• onze waardering

Recensie: De vrouw na mij RECENSIE

De vrouw na mij - Sarah Pekkanen & Greer Hendricks

De relatie tussen Richard en Nellie lijkt perfect. Hij is een succesvolle zakenman en zij een lieve schooljuf. Richard is de perfecte man voor Nellie; hij is lief, attent en zorgt goed voor haar. Eindelijk voelt Nellie zich ergens thuis. Haar familie en vrienden vragen zich af of hij niet te mooi is om waar te zijn.

Vanessa kan haar toekomst niet accepteren. Hoe heeft Richard haar kunnen verlaten? De gedachten aan Richard en zijn nieuwe vrouw laten haar niet los. Ze wordt geobsedeerd met gedachten aan de twee. Zou hij haar ook mooie sieraden geven? Zijn ze nu samen uit eten? Vanessa houdt haar vervangster nauwlettend in de gaten, terwijl ze een groot geheim met zich meedraagt. Wat zou Nellie doen als ze achter het geheim van Vanessa komt?

De vrouw na mij bevat meerdere subverhalen, die eigenlijk niets toevoegen aan het werkelijke verhaal. Het lijkt alsof de schrijfsters meer diepte en interessante passages wilde toevoegen, maar het voelt te geforceerd. Aan het begin van het verhaal is De vrouw na mij lastig te volgen. Er wordt gewisseld tussen de hoofdpersonen, maar het is niet altijd duidelijk vanuit wie gelezen wordt. De verwarring zorgt ervoor dat de spanning die Sarah Pekkanen & Greer Hendricks wilde creëren, niet altijd even goed door de lezer ervaren wordt.

De grote onthulling aan het einde is zo vergezocht, dat het erg onrealistisch overkomt. In het echte leven zou zoiets niet gebeuren en dat maakt het einde niet verzadigend. De puzzelstukjes passen allemaal precies in elkaar, net iets té goed. De plot twisten zijn aardig, sommige zijn te verwachten en andere niet. Het boek wordt geprezen als een boek met mega goede plot twist, maar doordat sommige twisten echt voorspelbaar zijn, lijkt dit overdreven. Als de lezer door heeft wat er gaat gebeuren, heeft het verhaal niet de sterke elementen om het boek toch aantrekkelijk te houden.

Sarah Pekkanen & Greer Hendricks hebben goede diepgaande personages neergezet. Ze hebben een verleden en dat beïnvloedt hun heden op een manier dat de lezer hun daden kan snappen. Ze hebben hun eigen geheimen en dit maakt de lezer hongerig om door te lezen. Om hun diepste geheimen te ontrafelen blijft de lezer toch aan de pagina’s gekluisterd. De schrijfstijl is vlot en direct, maar sommige typische woorden (bijvoorbeeld lentezon), werden genoemd in een laatste bladzijde van een hoofdstuk, om vervolgens weer genoemd te worden op de eerste bladzijde van een nieuw hoofdstuk. Deze herhaling zou niet storend zijn als het met opzet geschreven was en misschien een geheime boodschap had, maar omdat het verder niet terugkwam, was het wel storend.

Misschien wordt er teveel verwacht van De vrouw na mij, waardoor het helaas niet aan de hoge eisen kan voldoen. Soms voelt het alsof het verhaal meer gebaseerd is op plot twisten, dan echt op inhoud. Sarah Pekkanen & Greer Hendricks hebben een fijne schrijfstijl met interessante personages, maar de thriller laat zeker te wensen over.

De vrouw na mij - Sarah Pekkanen & Greer Hendricks

De vrouw na mij

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Kun jij tussen de leugens door lezen?

    Nellie kan niet praten over die avond die zo mooi begon maar eindigde met de politie. Bij Richard voelt Nellie zich nu veilig. Richard is lief, attent en beschermend. Haar vrienden en moeder vragen zich af of hij niet te mooi is om waar te zijn…

    Vanessa woont bij haar tante. Iedere ochtend als ze wakker wordt, slaat de werkelijkheid weer in als een bom. Ze denkt aan Richard en aan haar vervangster. Wat doen ze nu? En wat zou haar tante doen als ze zou weten wat Vanessa heeft gedaan?
    Je denkt dat je weet wat er aan de hand is, maar…

    Neem nooit zomaar iets aan.
    Wie vertelt de waarheid? Wie kun je vertrouwen?

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen