• onze waardering

Recensie: Op zoek naar de Vindeleer RECENSIE

Recensie: Op zoek naar de Vindeleer – Rob Geukens

Kat woont in het Saint Jude’s weeshuis. Hier woont ze samen met een hele hoop andere kinderen, al zolang als ze zich kan herinneren. Ze heeft hier maar één ding dat echt van haar is, haar knuffel meneer Eccleston. Maar op een dag is hij verdwenen en hij is niet het eerste wat uit het weeshuis verdwijnt. Samen met Jim (die ook in het weeshuis woont) gaan ze opzoek naar de dief. Dan vindt ze in een boek een briefje over de Vindeleer, die alles kan vinden. Kat gaat samen met Jim naar hem opzoek, met de hoop dat hij alle verloren spullen, en vooral meneer Eccleston, terug kan vinden.

Op zoek naar de Vindeleer van Rob Geukens is een fantasierijk boek voor de beginnende lezers. Ondanks dat het voor deze jonge doelgroep is geschreven komen er toch onderwerpen naar voren die voor iedereen leuk zijn; sprookjes, avontuur en mysterie. Kat begeeft zich in een wereld waar alles kan, van mega katten, naar magische snoepwinkels. Samen met Jim maakt ze een zoektocht langs allemaal vreemde wezens en plekken, voordat ze eindelijk bij de Vindeleer terecht komt. Dit zorgt ervoor dat het boek ook is verdeeld in allerlei (bijna) verschillende verhalen, die samen voor een groot geheel zorgen. Geukens heeft er voor gekozen om op sommige situaties meer in te gaan dan andere. Dit is soms jammer, omdat je van sommige personages best meer zou willen lezen. Maar de verdeling van de avonturen, maakt het wel makkelijker leesbaar.

Het boek is geschikt voor jongens en meisjes en ook voor ouders erg leuk om mee te lezen. Op zoek naar de Vindeleer is heel vlot geschreven, zonder hele moeilijke woorden, waardoor het voor kinderen heel geschikt is om zelf te lezen. Doordat Geukens de spanning er goed in weet te houden, vinden ze het boek misschien zelf zo leuk dat ze het niet meer weg willen leggen. Het enige minpuntje is het einde. Deze is zo vlot, dat het lijkt alsof er nog heel deel niet is afgerond. Dit kan gelukkig ook kloppen, want schrijver Geukens is bezig met het tweede deel.

Dit fantasierijke boek vol met bijzondere personages en vreemde plekken kan je niet meer wegleggen. Schrijver Geukens neemt je echt mee in de zoektocht naar de Vindeleer en laat je niet meer los. Op zoek naar de Vindeleer is grappig en spannend en we kunnen niet wachten op het vervolg!

Recensie: Op zoek naar de Vindeleer – Rob Geukens

Op zoek naar de Vindeleer

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Een magisch verhaal over een betoverende werkelijkheid. Een debuut over hoe moeilijk en belangrijk het is om dingen los te laten. Vanaf 10 jaar.
  Ik ben Kat en ik woon in St. Jude's, een weeshuis. De wereld daarbuiten ken ik niet. Op een dag is mijn knuffelbeer meneer Eccleston verdwenen. Ik ga hem zoeken. Misschien heeft die vervelende Jim Appelflap hem gestolen! Maar het begint er steeds meer op te lijken dat de beer niet in St. Jude's is. Dan vind ik een kaartje van iemand die zich de Vindeleer noemt. Hij vindt alles. Zou hij ook mijn beer gevonden hebben? Ik ga op zoek naar de Vindeleer. Zal ik hem ooit vinden? En hoe kom ik ooit voorbij die strenge mevrouw Noggins en haar nare hond
  Rattekop, die het weeshuis in haar greep houdt?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Het genesisproject - Mascha Heijmans

 • De weesmeisjes - Gerda van Wageningen

 • Tot de dood ons scheidt - Malin Stehn

 • Stromend graf - Robert Galbraith

 • Get fit - Frederique Ypenburg & Wendy De Vries

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen