• onze waardering

Recensie: Wat eten we vanavond? RECENSIE

Recensie: Wat eten we vanavond? – Gezonde Drukte

In Wat eten we vanavond? Krijgt de lezer niet alleen snelle en makkelijke recepten voorgeschoteld, maar ook een schat aan advies en informatie. De voedingsexperts en moeders van Gezonde Drukte tonen hoe je de perfecte mix maakt van snel, gezond en lekker. Met meer dan 60 (hoofd)recepten staat er voor het hele gezin in een handomdraai een voedzame maaltijd op tafel. Minder geraffineerde koolhydraten, meer gezonde vetten en vooral héél veel groenten.

Wat eten we vanavond? Begint met een uitleg over onder andere gezonde voeding, koolhydraten, gezonde vetten en eiwitten. De lezer krijgt hierbij inzicht in hoe het lichaam omgaat met koolhydraten, suikerpieken en –dalen, geraffineerd en ongeraffineerd voedsel en hoe onze vetopslag werkt. Een berg aan interessante en waardevolle informatie in een wereld vol kant-en-klaarmaaltijden, lekkernijen en fastfood.  Vervolgens vind je een overzicht van gezonde wissels, waarbij je bijvoorbeeld witte pasta vervangt door een pasta op basis van courgette of kikkererwten. Met de handige mix-and-matchmethode, een weekmenu en een boodschappenlijst, staat niets meer in de weg om iedere avond een gezonde maaltijd op tafel te zetten.

Het boek is gericht op het hele gezin en besteedt veel aandacht aan het leren eten van groenten bij kinderen. Met de zogenaamde groenteproefkaart in het boek leer je je kind door middel van ‘proefmomenten’ nieuwe groenten eten. Het resultaat, wel of niet lekker, kan het kind aangeven op de kaart.

Wat eten we vanavond? bestaat voornamelijk uit hoofdgerechten omdat dat volgens Gezonde Drukte vaak de grootste uitdaging is voor wie weinig tijd heeft. Variërend van sauzen en ovenschotels tot zalmburgers en ‘vogelnestjes’, alle voedingsgroepen komen aan bod. Onder ieder recept staat vermeld of het gerecht van tevoren klaar te maken is, of je het kunt invriezen en of de restjes gebruikt kunnen worden in een ander recept.

Ik heb ervoor gekozen om de lasagne en broccoli ovenschotel uit te proberen

Lasagne

De basis van deze lasagne is een zelfgemaakte groentesaus uit het boek. De overige ingrediënten zijn simpel: melk, geraspte kaas, mozzarella en lasagnevellen. Hoewel lasagne klinkt als veel werk om te maken, valt dat in de praktijk erg mee. Zeker met deze variant! Voor de variatie staan er tips om bijvoorbeeld spinazie en ricotta toe te voegen of een bloemkoolkaassaus te gebruiken.  Het resultaat? Een heerlijke lasagne op basis van een gezonde saus boordevol groenten.

Broccoli ovenschotel

Ovenschotels zijn altijd makkelijk. Ideaal om van tevoren te maken en een perfecte manier om ingrediënten te mixen.  Deze ovenschotel bestaat uit een mengsel van broccoli, (kippen)gehakt  en bloemkoolkaassaus, met daarbovenop een laag aardappelpuree. Even in de oven en klaar is je gezonde maaltijd. Het gerecht is tot ‘hete donder’ gedoopt en warm krijg je het er zeker van!

Wat eten we vanavond? Is meer dan alleen een kookboek. Het is een praktisch handboek voor wie gezond wil eten. Er staan meer dan genoeg recepten in om volop te variëren gedurende de week. Voor wie in een handomdraai een lekkere en voedzame maaltijd voor het hele gezin op tafel wil zetten is dit, dankzij alle goede informatie en adviezen, zeker een aanrader.

Recensie: Wat eten we vanavond? – Gezonde Drukte

Wat eten we vanavond?

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  'Wat eten we vanavond?' Tussen talloze mailtjes en vergaderverzoeken is dát de belangrijkste vraag van de dag. Maar door tijdsgebrek grijpen ouders te vaak naar kant-en-klare maaltijden en te zoete conserven. Zelfs als er tijd is, blijft het moeilijk om te weten wat nu eigenlijk het gezondst is, wanneer je dat allemaal moet klaarmaken en hoe je je kinderen mee krijgt.

  Gezonde drukte brengt redding! Deze voedingsexperts en mama's tonen hoe je de perfecte mix maakt van snel, gezond en lekker. Hoe zit het met brood? Welke zoetstoffen zijn oké? Hoe pas ik recepten aan voor mijn kind dat een hoger of lager inspanningsniveau heeft dan anderen? Door goed te koken, bescherm je je kinderen tegen obesitas, vermoeidheid en kwaaltjes.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De leukste Perkamentus memes

 • De beste sterke vrouwelijke hoofdrollen in een fantasyboek

 • 15 herkenbare tweets over het vertrek van Regé-Jean Page uit Bridgerton

 • Zo staat het ervoor met deze boekverfilmingen o.a. Huis van nacht, Clueless en Hitchhikers Guide to the Galaxy

 • Ik vergeet je niet - Gillian King

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen