• onze waardering

Recensie: Terug naar villa Rosa RECENSIE

Recensie: Terug naar villa Rosa - Nicky Pellegrino

Na het verlies van haar baan wil Stella er even tussenuit. Via internet ruilt ze haar Londense appartement met Leo, een onbekende Italiaan, die haar een verblijf in het prachtige Villa Rosa heeft aangeboden. Via deze huizenruil belandt Stella in het Italiaanse kustplaatsje Triento. Villa Rosa is een idyllisch huisje en Stella geniet van het vrije leven en de prachtige omgeving. In Triento maakt Stella al snel vrienden en raakt ze verknocht aan de Italiaanse levensstijl. Tijdens haar verblijf in Italië e-mailt ze bijna dagelijks met huiseigenaar Leo. Hierdoor bouwen ze een bijzondere vriendschap op, want ze hebben elkaar nog nooit in het echt ontmoet.

Alle romans van Nicky Pellegrino spelen zich af in Italië. De schrijfster heeft daar gewoond en de liefde voor dit land is overduidelijk terug te zien in haar boeken. Ze kent het land en de sfeer en weet deze in beeldende beschrijvingen aan de lezer over te brengen, waardoor je het Italiaanse zomergevoel als lezer ook ervaart. Overal waar hoofdpersonage Stella komt, wordt heerlijk gekookt en samen gegeten. Door de beschrijvingen van de beste ingrediënten en heerlijkste gerechten loopt het water je, al lezende, in de mond. Alle bekende kenmerken van Italië en de Italianen komen naar voren, zoals de temperamentvolle karakters, het heerlijk weer, het buitenleven en daarnaast het geweldige eten. Daarmee is dit een heerlijke roman om je even in Italië te wanen.

Terug naar Villa Rosa draait om hoofdpersonage Stella, die na haar scheiding en het verlies van haar baan, weer een nieuw doel moet vinden in haar leven. In het begin is ze bang voor het avontuur dat haar te wachten staat, maar dankzij haar Italiaanse vrienden en het e-mailcontact met Leo, weet Stella steeds beter wat ze wil en durft ze haar leven weer in te richten. Je volgt als lezer de ontwikkeling van de onzekere en zoekende Stella, tot een zelfverzekerde vrouw die weet wat ze wil en haar hart weer open durft te stellen voor de liefde.

De belangrijkste thema’s in Terug naar Villa Rosa zijn vriendschap en liefde. Dankzij de tips die Leo heeft gegeven doet Stella al snel vrienden op in Italië. Ze ontmoet veel verschillende mensen en geniet van hun gezelschap. Zo ontmoet ze onder andere Raffaella, de hoofdpersoon uit een eerdere roman van Nicky Pellegrino, Granaatappelboom. Hierin is Raffaela nog een jonge vrouw die haar leven, na het verlies van haar man, weer op de rit probeert te krijgen. Leuk dat de schrijfster dit personage, zoveel jaren later, weer terug laat keren in dit boek.

Terug naar Villa Rosa is een mooie, sfeervolle roman over vriendschap en liefde aan de prachtige Italiaanse kust. De liefde van Nicky Pellegrino voor Italië straalt van de pagina’s. Ze neemt je mee en laat je meegenieten van het heerlijke Italiaanse leven, de smakelijke diners en lekkere wijnen.

Recensie: Terug naar villa Rosa - Nicky Pellegrino

Terug naar Villa Rosa

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Wie droomt niet van een nieuw begin in zonnig Italië?

  Als de vrouw voor wie Stella 25 jaar lang heeft gewerkt plotseling overlijdt, ontdekt ze dat zonder haar werk weinig heeft dat haar in Londen houdt. Ze gaat een huizenruil aan met een Italiaanse man, die zijn villa in de zon voor een paar maanden aanbiedt.
  Terwijl Stella geniet van het heerlijke eten en de Italiaanse gastvrijheid, wordt ze steeds nieuwsgieriger naar de eigenaar van deze Villa Rosa. Maar kun je wel een goed beeld van iemand krijgen alleen door zijn spullen?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Deze tv-series worden in 2021 gecanceld o.a. Lucifer en Brooklyn Nine-Nine

 • Recensie: WandaVision

 • 7x de leukste bookish items met kaarten uit fantasy boeken

 • Vrij uitzicht - Anya Niewierra

 • De makkelijke keuken - Karin Luiten

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen