• onze waardering

Recensie: Wegwijs in de voedingsjungle RECENSIE

Recensie: Wegwijs in de voedingsjungle – Michelle van Roost & Manon van Eijsden

Wegwijs in de voedingsjungle door Michelle van Roost en Manon van Eijsden geeft ouders een eerlijk beeld van hoe je je kind gezond te eten geeft. Want dat veel ouders door de bomen het bos niet meer zien, dat is duidelijk. In Wegwijs in de voedingsjungle beantwoorden voedingsdeskundigen Van Roost en Van Eijsden veelvoorkomende vragen van ouders over voeding voor kinderen van 0 tot 9 jaar. Zo leer je als ouder niet alleen wat je het beste aan je kind kunt voorzetten, maar ook hoeveel, wanneer en waarom.

Wat is gezonde voeding? Geen gemakkelijke vraag. Veel ouders herkennen de veelheid aan soms tegenstrijdige informatie over voeding. Juist als je net ouder bent kan deze overvloed aan informatie wel wat verwarring met zich meebrengen. Gelukkig zijn daar de dames Van Roost en Van Eijsden. Met hun nuchtere, wetenschappelijk onderbouwde kijk en heldere uitleg en adviezen geven ze met Wegwijs in de voedingsjungle een schat aan tips. Sommige zijn best heftig om te lezen. Zo weet je als ouder natuurlijk wel dat vrijwel overal suikers in zitten, maar om te lezen dat er in een pakje halfvolle chocomel maar liefst 6 suikerklontjes zitten is wel even schrikken. Het is prettig daarin gezondere keuzes aangereikt te krijgen. Het boek is logisch opgebouwd, waarbij deel I is gericht op het eerste levensjaar en de ontwikkeling die baby’s doormaken van fles of borstvoeding tot het met de pot mee eten. Heel fijn daarbij is dat de schrijfsters geen waarde oordeel geven over het gebruik van flesvoeding maar zich houden bij het geven van feitelijke informatie.  Deel II van Wegwijs in de voedingsjungle richt zich op kinderen van 1 tot 9 jaar. Aan bod komt onder meer hoeveelheid van voeding (en welke variabelen hierin zijn, zoals grote en kleine eters), suiker zout en E-nummers. Ook voor veel ouders bekende thema’s als hoe houd je het gezellig aan tafel komen ter sprake. Naast praktische informatie worden ook enkele gemakkelijke recepten gegeven, waaronder variaties om in de broodtrommel mee te geven. Deze zijn stuk voor stuk gemakkelijk te maken.

Zelf maakte ik de broccolisoep en kaneelappeltjes. De broccolisoep was nauwelijks werk, maar miste wel een beetje pit, handig dus om bijvoorbeeld (veel) zwarte peper toe te voegen.

De kaneelappeltjes waren eveneens supersimpel (lees binnen 5 minuten) te maken en vonden gretig aftrek. Voor een iets feestelijker gelegenheid zijn ze prima te pimpen door bijvoorbeeld een bolletje roomijs toe te voegen.

Wegwijs in de voedingsjungle is een nuchter, informatief en gemakkelijk leesbaar boek om verse ouders cadeau te doen als kraamcadeau of om zelf te kopen. Een prima aanvulling op alle info vanuit het voedingscentrum. Om nu eindelijk eens alles te weten te komen hoe het zit met die gezonde voeding.

Recensie: Wegwijs in de voedingsjungle – Michelle van Roost & Manon van Eijsden

Wegwijs in de voedingsjungle

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In Wegwijs in de voedingsjungle nemen Michelle van Roost en Manon van Eijsden vragen (en zorgen!) van ouders weg rondom voeding voor kinderen. Wat is gezonde voeding voor je kind? De praktische overzichten en tips, adviezen op wetenschappelijke basis en de vele makkelijke (en lekkere) recepten zullen je al snel wegwijs maken in de voedingsjungle. Dit boek helpt ouders bij het maken van gezonde keuzes voor hun kinderen.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Bob Popcorn kan niet stoppen met ontploffen - Maranke Rinck

 • Hoe verjaag je een monster? - Jana Bauer

 • Toestanden - Tsitsi Dangarembga

 • Split Second - Caja Cazemier

 • Vermoorde onschuld - Angela Marsons

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen