden zwangerschap en de eerste weken na de geboorte.

Waar de meeste boeken over zwangerschap gericht zijn op de vrouw, heeft Benjamin Perrier zijn eigen ervaring gebruikt. Zelf miste hij een soortgelijk boek: “Ja, geloof me maar, ik wou dat ik het had kunnen lezen voordat ik twee kleine monstertjes in huis kreeg”. En daarom lees je in Help! Ik word (super) papa niets over:

  • Alle details over de evolutie van een foetus of van de bevruchting tot week 40;
  • De opvoeding van week tot week, van de eerste levensdagen tot de fatale leeftijd van zes jaar;
  • Diëten zonder suiker, zonder zout, zonder vet, zonder iets, voor een stralende zwangerschap.

Maar je leest de werkelijkheid, concrete zaken en trucjes en tips. En dit begint bij het prille begin, namelijk een baby maken: hoe doe je dat? Klinkt flauw, maar tussen de lollige regels door wordt er een schat aan informatie gegeven. Vervolgens beschrijft Benjamin Perrier de zwangerschap van maand tot maand. Typische kenmerken van de aanstaande mama worden benoemd, hoe de toekomstige baby zich ontwikkeld en last but not least: hoe staat het met de toekomstige papa.

Het taalgebruik is vlot, bijna spreektaal. Er zit veel humor in het boek, soms wel wat flauw… maar het past in het geheel. “Regel 1: Een zwangere vrouw heeft altijd gelijk. Regel 2: Als ze ongelijk heeft, geldt regel 1.”  Als vrouw denk je bij het lezen van dit boek regelmatig: was ik echt zo erg?

Benjamin Perrier is een fan van het gebruik van haakjes. Dit leidt soms wel erg af in het verhaal, meestal is het een grappige toevoeging. Maar ik ken geen boek waarin er zoveel haakjes zijn gebruikt. “Scheuren door de bochten. Natuurlijk niet! (Maar dat wist je toch al?!)”

Voor alle aanstaande papa’s is Help! Ik word (super) papa een gemakkelijk, grappig boek, met stiekem een schat aan informatie. Voor de toekomstige mama’s is het ook handig om te lezen, al was het alleen maar om te weten hoe de man over je denkt.

Recensie: Help! Ik word (super) papa – Benjamin Perrier

Help! Ik word (super) papa

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Alles wat je als toekomstige vader moet weten over 9 maanden zwangerschap en de eerste weken na de geboorte.
    Word je binnenkort papa? Dan ben je misschien al een beetje zenuwachtig voor de grote sprong in het onbekende. Daarom is er nu dit boek met alles wat je als vader-to-be moet weten om de ervaring van een eerste zwangerschap zonder kleerscheuren door te komen!


    In dit boek vind je geen ellenlange hoofdstukken vol medische termen of belerende opvoedingsregels. Integendeel! De auteur gebruikt zijn eigen ervaring om maand voor maand de zwangerschap op een luchtige, praktische en vooral eerlijke manier te doorlopen. Je vindt info, tips, to-dolijstjes én de nodige humor om deze fantastische periode met een glimlach mee te maken. Bovendien lees je in dit boek wat je kunt verwachten in de eerste weken na de geboorte. Op die manier begin je goed voorbereid aan dit grote avontuur en word je in een mum van tijd een superpapa voor je toekomstige kleine spruit... en een superman voor de toekomstige mama!

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen